Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα ελέγχου στο Liber Office
Violetta Zefki ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα! Δεν νομίζω ότι το πρόβλημά μου σχετίζεται με τα Linux, αλλά εργαζόμουνα σε περιβάλλον Linux όταν το έπαθα. Καθώς έγραφα σε ένα αρχείο Liber Office έχασα τον έλεγχο του υπολογιστή. Σαν σκηνή σε ταινία τρόμου. Δεν "τον είχα". Σαν να είχε μπει κάποιος στον υπολογιστή μου κι έπαιζε με το δικό του πληκτρολόγιο. Αρχικά πατιόταν επανειλημμένα το Enter και με κατέβασε άπειρες σελίδες κενές προς τα κάτω - έτσι άρχισε. Έπειτα πατιόταν το Delete και μου έσβηνε με ιλιγγιώδη ταχύτητα αδιακρίτως πολλά από όσα είχα γράψει. Ήταν τρομακτικό, δεν μπορούσα να επέμβω με τίποτα. Απλά κατάφερα και έκλεισα το αρχείο. Έλεγξα το πληκτρολόγιο, δεν είχε κολλήσει κάποιο πλήκτρο. Έκανα reboot με Windows και σάρωσα τον υπολογιστή με το Antivirus (Turbo X-Global Protection 2016) και δεν ανιχνεύτηκε κάτι. Έχετε υπόψη τι μπορεί να συνέβη και πώς μπορώ να προστατευτώ στο μέλλον από κάτι παρόμοιο; Για παράδειγμα, με αυτό τον τρόπο έχασα όλη μου τη σημερινή δουλειά και θα ξαναγράψω πάνω στο χθεσινό αρχείο (back up) ό,τι έχασα. Πώς μπορώ να αποτρέψω να ξανασυμβεί;

1 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Αυτό που περιγράφεις, είναι σαν να έχεις ανοιχτή backdoor στον υπολογιστή σου. Είναι σπάνιο αλλά μπορεί να συμβεί από κακή ρύθμιση του λειτουργικού.
Θα σου πρότεινα να ξανά δοκιμάσεις και αν παρατηρήσεις το ίδιο να απενεργοποιήσεις την σύνδεση στο internet. Αν σταματήσει τότε αυτή η συμπεριφορά, κάποιος έχει πρόσβαση στο μηχάνημα σου μέσω backdoor.
Επίσης κάνε ένα έλεγχο στα windows με το malwarebytes και κατέβασε και το Sophos για Linux