Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠροστασία εγγραφής σε κάρτα SD
Κώστας Λιατήρης ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας.
Έχω μια κάρτα SD (Sandisk Ultra 32 GB), στην όποια είχα βάλει κάποια αρχεία και δεν είχα θέμα, μέχρι που όταν πήγα να βάλω κι άλλα, μου έβγαζε ότι έχει προστασία εγγραφής. Δεν έχω κάνει κάποια ενέργεια για να έχει τέτοια (το κουμπί στην άκρη δεν είναι στη θέση LOCK η κάτι τέτοιο), και δεν ξέρω πως να την βγάλω. Είχα δοκιμάσει μέσω γραμμής εντολών από ένα tutorial να το βγάλω αλλά τζίφος. Γνωρίζετε πως γίνεται να βγει; Αν ναι, θα ήθελα μια βοήθεια σε αυτό, μια και έχω και ένα στικάκι με αντίστοιχο πρόβλημα.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Κώστα, δυστυχώς δεν νομίζω ότι μπορείς να κάνεις κάτι, αυτό είναι συνήθως δείγμα ότι τα μέσα εγγραφής αρχίζουν και χαλάνε..

Κώστας Λιατήρης απάντησε πριν 2 έτη

Το συγκεκριμένο είναι περίεργο διότι το στικάκι το έχω μόλις 1 χρόνο (ένα Intenso 32 GB)....με την SD έβγαλα άκρη, αλλά μια αντίστοιχη 5ετίας (Sandisk Ultra 64 GB) δεν με αφήνει να διαγράψω τίποτα, δείχνει πως έχω πράγματα μέσα και βγάζει μονίμως σφάλμα σε ανάγνωση/αντιγραφή.

Γιώργος Μιχαηλίδης απάντησε πριν 2 έτη

Έλεγχο και επιδιόρθωση σφαλμάτων με το εργαλείο των windows έκανες;
Επίσης υπάρχει και η εντολή chkdsk στην γραμμή εντολών. Ίσως να βγάλει bad sectors. Όχι ότι μπορείς να κάνεις τίποτα σε αυτή την περίπτωση, απλώς για να γνωρίζεις για ποιο λόγο θα πετάξεις το δισκάκι.