Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με οθόνη του υπολογιστή!
Κώστας Ναούμ ρώτησε πριν 8 έτη
Γεια σε όλους! Εδώ και καιρό αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα με την οθόνη του υπολογιστή και δεν ξέρω για ποιο λόγο υπάρχει. Τα χρώματα πολύ χάλια και απροσάρμοστα. Είναι ας το πω κάπως κοκκινωπά. Ξέρει κανείς αν φταίει η οθόνη ή είναι από κάρτα γραφικών; Ποστάρω και μία φωτογραφία για βοήθεια :) http://imagizer.imageshack.us/a/img661/8522/IlLEwL.jpg Ευχαριστώ :)
4 Απαντήσεις
Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη
Καλησπέρα Κώστα. Τι σύνδεση έχει η οθόνη του υπολογιστή σου? Αν έχει VGA, δες μήπως έχει στραβώσει κανένα από τα pins. Επίσης, έχεις τη δυνατότητα να συνδέσεις στην οθόνη κάποιον άλλο υπολογιστή, να δεις από ποια μεριά είναι το πρόβλημα?
Κώστας Ναούμ απάντησε πριν 8 έτη
Ναι, VGA έχει. Το έλεγξα αυτό, φαίνεται μια χαρά. Έχω laptop, αλλά έχω και 2η οθόνη (μια πολύ παλιά απλά την κράτησα για περίπτωση ανάγκης :P ) Είναι από αυτές που δεν είναι φλα.. :P Αν είναι η οθόνη πιθανών να φτιάχνεται ή πρέπει να αγοράσω άλλη;
Κώστας Ναούμ απάντησε πριν 8 έτη
Σύνδεσα λοιπόν την παλιά και τα χρώματα είναι σωστά. Συνεπώς φταίει η οθόνη.. :/ Έχεις καμιά ιδέα για το τι είναι; Αξίζει να πάω να το κοιτάξω σε κανένα κατάστημα για επισκευές τηλεόρασης; Ή πρέπει να αγοράσω;
Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 8 έτη
Χρησιμοποίησες το ίδιο καλώδιο όπως με την άλλη οθόνη, ή άλλο καλώδιο? Γιατί στο καλώδιο βρίσκονται τα pin που μπορεί να στραβώσουν και να δημιουργούν αυτό το πρόβλημα με τα χρώματα. Αν έβαλες το ίδιο καλώδιο και ήταν εντάξει, τότε ναι, πρέπει να πας την οθόνη σε μάστορα. Λογικά αυτοί με τις επισκευές τηλεοράσεων θα επισκευάζουν και monitor.