Elli Pampalou ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια σας. Παίζω the sims 3 από το 2009 και μέχρι πρότινος δεν είχα σχεδόν κανένα πρόβλημα. Πρόσφατα αποφάσισα να ανεβάσω τη ram από 2 GB που είχα σε 6 και επίσης έβγαλα την κάρτα γραφικών και την καθάρισα. Από εκείνη την ημέρα το sims έγινε υπερβολικά αργό σε σημείο να μην μπορώ να παίξω καθόλου. Όχι μόνο αργούν τα γραφικά αλλά κάνουν 10 ώρες να ανταποκριθούν στις εντολές μου. Υπάρχει περίπτωση το pc μου να μη σηκώνει 6 ram? Μήπως έκαψα τη μητρική, ή έκανα καμιά ζημιά στην κάρτα γραφικών όπως την καθάριζα; Η μητρική έχει 2 slots στα οποία έβαλα 4 και 2 ραμ αντίστοιχα. Δοκίμασα να βάλω μόνο στο ένα την 4άρα ραμ αλλά και πάλι τα ίδια. Δεν βοήθησε ούτε το ότι κατέβασα τα γραφικά του παιχνιδιού. Τι άλλο να κάνω; Παρακαλώ βοηθήστε με!

18 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, εάν αφήσεις πάλι τα 2 GB, δουλεύει κανονικά ?

Elli Pampalou απάντησε πριν 7 έτη

Στην τελική αυτό έκανα και μείωσα στο ελάχιστο τα γραφικά. Πάλι κολλάει λίγο αλλά όχι όσο προηγουμένως. Αλλά και πάλι δεν είναι όπως πρώτα που έπαιζα. Δεν μπορώ να καταλάβω...Το pc μου πληροί τις ελάχιστες προυποθέσεις για να παίξει το παιχνίδι. Μιλάμε για παιχνίδι που χρειάζεται 1,5 giga ram το λιγότερο.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα, είναι πολύ περίεργο αυτό που λες, δεν μπορεί να έγινε κάτι ξαφνικά. Για πες μου, τι επεξεργαστή έχει το σύστημα σου ?

Elli Pampalou απάντησε πριν 7 έτη

Intel Pentium G2120@3.10 Ghz. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Έλλη, ο επεξεργαστής σου έχει και δικά του ενσωματωμένα γραφικά (Intel HD Graphics). Υπάρχει περίπτωση η ξεχωριστή κάρτα γραφικών που έχεις είτε να μην έχει μπει σωστά στην θέση της, είτε να έχει πάθει ζημιά και να κάνει όλες τις διεργασίες η ενσωματωμένη - αδύναμη - κάρτα γραφικών του επεξεργαστή και για αυτό αυτά τα κολλήματα. Αρχικά δες εάν το σύστημα αναγνωρίζει την παλιά κάρτα γραφικών.

Thegamer 27 απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Elli,Όταν αποσύνδεσες την κάρτα ίσως αλλάξαν οι ρυθμίσεις των γραφικών και πήγαν προεπιλεγμένα τα intel hd graphics.Τι κάρτα γραφικών έχεις?

Elli Pampalou απάντησε πριν 7 έτη

έχω Nvidia GT630 αρχικά δεν την αναγνώριζε το Sims αλλά έπαιζε μια χαρά. 

Elli Pampalou απάντησε πριν 7 έτη

Το σύστημα τη διαβάζει. Θα δοκιμάσω να κάνω update τον driver, απ΄ότι είδα έχει πάρα πολύ καιρό να γίνει αυτό!!

Thegamer 27 απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασε να αναβαθμίσεις τους drivers και άμα δεν δουλέψει προσπάθησε να κανείς την nvidia προεπιλεγμένη κάρτα γραφικών μέσω του nvidia πάνελ .

Elli Pampalou απάντησε πριν 7 έτη

Δεν ανοίγει καν το nvidia panel. τί μπορεί να σημαίνει αυτό;

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Γειά σου Έλλη !! Απο τον Πίνακα Ελέγχου πας να το ανοίξεις? Επίσης τι Windows έχεις ? Δοκίμασε να κάνεις τα βήματα εδώ,να ενημερώσεις τους drivers απο τη Διαχείριση Συσκευών--->Προσαρμογείς Οθόνης.
http://www.windowscentral.com/how-fix-nvidia-control-panel-not-opening-windows-10-anniversary-update

Elli Pampalou απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα! Πρέπει να έγινε αυτό που είπε ο φίλος TheGamer27, να άλλαξαν οι ρυθμίσεις των γραφικών. Όμως εφόσον δεν ανοίγει το panel δεν μπορώ να επιλέξω πάλι την κάρτα. Στον πίνακα ελέγχου δεν εμφανίζεται, το βρήκα στην αναζήτηση και το έβαλα συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Και πάλι τίποτα. Windows έχω τα 7 Home Premium Service pack 1 στα 64-bit. Έκανα ενημέρωση τους drivers μέσω του Geforce Experience αλλά και πάλι τα ίδια χάλια, θα προσπαθήσω να το κάνω όπως μου είπες Dimitris Gk, μέσω της διαχείρισης συσκευών.

Elli Pampalou απάντησε πριν 7 έτη

Επίσης να ρωτήσω και κάτι άλλο; Αν πάρω καινούργιο pc, μπορώ να μεταφέρω το Sims σε αυτό όπως ακριβώς είναι χωρίς να του κάνω επανεγκατάσταση;

Elli Pampalou απάντησε πριν 7 έτη

Λοιπόν έκανα πάλι εγκατάσταση τον driver αλλά μου εβγαλε ένα σφαλμα 43 και η κάρτα γραφικών έπαψε να λειτουργεί. Στη συνέχεια έκανα επανεκκίνηση και το nvidia panel άνοιξε κανονικά, όμως δεν ξέρω πώς μπορώ να επιλέξω την nvidia ως προεπιλεγμένη κάρτα γραφικών. Πού βρίσκεται αυτή η επιλογή;

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Έλλη, δοκίμασε να βάλεις την nvidia ως προεπιλεγμένη κάρτα. Εάν πάρεις νέο σύστημα δες εδώ πως μπορείς να σώσεις τα παιχνίδια σου.

Kaushal Malkan απάντησε πριν 6 έτη

Αυτό θα βοηθήσει επίσης: https://www.techwhoop.com/nvidia-control-panel-wont-open/

Νάνσυ Καραλή απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα σας. Έχω το sims 3 εγκατεστημένο γνήσιο από το 2012 κ εδώ κ μερικές μέρες προσπαθώ να μπω κ μου βγάζει ότι δε βρέθηκε ο δίσκος. Ξέρει κανείς να μου πει τι μπορώ να κάνω? Μπήκα κανονικά έπαιξα κ κόλλησε το παιχνίδι, δε με άφηνε να κάνω αποθήκευση σε όσα έφτιαξα κ βγήκα, έκανα επανεκκίνηση το λάπτοπ κ όταν ξανά μπήκα στο παιχνίδι μου έβγαλε ότι δε βρέθηκε ο δίσκος. Αντέγραψα όλα τα αρχεία του παιχνιδιού σε στικάκι κ το πέρασα κ σε άλλο λάπτοπ κ πάλι κάνει το ίδιο. Αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει...

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Νάνση, άνοιξε καλύτερα νέα ερώτηση για να σου απαντήσουμε εκεί..