Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠρόβλημα με εκκίνηση των Windows Vista
Sofoulini T. ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα,
Έχω ένα desktop pc που είναι windows vista Home Premium και έχει το εξής πρόβλημα:
Τις τελευταίες μέρες το pc μου είχε ένα θέμα με την κεντρική μονάδα.
Ενώ τα λαμπάκια της μονάδας ανοίγανε κανονικά το ίδιο και το λαμπάκι της οθόνης, το θέμα είναι ότι δεν έκανε μπιμ και δεν ξεκίναγε καθόλου η εκκίνηση των windows και έπρεπε να πατήσω ξανά και ξανά το κουμπί για να κάνει επιτέλους μπιμ και να μπω στο BIOS κανονικά και από κει στην εκκίνηση.
Σήμερα όμως καθώς έπαιζα ένα παιχνίδι στο Facebook, μου έβγαλε από το πουθενά μια μπλε οθόνη και ύστερα μια μαύρη που έλεγα ότι το αρχείο windows\system32\ntkrnlpa.exe είναι κατεστραμμένο ή λείπει και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην ανοίγει καθόλου η κεντρική μονάδα τώρα όσες φορές και αν έχω πατήσει το power button (ούτε μπιμ κάνει πάλι αλλά τα λαμπάκια του ανοίγουν κανονικά).
Τι μπορώ να κάνω για να γίνει εκκίνηση των windows και πώς θα διορθώσω αυτό το σφάλμα?
Με εκτίμηση,
Σοφία

3 Απαντήσεις

Dimitris απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα. Συγνώμη γι αυτό που θα πω αλλά τα vista που έχεις είναι τα χειρότερα windows όλων των εποχών. Είναι 2 διαφορετικά τα προβλήματα που αναφέρεις. 
Αυτό που ενώ ανάβουν τα λαμπάκια αλλά δεν προχωρά στην εκκίνηση, μπορεί να οφείλετε σε διάφορες αίτιες πχ πρόβλημα στην μητρική πλακέτα, πρόβλημα στης μνήμες, ίσως και στο τροφοδοτικό. Αυτό χρειάζεται ψάξιμο.
Στο δεύτερο θέμα με το σφάλμα στο αρχείο, η πρόταση μου είναι να πετάξεις τα vista και να βάλεις η τα 7 η ακόμα καλύτερα αν το σύστημά σου δεν είναι πολύ παλιό τα 10αρια που μπορείς να τα κατεβάσεις και δωρεάν. Το πρόβλημα αυτό αφορά κάποιο αρχείο της εγκατάστασης που για κάποιο λόγο έχει καταστραφεί. 

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Συμφωνώ κι εγώ για τα Vista .Για να αλλάξεις όμως Λειτουργικό,είτε πεις να βάλεις τα Win7 ή τα Win10 ,θα χρειαστείς επίσης νέο product key.Χωρίς αυτό,τα νέα windows που θα βάλεις,θα είναι trial για 30 μέρες απ όσο ξέρω.
Για να σιγουρευθείς αν ο υπολογιστής πληρεί τις απαιτήσεις για τα win7 δες εδώ.
https://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=20
Για τα win10 θα κατεβάσεις το iso και θα κάνεις "Καθαρή Εγκατάσταση".Το Media Creation Tool που είναι ενσωματωμένο στο iso ,πρώτα θα ελέγξει αν ο υπολογιστής ΜΠΟΡΕΙ να δεχθεί τα Win10 .
Στο θέμα τώρα :: Αν δεν έχεις κάποιο cd των windows Vista ,δες εδώ πώς θα τα κατεβάσεις.
https://www.pcsteps.gr/38069-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%B1-windows-vista-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B9%CE%BC%CE%B1/
Μία πιθανή λύση είναι αυτή.
https://social.technet.microsoft.com/Forums/office/en-US/9ffbb556-63f6-434c-b6fb-b9efaebd93f9/hard-disc-problems-file-windowssystem32ntkrnlpaexe?forum=itprovistasetup
Εκτός αυτού,τα Vista δεν υποστηρίζονται πια από τη Microsoft εδώ και καιρό.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα παιδιά,
Όσο αφορά το πρόβλημά σου, δοκίμασε να αποσυνδέσεις και να συνδέσεις το τροφοδοτικό σου από την αρχή.
Έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις το τροφοδοτικό σε άλλον υπολογιστή ή να βάλεις άλλο τροφοδοτικό στον δικό σου για να δούμε αν είναι η αιτία;
Επίσης, δοκίμασε να βάλεις και να ξαναβάλεις τις μνήμες μία μία.
Από τη στιγμή που δεν ανοίγει καν ο υπολογιστής, το πρόβλημα είναι σίγουρα στο υλικό.