Γιώργος Ματσκαλίδης ρώτησε πριν 4 έτη

Γειά σας, θέλω να μάθω αν υπάρχει τρόπος να προστατεύεται το φλασάκι μου από ιούς. Μια φορά το σύνδεσα σε υπολογιστή της βιβλιοθήκης της σχολής μου, με windows 10, ο οποίος πιθανόν είχε ιό, και σβήστηκαν όλα μου τα αρχεία. Συγκεκριμένα, πριν ο υπολογιστής ανοίξει τον φάκελο με τα αρχεία εμφανίστηκε παράθυρο από το windows defender που έλεγε πως "βρέθηκε απειλή",... κάτι τέτοιο θυμάμαι. Τα αρχεία δεν τα έβρισκα ούτε όταν το συνέδεα σε άλλους υπολογιστές που χρησιμοποιούσα. Έπειτα το σύνδεσα με το κινητό μου το οποίο μου έβγαλε μήνυμα πως η μονάδα είναι κατεστραμένη και έπρεπε να την καθαρίσει. Τελικά την καθάρισα μέσω του κινητού μου και όλα καλά.
Υπάρχει τρόπος λοιπόν, να προστατεύεται το φλασάκι και να το συνδέω σε όποιον υπολογιστή χρειάζομαι χωρίς να ανησυχώ; Το φλασάκι είναι 3.1 Apacer 64gb και το αγόρασα περίπου 10 ευρώ.

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο

Πολλά φλασάκια έχουν έναν διακόπτη που ενεργοποιεί την προστασία εγγραφής. Όταν είναι ενεργή, τα αρχεία μπορούν μόνο να αναγνωστούν και όχι να τροποποιηθούν.

Αν το δικό σου δεν προσφέρει αυτή τη δυνατότητα, ρίξε μια ματιά εδώ.

Με αυτό τον τρόπο δυσκολεύεις να διαγραφούν αρχεία από κάποιο κακόβουλο λογισμικό. Δεν εξαφανίζεις τον κίνδυνο, αλλά τον μειώνεις.

Επίσης, ο κίνδυνος να μεταφερθεί κάποιος ιός από το στικάκι στον υπολογιστή σου υπάρχει ακόμα. Για μεθόδους προστασίας του υπολογιστή σου δες εδώ.