Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Linuxπροβλημα boot – Σκληρος Δισκος
Panos NSHELLAS ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπερα σας, παιδια χρειαζομαι την βοηθεια/συμβουλη σας οπωσδηποτε,ειστε οι μονοι που με εχετε βοηθησει και παλαιοτερα, θα το συνοψισω οσο καλυτερα και με λιγοτερα λογια μπορω,ευχαριστω. Αντιμετοπιζω προβλημα με δυο σκληρους δισκους HDD ενας 80GB kai enas 1TB,δεν εχει σημασια το ξερω,το θεμα ειναι οτι τα εχω κανει μαλλον πουτ@#$να... Βασικα σε αυτους τους δισκους μονο linux εβαζα και συνεχιζα.. το θεμα ειναι οτι ο μεν πρωτος φορτωνει install κανονικα το νεο O.S Kαι μολις αφαιρω το usb μου εμφανιζει μυνημα ιδιο και με του αλλου,θα σας δειξω σε λιγο,ο δευτερος ο μεγαλυτερος μου δειχνει στα partitions οτι εχω κανει μαλ@#κια και τον εχω υπερφορτωσει με αποτελεσμα ουτε και αυτος να μην μπορει να μου κανει boot εστω απο αυτο που εχει μπας και το διορθωσω απο το τερματικο ή το GParted. Σας κουρασα,το ξερω,αλλα Please!! μετο μυνημα που μου βγαινει παρακατω,οι Δισκοι ειναι κατεστραμενοι εντελως;Δεν επαναφερονται δηλαδη,ξερεις διαγραφη- φορματ...  Εχω δοκιμασει ποσα πραγματα,δεν ξερω τι αλλο να κανω...  Σας Ευχαριστω για τον χρονο σας και οποτε μπορειτε και αγαπατε αφιερωστε 2-3 λεπτα μπας και ξεστραβωθω...

3 Απαντήσεις

Panos NSHELLAS απάντησε πριν 2 έτη

Y.Γ Να σας παιδεψω λιγο.. ακομα;  Μεσα απο το terminal και το fdisk -l εντοπισα τις κατατμησεις που μου καταλαμβανουν χωρο και θελω να διαγραψω,δεν θα σας κουρασω αλλο με ονομασιες αυτων πχ.sdb / sda dev/zram1,dev/zram2 κοκ. Απλα δεν ξερω πως να τις αφαιρεσω! Αν γινεται κιολλας,και αν παιζει ρολο που το αναφερω και αυτο..  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!!!!!

Panos NSHELLAS απάντησε πριν 2 έτη

Μπορω να δαιαγραψω τους Δισκους; ή ειναι κατεστραμενοι;  Αυτη ηταν η ερωτηση που θα επρεπε να εκανα εξαρχης... 
 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Πάνο

Οι δίσκοι δεν γίνεται να καταστράφηκαν ό,τι κι αν έκανες στο software.

Αφού η τελική ερώτηση είναι αν μπορείς να διαγράψεις τους δίσκους, δοκίμασε να κάνεις ένα gparted boot USB, να μπεις με αυτό και να τους διαγράψεις.

Αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα στο να τους κάνεις mount για να τους διαγράψεις;