Rachel Roberts ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας
Έχω ένα laptop Sony Vaio VPCEB1S1E με Windows 7.
Τις τελευταίες μέρες αργεί αρκετά να ανοίξει , μπορεί να κάνει και 7 λεπτά και μόλις βάλω τον κωδικό μέχρι να εμφανιστεί η επιφάνεια εργασίας βλέπω μια μαύρη οθόνη. Όταν εμφανιστει τελικά η επιφάνεια εργασίας θέλει 1, 1 μιση ώρα να ξεκολλήσει , δλδ δεν μπορώ να ανοίξω 2 φακέλους ή τον chrome χωρίς να κολλήσει κάτι από αυτά. Όταν επιτέλους συνέλθει λειτουργεί μια χαρά.
Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν το πάω σε κάποιον τεχνικό και μου αλλάξει τον σκληρό, βάλει εναν ssd και αντικαταστήσει τις μνήμες με 2 4αρες, θα σταματήσει αυτό το πρόβλημα? θα είναι εντάξει μετά? Επίσης αν  αλλαχτούν μνήμη και σκληρός θα μπορούσαν να μπουν τα windows 10 ή 11 και να δουλεύει μια χαρά? 
Παρακάτω έχω μια εικόνα απο το speccy μήπως βοηθήσει
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.

5 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα φίλε μου

Το πιο πιθανό είναι πως θα δεις σημαντική βελτίωση. Ο επεξεργαστής σου δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορος, αλλά δεν δικαιολογεί τα προβλήματα που αναφέρεις.

Windows 11 μπορείς να βάλεις μόνο με πλάγιο τρόπο, καθώς επίσημα δεν υποστηρίζονται από τον επεξεργαστής. Windows 10 μπορείς να βάλεις χωρίς πρόβλημα.

Rachel Roberts απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας
Ευχαριστώ για την απάντηση
Στο speccy που κοίταξα στον σκληρό δίσκο έχει δίπλα στο SMART status: warning , μήπως αυτό ευθύνεται για τις καθυστερήσεις και τα κολλήματα? 
Υπάρχουν κάποιες μάρκες που πρέπει να αποφύγω για τη μνήμη και τον σκληρό στην αναβάθμιση και κάποιες που έχετε δοκιμάσει και είναι καλές? 
Επίσης μήπως μπορείτε να μου προτείνεται και ένα πολύ ελαφρύ browser? 
Ευχαριστώ 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Μπορείς να μας ανεβάσεις ένα screenshot με όλα τα αποτελέσματα του ελέγχου; Όλες οι γνωστοί κατασκευαστές μνημών είναι εξίσου αξιόπιστοι. Προσωπικά προτειμώ τη G.Skill. Όσο αφορά τον browser, εγώ χρησιμοποιώ τον chromium Edge. 

Rachel Roberts απάντησε πριν 2 έτη


 


 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Με δεδομένο ότι στους ελέγχους δεν φαίνεται κάτι λάθος, ίσως είναι απλά λάθος ένδειξη. Δοκίμασε να κάνεις έλεγχο με το CrystalDiskInfo.