Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα με συνεχείς επανεκκινήσεις κατά την εγκατάσταση Windows 10
Vag Pap ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα και συγχαρητήρια για το σάιτ, σας παρακολουθώ συνέχεια και με έχετε βοηθήσει πολλές φορές. Θα ήθελα τη βοήθειά σας άλλη μία φορά. Θα προσπαθήσω να είμαι αναλυτικός για να καταλάβετε ακριβώς πώς έχουν τα πράγματα.
Έχω ένα Dell Optiplex 745 Desktop, στο οποίο αναγκάστηκα να αλλάξω μητρική. Το σύστημα είχε 3 σκληρούς δίσκους, 2 HDD και έναν SSD, όπου ήταν εγκατεστημένο το λειτουργικό Windows 8.1. Μετά την αλλαγή της μητρικής και αφού σύνδεσα εκ νέου τους ίδιους σκληρούς δίσκους, προσπαθώ να λειτουργήσω τα Windows. Το σύστημα δεν έκανε Boot στα Windows και μου έβγαλε τις επιλογές για Reset, Refresh κλπ. Επέλεξα Reset, το οποίο φάνηκε να ολοκληρώνεται κανονικά, το PC έκανε επανεκκίνηση και μετά η οθόνη ήταν μαύρη και έδειχνε απλά έναν κέρσορα να αναβοσβήνει. Καμία άλλη από τις απόπειρες διόρθωσης μέσω των παρεχόμενων εργαλείων των Windows (μέσω USB Flash πλέον) δεν είχε αποτέλεσμα. Για αυτόν τον λόγο και αφού δεν είχα δεδομένα στον SSD που φοβόμουν μη χαθούν, αποφάσισα να προχωρήσω σε νέα εγκατάσταση Windows. Προσπάθησε να κάνω clean εγκατάσταση ΚΑΙ Windows 8.1 ΚΑΙ Windows 10 με δύο διαφορετικά αντίστοιχα USB Flash. Όλες οι απόπειρες απέτυχαν. Το μηχάνημα έκανε boot στο φλασάκι, προχωρούσε μέχρι το σημείο που ξεκινούσε η διαδικασία, Copying files...100%, και στο επόμενο βήμα Getting files ready, είτε το σύστημα πάγωνε (σε κάποιο ποσοστό) είτε το μηχάνημα έκανε επανεκκίνηση. Έκανα και μία δοκιμή ακόμη, αντικαθιστώντας τον SSD με έναν άλλο SSD, καινούριο που είχα πάρει. Ίδια αποτελέσματα. Δοκίμασα να κάνω εγκατάσταση των Windows σε έναν από τους HDD. Τα ίδια, καμία τύχη. Δοκίμασα με άλλη κάρτα γραφικών, τα ίδια. Έχοντας αφαιρέσει την κάρτα ήχου, τα ίδια. Δεν ξέρω πια τι άλλο να δοκιμάσω οπότε απευθύνομαι σε εσάς μπας και έχετε οποιαδήποτε κατεύθυνση/συμβουλή. Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και με συγχωρείτε για το μακροσκελές μήνυμα!

4 Απαντήσεις

gondoriangr απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα.
Σε Optiplex 960, όταν αναβάθμισα τον δίσκο σε SSD, μου έκανε παρόμοιο πρόβλημα.
Το έλυσα αλλάζοντας στο BIOS τον controler του δίσκου σε ACHI και μου δούλεψε κανονικά.
Δοκίμασέτο.

Vag Pap απάντησε πριν 8 έτη

Δυστυχώς στο Bios του 745 υπάρχουν οι επιλογές Normal ή Legacy. Να προτιμήσω κάποια από τις δύο; Ευχαριστώ!

gondoriangr απάντησε πριν 8 έτη

Έχεις δίκιο. Κοιτώντας το manual εδώ 
http://downloads.dell.com/Manuals/all-products/esuprt_desktop/esuprt_optiplex_desktop/optiplex-745_user's guide_en-us.pdf σελίδα 8 βλέπω ότι δεν έχεις επιλογή για ACHI. ρύθμισέτο στο Normal.

Vag Pap απάντησε πριν 8 έτη

Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω έτσι...