Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / Hardwareπροβλημα με θερμοκρασια επεξεργαστη
Andreas Xitiris ρώτησε πριν 5 έτη

καλησπερα στην ομορφη ομαδα του pcsteps!Πριν 2 μερες πηραν εναν καινουριο υπολογιστη σημερα κατεβασα το speccy για να δω θερμοκρασιες και για καποιο λογο χωρις να κανω κατι εχει 84c σταθερα και δε παιφτει και το παραξενο ειναι οτι εχει coolermaster ψυχτρα.. Στις διεργασιες διχνει οτι χρησιμοπειει 2~3% του cpu.. ανησυχω..ευχαριστω εκ τον προτερων

8 Απαντήσεις

Andreas Xitiris απάντησε πριν 5 έτη

το πηρα ετοιμο αν και τωρα κοιταξα μεσο του προγραμματος που ελεγε ο κυριτσης το HWiNFO64 και ολλα δειχνουν οκ δηλαδη 41c max, ave 35 δε ξερω...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Ανδρέα
Ίσως πρόκειται για σφάλμα του προγράμματος. Ρίξε μία ματιά στις θερμοκρασίες που αναφέρει το BIOS και το λογισμικό της AMD.

AHMET ADIDK απάντησε πριν 5 έτη

καπου ακουσα οτι οι επεξεργαστες ryzen αποκλειστικά και μονο στο speccy βγαζoυν εσφαλμενες θερμοκρασιες (δεν ειμα τεχνικος)

Andreas Xitiris απάντησε πριν 5 έτη

ευχαριστω για τις απαντισεις σας!! Γιωργο πως το κοιταω μεσω bios και amd?

Andreas Xitiris απάντησε πριν 5 έτη

για να απαντησω και στις ερωτισεις σας ειναι ο ryzen 5 2600,τον εχω παρει ετοιμο και στην αρχη το δοκιμασα με το speccy και εβγαζε 85c, μετα απο κει το δοκιμασα με το HWiNFO64 και ολλα ηταν οκ δηλαδη απο 33 μεχρι 41...να το δω και με τριτο προγραμμα?? μεσο bios πως το βλεπω?

Deleted User απάντησε πριν 5 έτη

Καλημέρα ,πράγματι διάβασα κι εγώ για πιθανό bug του Speccy ,μα ήταν περσινό. Μέτρησες με την τελευταία έκδοση του προγράμματος ?
Ανάλογα τον τύπο bios ,θα γράφει κάπου "CPU Temperature"  ή θα είναι στην ενότητα "Power" "Power Management" , "Health Status" ή κάτι παρόμοιο.
Μπορείς να δοκιμάσεις κι αυτά τα προγράμματα.
https://www.cpuid.com/softwares/hwmonitor.html

https://www.alcpu.com/CoreTemp/

Andreas Xitiris απάντησε πριν 5 έτη

δοκιμαζω και με το coretemp και η μετριση ειναι κανονικη δηλαδη max 43c min 34c μαλλον μονο το speccy μου εδειξε τετοια μετριση ... δηλαδη 83c~

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Από τη στιγμή που το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο σε ένα λογισμικό, δεν χρειάζεται να ανησυχείς. Πρόκειται για κάποιο bug.