Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Android Κινητά/Tabletπροσθήκη μεγαλύτερης μνήμης στον υπολογιστή μου
Dimi Leka ρώτησε πριν 2 έτη

παιδια καλησπέρα.κατ αρχάς ευχαριστώ για τις γνώσεις που μας μεταδίδετε μέσα από τα άρθρα και τα video. Εχω windows 10 pro 64 bit.Υπολογιστή προκατασκευασμένο με επεξεργαστή intel core i5 2300@2.80 ghz.  RAM 2,00gb single chanelDDR3 @532MHZ(7-7-7-20 )Μητρική Gigabyte technology H67M-D2(socket 1155 )  Κάρτα γραφικών Asus vs228(1920 x1980@60GHZ intel HD graphics (gigabyte )Δέν ξέρω αν επαρκούν τα στοιχεία που παρέθεσα.Θέλω να μου προτείνεται μεγαλύτερη μνήμη RAM που να ταιριάζει με τις προδιαγραφές του υπολογιστή μου.Κόστος γύρω στα 50 ευρώ..Ευχαριστώ προκαταβολικά

10 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα και ευχαριστούμε για τα θετικά σου σχόλια
Σε ενδιαφέρει να προσθέσεις επιπλέον μνήμη ή να αντικαταστήσεις μαζί και τις υπάρχουσες με νέο kit; Τι χωρητικότητα σε ενδιαφέρει;

Dimi Leka απάντησε πριν 2 έτη

ευχαριστώ πάρα πολύ για την γρήγορη ανταπόκρισή σου.Νομίζω ότι είναι προτιμότερο να την αντικαταστησω με νέο kit.Επειδή οι γνώσεις μου είναι ανεπαρκείς και βάσει των προδιαγραφών του υπολογιστή μου πρότεινέ μου κάτι που να βοηθήσει τον υπολογιστή...ξανά σε ευχαριστώ.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Ισχύει ότι ένα νέο kit είναι προτιμότερο. Μπορείς να δεις αυτές τις μνήμες ή κάποιες με παρόμοια χαρακτηριστικά.

Dimi Leka απάντησε πριν 2 έτη

κε Γιώργο προφανώς οι προδιαγραφές του υπολογιστή μου είναι χαμηλές.Σηκώνει να τουπροσθέσω ένα kit δύο επι τέσσερα γιγαμπάιτ?κάποιο άρθρο σας έθετε περιορισμούς .Πόση μνήμη μπορώ να του προσθέσω?Σημειωτέον δέν παίζω παιχνίδια στον υπολογιστή...ευχαριστώ

Deleted User απάντησε πριν 2 έτη

Γειά ,εγώ πρόσεξα πως η μητρική σου παίρνει εως και 16Gb .

Απλά εμένα με προβληματίζει το Voltage των μνημών ,επειδή σε άλλο σάιτ κάτι προτεινόμενες που είδα ,είναι στα 1,5 Volt .
 
Ένας περιορισμός στην ανάγνωση της RAM υπάρχει στα x32bit Windows όπου αυτά διαβάζουν εως 4Gb RAM ,κάτι που δεν υπάρχει σε σένα μιας κι έχεις x64bit .
 
Θα σου προτείνω για σιγουριά να τσεκάρεις το voltage της εγκατεστημένης σου RAM με την portable έκδοση του Speccy (δε θέλει εγκατάσταση),θα το βρεις σε μία υποενότητα SPD Slot .
https://portableapps.com/apps/utilities/specportable
 
 

Dimi Leka απάντησε πριν 2 έτη

Δημήτρη κατ αρχάς ευχαριστώ και σένα για τη βοήθεια.Η Ram δείχνει βολτάζ 1500...

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Η μητρικλη σου δέχεται μέχρι 16GB RAM. Ωστόσο, από τη στιγμή που έχεις έτσι κι αλλιώς αδυναμο επεξεργαστή, δεν νομόζω να κανεις ποτέ τόσο απαιτητικό multitasking. Τα 8GB είναι αρκετά για απλή χρήση.

Ο κατασκευαστής της μητρικής προτείνει μνήμες 1,5V, και αυτές που πρότεινα έχουν το σχετικό voltage.

Dimi Leka απάντησε πριν 2 έτη

Αρα με αυτές τις προδιαγραφές και τους περιορισμούς η Ram patriot psd38 G1333KH 8gb ddr3 είναι ιδανική για τον υπολογιστή μου?

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Είναι ΟΚ, εφόσον και το motherboard και ο επεξεργαστής έχουν όριο στα 1333MHz, δηλαδή όσο και οι μνήμες. Παραπάνω είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να πάει, εφόσον δεν το υποστηρίζει το mobo. Και ναι, 1.5V είναι το standard voltage για τις DDR3 μνήμες.
Εναλλακτικά μπορείς να δεις τις G.Skill F3-1600C9D-8GAB Ares (τις μπλε), επίσης στο e-shop, στα 41.1€. Είναι στα 1600MHz, αλλά θα τρέχουν στα 1333MHz, όπου ίσως θα σου βγάλουν κι ένα λιγότερο wait-state, δλδ σε CL8 - δε σου το εγγυώμαι. Το "κέρδος" εδώ θα ήταν το CL8 (οριακό βέβαια), αλλά κυρίως το ότι η G.Skill θεωρείται "καλύτερη" μάρκα από τις Patriot και Mushkin, και βέβαια στα 1600MHz είναι πιο εμπορεύσιμη, αν θελήσεις να τις μεταπωλήσεις. Κι αν δε λειτουργούν μπορείς να τις επιστρέψεις εντός 14 ημερών.
Εγκατέστησα τις F3-2400C11D-8GAB (το αντίστοιχο μοντέλο στα 2400MHz) σε ένα mobo επίσης της Gigabyte, λίγο νεότερο από το δικό σου. Τις αναγνώρισε αμέσως αλλά στα 1600MHz (που είναι το default), και με XMP μπόρεσα να το ανεβάσω στα 2133MHz (που είναι το όριο της CPU μου) και στα 2400MHz (που είναι το max), χωρίς προβλήματα σε όλες τις περιπτώσεις. Οπότε έχω και εμπιστοσύνη στο προϊόν.

Dimi Leka απάντησε πριν 2 έτη

κ.Χρήστο παρήγγειλα την δεύτερη μνήμη που μου συστήσατε.Ελπίζω να πάνε όλα κατ ευχήν..Ευχαριστώ..