Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΠρόβλημα Ήχου Lubuntu 18.10
Kostas Klimatsidas ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα. Μετά από μια αναβάθμιση σε Lubuntu 18.10 αντιμετωπίζω πρόβλημα στην αναπαραγωγή ήχου.  Ανοίγω ένα αρχείο mp3,flac,wma κ.λ.π αλλά ακόμα και από βίντεο στο youtube, και γενικότερα οποιαδήποτε ήχο αναπαράγω ακούγεται με διακοπές ενός δευτερόλεπτου δηλαδή παίζει διακεκομμένα. Προσπάθησα να ακολουθήσω τις οδηγίες από ένα παρόμοιο ερώτημα που αφορούσε μια πιο παλιά έκδοση Lubuntu αλλά όταν τρέχω την εντολή "gksu gedit /etc/pulse/default.pa" μου εμφανίζει πως "Η εντολή gksu δεν βρέθηκε". Καμία πρόταση πως να το διορθώσω?

3 Απαντήσεις

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

πρώτα απ'όλα τι audio chip έχεις; επεξεργάστηκες σε αυτο το αρχείο;

μόνο εάν έχεις intel/realtek audio chip: στο αρχείο που άνοιξες, σε αυτή την γραμή:
"load-module module-udev-detect use_ucm=0"
πρόσθεσε αυτό στο τέλος: "tsched=0"
(τελικά να δείχνει "load-module module-udev-detect use_ucm=0 tsched=0")
μετά restart το pulseaudio με "pulseaudio -k" και μετά "pulseaudio --start"

ΜΗΝ αντιγράφεις random εντολές από το ίντερνετ στο τερμιναλ άμα δεν ξέρεις ότι είναι για το σύστημά σου ή δεν ξέρεις τι κάνουν γιατί 1ον μπορεί να κάνεις τα πράγματα χειρότερα και 2ον κάνεις τα πράγματα δυσκολότερα για αυτόν που θα σε βοηθήσει μετά γιατί δεν ξέρει τι έκανες.
έτρεξες άλλες εντολές προσπαθώντας να το φτιάξεις;

Kostas Klimatsidas απάντησε πριν 5 έτη

Ναι, αυτό το audio chip έχω. Απλά δεν κατάλαβα που πρέπει να πάω για να κάνω αυτην την τροποποίηση. Όχι δεν έτρεξα άλλες εντολές εκτός απο αυτήν που ανέφερα παραπάνω

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

πριν επεξεργαστείς το αρχείο τρέξε αυτή την εντολή: "sudo cp /etc/pulse/default.pa /etc/pulse/default.pa.bak" για να κρατήσεις backup τo αρχείο.
στο αρχείο default.pa όταν το ανοίγεις με το gedit, πατάς "ctrl+f" (ανοίγει την αναζήτηση στο έγγραφο), στην αναζήτηση κάνεις επικόλληση το "load-module module-udev-detect use_ucm=0". αν δεν το βρίσκει, βρες το "load-module module-udev-detect". θα πρέπει να βρίσκει μόνο μία γραμμή. αυτή η γραμμή θέλουμε να λέει "load-module module-udev-detect use_ucm=0 tsched=0". μετά αποθηκεύεις και τρέχεις τις εντολές παραπάνω για να επανεκκινήσεις το pulseaudio.
αυτά :)
το "ctrl+f" λειτουργεί παντού για αναζήτηση, από τον browser μέχρι τον διαχειριστή αρχείων.