Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠοιον επεξεργαστή χρειάζομαι???
George Roll ρώτησε πριν 7 έτη

Είχα στείλει πριν κάποιο καιρό μία ερώτηση σχετικά με αναβάθμιση του υπολογιστή μου αλλά τελικά προασανατολίζομαι στην αγορά καινούριου!
Υπολόγιζα την αγορά κάπου το Νοέμβριο αρχικά ώστε να μπορώ να τα πάρω όλα μετρητά αλλά δυσκολεύομαι να κατανοήσω ποιον επεξεργαστή χρειάζεται να πάρω για να είμαι εντάξει στη χρήση που κάνω!
Το gaming και ειδικά τα καινούρια απαιτητικά παιχνίδια μου είναι ΑΔΙΑΦΟΡΑ όπως και τα βαριά επαγγελματικά προγράμματα τύπου Photoshop. Ούτε το Kodi με ενδιαφέρει!
Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να έχω αρκετές καρτέλες ανοικτές στον broswer, να μπορεί να παίζει ταυτόχρονα μουσική και γενικά να έχει γενικά κάμποσες εφαρμογές ανοικτές ταυτόχρονα και φυσικά να βλέπω HD ταινίες! Επίσης με ενδιαφέρει και το Nox το οποίο στον υπάρχων υπολογιστή (Intel Core 2 Duo E6400/4GB RAM DDR2/ATI AMD Radeon HD6450) τρέχει με δυσκολία. Δηλαδή αν έχω ανοικτό το Nox με ένα autoclicker script να δουλεύει και ταυτόχρονα ανοίξω broswer τότε το CPU φτάνει κόκκινο σε θερμοκρασία με αποτέλεσμα να το κλείνω για να αποφύγω ζημιά στο cpu!
Οπότε το Nox είναι μάλλον το βαρύτερο πράγμα που θέλω να τρέχω!
Αρχικά έβαλα στόχο να πάρω έναν υπολογιστή με Intel Core i3 7100 και 8GB RAM DDR4 μέχρι περίπου 500€ (που μάλλον δεν φτάνουν) αλλά πλέον θέλω να ρωτήσω μήπως ο Pentium G4600 είναι αρκετός για τη δουλειά που περιέγραψα και δεν αξίζουν τα παραπάνω λεφτά για τον i3! Ή αντίθετα μήπως δεν φτάνει ούτε ο i3 και χρειάζεται i5 για να γίνονται όλα χωρίς θέμα που σημαίνει ότι πρέπει να μαζέψω κι άλλα λεφτά και να κάνω την αγορά ακόμα πιο μετά! Ή αν υπάρχει κάποια οικονομικότερη λύση από AMD πλευρά (που δεν την ξέρω καθόλου) που θα καλύπτει πλήρως τη χρήση που κάνω?

Sorry για το σεντόνι!

5 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Δε βλάπτει να ρίξεις κι εδώ μια ματιά.Για περισσότερα ,θα σου πουν οι Ειδικοί του PCsteps
https://www.pcsteps.gr/13406-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CE%B5%CF%80%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE-intel-%CE%AE-amd-ryzen/

George Roll απάντησε πριν 7 έτη

Το διάβασα και η σύνθεση των 500€ για internet, office κλπ μοιάζει καλή αλλά αναρωτιέμαι αν επαρκεί και για να τρέχω το Nox ταυτόχρονα με internet και media plaeyer που με ενδιαφέρει! Γι' αυτό ρώτησα για πιο συγκεκριμένα. 

Επίσης για κάποιο λόγο πολλά μαγαζιά τους μόνους AMD επεξεργαστές που έχουν είναι από Ryzen και πάνω!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Η σύνθεση των €500 θα σε καλύψει για τη χρήση που θέλεις. Μπορείς επίσης να μην βάλεις SSD και να βάλεις έναν μεγαλύτερο A10, όπως τον 7890Κ, ο SSD δεν επηρεάζει σε τίποτα το multitasking.

George Roll απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Το ξέρω ότι ο SSD δεν επηρεάζει την απόδοση αλλά έχοντας ένα τελείως φτηνιάρικο laptop που έχει έναν μόλις 32gb SSD έχω εντυπωσιαστεί από το πόσο γρήγορα ανοίγει οπότε θα ήθελα το ίδιο γρήγορα και στο desktop! 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αν μπορείς στο budget σου να βάλεις και καλό επεξεργαστή και SSD, είναι σαφώς θεμιτό. Όμως το να βάλεις μικρότερο επεξεργαστή για να βάλεις και SSD, δεν είναι και η καλύτερη κίνηση.
Στο κάτω-κάτω, SSD μπορείς να βάλεις όποτε θέλεις αργότερα. Αν όμως πάρεις αδύναμο επεξεργαστή, είναι πιο δύσκολο να τον αλλάξεις, καθώς θα πρέπει κάπως να πουλήσεις τον παλιό για να μην βγεις χαμένος.