Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠροβλημα με τηλεκοντρολ Tv Tuner Usb
thanasis boutsioukis ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπερα θελω να κανω μια ερωτηση, εχω παρει το technaxx s6 tv tuner usb.. δουλευει μια χαρα με τη δικια του κεραια. Εκει που κολαω ειναι το τηλεχιριστηριο που δινουν. Πως δουλευει πρεπει να κανω καποιες ρυθμισεις και αν ναι ποιες; Του εβαλα καινουρια μπαταρια ,το δοκιμασα με nextpvr δε δουλευει το τηλεκοντρολ, εγκατεστησα και το blazedtv ουτε εκει δουλευει. Δοκίμασα κιόλας να βγάλω τα αυτοκολητάκια με την επωνυμία technaxx που γραφει επάνω από τηλεχειριστήριο και απο usb stick μήπως και εμποδίζουν τα αυτοκολητάκια. Άλλα τιποτα..Μου το έχουν αντικαταστήσει 3 φορές μέχρις στιγμής..το τηλεκοντρόλ συνεχίζει να μη δουλεύει. Πραγματικα δε μπορώ να καταλαβω τι φταίει.. Το τηλεκοντρόλ νομίζω όταν το αγοράζεις ή παιζει ή δε παίζει. Υπάρχει περίπτωση να μη κάνω κάτι εγώ σωστά; Να μη δουλεύει πχ στα windows 7 64 ή να θέλει να κατεβάσω κατι για να λειτουργήσει το τηλεκοντρόλ; Τι άλλο να κάνω; Αν είναι εφικτό μπορεί στην ερώτησή μου να απαντήσει ο Άκης Τίγκας μιας που αυτός εγραψε το άρθρο περί tv tuner usb και ίσως να γνωρίζει κάτι παραπάνω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

6 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Θανάση, δεν καταλαβαίνω τι εννοείς ότι σου το έχουν αντικαταστήσει τρεις φορές. Τους είπες ότι δεν λειτουργούν οι υπέρυθρες, και αφού το έλεγξαν στη συνέχεια σου είπαν ότι δουλεύουν?
Το λέω αυτό για από την περιγραφή που κάνεις, διαφαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα στο IR blaster, είτε στο USB Tuner είτε στο τηλεχειριστήριο. Σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις κάτι εσύ στο PC.
Πρέπει να ελέγξεις τα εξής:
Καθαρίσε με ένα πανάκι το IR blaster του τηλεχειριστηρίου. Το ίδιο και στο TV tuner.
Έλεγξε τις μπαταρίες του τηλεχειριστηρίου.
Αν οι μπαταρίες είναι καινούργιες και καλές, αφαίρεσε τις από το χειριστήριο.
Στη συνέχεια πάτησε παρατεταμένα οποιοδήποτε κουμπί στο τηλεχειριστήριο για 20 δευτερόλεπτα.
Κατόπιν βάλε ξανά τις μπαταρίες και δοκίμασε το χειριστήριο.
Ωστόσο αν το πρόβλημα συνεχίζεται και οφείλεται στο IR του τηλεχειριστήριου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Αndroid κινητό σου κατεβάζοντας την Universal εφαρμογή για υπέρυθρες. Αναγνωρίζει πολλές συσκευές ενδεχομένως να αναγνωρίσει και το USB TV Tuner. Την αναλύουμε σε αυτόν τον οδηγό:
www.pcsteps.gr/154932-πώς-μετατρέπω-κινητό-τηλεκοντρόλ-universal-remote
Υπάρχει άλλη μία εφαρμογή για Universal τηλεχειριστήριο που αναγνωρίζει ακόμα περισσότερες συσκευές, είναι με πληρωμή. Ωστόσο, δίνει μία συσκευή εντελώς δωρεάν. Ρίξε μία ματιά και σε αυτή
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy4

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα εννοώ οτι εχω επιστρεψει την συσκευασια πισω στο eshop λογω ελαττωματικου προιοντος και μου έδιναν μια καινούρια. Εχουν περασει απο τα χερια μου μεχρι στιγμης 3 καινουριες συσκευασιες. Και οι 3 με ελλατωματικο τηλεχειριστηριο. Και ουτε δεχονται πρωτου μου στειλουν το προιον να το ελενξουν πρωτα γιατι μου ειπαν απαγορευεται. Με αποτελεσμα να ταλαιπορουμαι. Την τελευταια φορα που τους πηρα τηλεφωνο μου ειπαν ελενξαν τη συσκευασια και βρεθηκε ελλατωματικο τηλεχειρηστηριο. Εκανα Ακη ο,τι ειπες παραπανω και το τηλεχειρηστηριο εξακολουθει να μη δουλευει. Θα το κανω τελευταια φορα αντικατασταση με μια καινουρια συσκευασια και οτι γινει. Τελος δεν εχω android συσκευη αλλα ios. Θα ψαξω τα αντιστοιχα remote apps για ios. Εσυ εχεις να προτεινεις τιποτα για ιος; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Θανάση στο ίδιο άρθρο αναφέρουμε και τις υπέρυθρες για iOS. Αν και η εφαρμογή που σου έστειλα δουλεύει άψογα στο λειτουργικό της Apple, θα απαιτηθεί το μικρό και φθηνό εξάρτημα που εξηγούμε στον οδηγό, καθότι το IOS δεν έχει IR blaster.
Πάντως είναι πρωτοφανές που σου έχει τύχει τρεις φορές η ίδια ακριβώς ανεπάρκεια στις υπέρυθρες του χειριστηρίου.
Το TV Tuner δουλεύει κανονικά? Βλέπει τα κανάλια και τα προγράμματα ? ‘Εχουν εγκατασταθεί σωστά οι drivers? Στη μικρή έρευνα που έκανα, κάπου διάβασα ότι στο CD που συνοδεύει το προϊόν, δεν είναι ενημερωμένοι οι drivers.
Κάνε μία προσπάθεια και κατέβασε τους τελευταίους drivers από το site της εταιρείας:
http://technaxx-europe.de/shop/enduser/3587_S4_S6_S8.rar

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 7 έτη

Το έστειλα πισω και θα μου φερουν καινουριο πακετο. Ανεξαρτητα με το αποτέλεσμα που θα εχω (δηλαδη ανεξαρτητα με το αν θα δουλεψει ή οχι το τηλεκοντρολ) δεν θα ξαναασχοληθω με αυτο το θεμα γιατι πονεσε το κεφαλι μου.

Τωρα δε θυμαμαι αν στα 7αρια windows 64bit που εχω βρήκε απο μόνο του τα drivers ή οχι. Ή τα εγκατεστησε μονο του αυτοματα ή τα κατεβασα απο το site. Παντος το cd δε το χρησιμοποιησα καθόλου.

1)Πιανω 54 καναλια και τα βλεπω κανονικα.Τι εννοεις λεγοντας αν βλεπω αλλα προγραμματα; Δεν το χρησιμοποιω για αλλη χρηση περα απο το να βλεπω τηλεοραση (ουτε να κανω πχ εγγραφη ενός εργου ,ουτε τιποτα).

2)Εστω εγκατεστησε μονο του αυτοματα τα driver και τα καναλια πεζουν κανονικα αλλα δε λειτουργει το τηλεκοντρολ. Υπαρχει περιπτωση αν κατεβασω τα τελευταια driver απο το site να πεζουν παλι τα καναλια αλλα και να λειτουργει και το τηλεκοντρολ; Πραγματικα δε θυμαμαι αν τα εγκατεστησε μονο του αυτοματα ή τα κατεβασα απο το site. Ισως το πρωτο να ισχυει.

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Θανάση ναι, υπάρχει σοβαρή περίπτωση οι νεότεροι drivers να λύσουν αυτό το πρόβλημα. Εκείνο που σου προτείνω είναι να δημιουργήσεις και ένα σημείο επαναφοράς (Restore point) στο PC, πριν κάνεις την εγκατάσταση των νεότερων οδηγών.

thanasis boutsioukis απάντησε πριν 7 έτη

Εγινε ευχαριστω πολυ