Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Διάφοραπροβλημα με εξωτερικο σκληρο δισκο 500GB WD
Rania Rania ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.Σύνδεσα έναν καινούργιο εξωτερικό σκληρό wd elements 500GB στον αποκωδικοποιητή ote tv για να κάνω κάποιες εγγραφές. προγραμμάτων.Τώρα. που θέλω να τον βγάλω απο εκεί και να τον βάλω στο PC δεν τον διαβάζει. Στην κατάργηση συσκευών φαίνεται, στο μενού φαίνεται,στη διαχείριση συσκευών επίσης άλλα δεν μου βγάζει διαμόρφωση.Δεν ξέρω τι να κάνω.Στον υπολογιστή δεν φαίνεται πουθενά.Έχω τα Windows 10 αλλά και στα 7 που τον έβαλα το ίδιο κάνει.Ο σκληρός είναι 3 μηνών. Αχρησιμοποίητος.Δεν με ενδιαφέρουν τα οποιαδήποτε αρχεία. Απλώς θα ήθελα να τον χρησιμοποιήσω όπως θέλω εγώ.Θα εκτιμούσα πολυ τη βοήθεια σας. Ευχαριστώ πολυ.

12 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα.

Δοκίμασε να πας στη διαχείριση δίσκων (με αναζήτηση στην έναρξη). Εκεί εμφανίζεται ο δίσκος σου; Ανέβασε ένα screenshot αν μπορείς.

Rania Rania απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Στη διαχείριση συσκευών φαίνεται. Όταν κάνω δεξί. κλικ μου βγάζει ενημέρωση,απενεργοποίηση,κατάργηση ,ανίχνευση για αλλαγές. υλικού και ιδιότητες. Δεν μου βγάζει. πουθενά. διαμόρφωση. Στις ιδιότητες μου λέει ότι η συσκευή λειτουργεί κανονικά. Συγνωμη αλλά δεν ξέρω να στείλω screenshot.Αν Μπορείτε να με βοηθήσετε θα χαρώ πολυ.

Rania Rania απάντησε πριν 7 έτη

Επανέρχομαι στο θέμα. Μου είπαν ότι επειδή έγινε διαμόρφωση για να συνδεθεί με τον αποκωδικοποιητή γι αυτο δεν μπορεί να συνδεθεί πουθενά αλλού και θέλει πάλι διαμόρφωση.Πως θα γίνει όμως διαμόρφωση αφού δεν μου βγάζει κάτι για να το κάνω?Παλαιότερα με ένα στικακι που είχα βάλει στη Νόβα δεν είχα πρόβλημα.Όταν το έβγαλα απο τη Νόβα έγινε κανονικα διαμόρφωση και δουλεύει παντού. Τώρα δεν ξέρω τι έγινε.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αυτό που περιγράφεις παραπάνω είναι η διαχείριση συσκευών. Θα πρέπει να πας στη διαχείριση δίσκων και να κάνεις από εκεί τη διαμόρφωση.

Γράψε στην έναρξη "διαχείριση δίσκων" για να σου ανοίξει, κι από εκεί δεξί κλικ στον δίσκο και διαμόρφωση.

Rania Rania απάντησε πριν 7 έτη

Έκανα αυτο που μου είπατε και μου γράφει ότι δεν είναι δυνατή η διαμόρφωση του τόμου γιατι βρισκεται εκτός σύνδεσης.Προσπαθειστε να συνδέσετε τον τόμο εκχωρωντας πρώτα ένα γραμμα μονάδας η' μια διαδρομή.Έβαλα το γραμμα Ε και πάτησα οκ.Πατάω πάλι διαμόρφωση,πάλι το ίδιο μήνυμα.Συγνωμη αν σας κούρασα αλλά οι γνώσεις μου μέχρι εκεί φτάνουν.Μάλλον θα τον πάω πίσω.Ευχαριστώ πολυ και με συγχωρείτε για την ταλαιπωρία.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δεν τίθεται θέμα ταλαιπωρίας, γι' αυτό άλλωστε υπάρχει ο τομέας των ερωτήσεων.

Φαίνεται να υπάρχει το γράμμα Ε που έθεσες στον τόμο; Το έβαλε δηλαδή κανονικά; Για να ανεβάσεις μία εικόνα απλά πάτησε το κουμπί Print Screen (Prt Sc) του πληκτρολογίου σου.

Έπειτα πήγαινε σε αυτή τη σελίδα και κάνε επικόλληση πατώντας Control+V.

Τέλος, βάλε το link της εικόνας εδώ στην απάντησή σου για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε περισσότερο.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασε αυτό το πρόγραμμα, θα μπορέσεις να κάνεις διαμόρφωση κανονικά.

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

Τo οτι δεν αναγνωριζει τον δισκο νομιζω θα ειναι προβλημα.

Μαλλον στο θεμα Driver πρεπει να το ψαξουμε.

Rania Rania απάντησε πριν 7 έτη

Σας ευχαριστώ για τις προσπάθειες σας,αλλά επειδή αυτά για μένα είναι κινέζικα τον πήγα πίσω.Εκεί άκουσα από τον τεχνικό του σέρβις ότι ο οτε όταν κάνει διαμόρφωση του δίσκου τον κάνει σε κάτι άλλο εκτός απο FAT και NTFS(δεν θυμάμαι πως ακριβώς μου το είπε) και είναι encrypted με αποτέλεσμα ουσιαστικά ο δίσκος να καταστρέφεται αφου λειτουργεί μόνο στον αποκωδικοποιητή του οτε.Ο επόμενος πελάτης έφερε ένα στικάκι απο τη νοβα με το ιδιο προβλημα ακριβώς.Οπότε μην βάζετε τίποτα σε οτε και νοβα γιατί καταστρέφονται.Σας ευχαριστώ πολύ για ολα.

Patrick Matvei απάντησε πριν 7 έτη

Τελικα ο σκληρος ξανα δουλεψε ή δεν??

Rania Rania απάντησε πριν 7 έτη

Από τη στιγμή που τον έβγαλα απο τον αποκωδικοποιητή δεν δούλεψε ποτέ όπου κι αν τον έβαλα. Ακόμα κι αυτοί στο μαγαζί δεν κατάφεραν να του κάνουν διαμόρφωση. Ευτυχώς είχα την απόδειξη και πήρα άλλον.