Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsπρόβλημα με φορματ
egrafes egr ρώτησε πριν 9 έτη

καλησπέρα σας..προσπαθω να κάνω φορματ με τον οδηγό που έχετε βήμα προς βήμα και έχω κολλήσει στο σημείο πως να κάνω boot απο φλασάκι (https://www.pcsteps.gr/1404-boot-από-cd-dvd-φλασάκι-usb-bios/)

αρχικά μου εμφανίζει λογότυπο το οποίο γράφει να πατήσω esc για να μπω στο startup menu και στη συνεχεια φορτώνουν τα windows. πατώντας το esc μου βγάζει τις εξής επιλογες:
F1 system information
F2 system diagnostics
F9 boot device options
F10 bios setup
F11 system recovery

πατώντας το bios setup μου δίνει την εξης καρτέλα(ακολοθουν εικόνες με οτι ειναι σε κόκκινο κύκλο ειναι η διαδιακασια που ακολουθώ εγω)

1)http://prntscr.com/5bo3st
2)http://prntscr.com/5bo3x8
3)http://prntscr.com/5bo41b και τελος μου βγάζει αυτές τις επιλογές

http://prntscr.com/5bo49h και δεν ξέρω πως να το προχωρήσω

σας ευχαριστω πολύ εκ των προτέρων για την βοήθεια!

18 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

To BIOS συνήθως στο κάτω μέρος λέει πως να μετακινήσεις τα στοιχεία.

Συχνά γίνεται επιλέγοντας το στοιχείο που θέλεις με τα βελάκια και πατώντας είτε + ή - στο πληκτρολόγιο, είτε F5 ή F6.

Αν δεν το βρεις, τράβα μια φωτογραφία ολόκληρης της οθόνης που δείχνεις εδώ http://prntscr.com/5bo49h στο BIOS.

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

επειδή δεν γνωρίζω ποια απ' όλες τις επιλογές πρέπει να βάλω πρώτη?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Βάλε την τρίτη, USB Diskette on Key/USB Hard Drive

Αν για κάποιο λόγο δεν σου λειτουργήσει, δοκίμασε και τις άλλες με USB.

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

κατάφερα να προχωρήσω την διαδικασία (έπρεπε να αλλάξω κάτι και στην 3η εικόνα "floppy boot σε enabled") και στην πορεία αντιμετώπισα το εξής: http://prntscr.com/5buug6

με βάση τον οδηγό https://www.pcsteps.gr/162-εγκατάσταση-windows-7/#_12 και επειδή δεν μου έβγαλε 2 διαμερίσματα πάνω σε ποιο θα κάνω την εγκατάσταση και τι ακριβώς είναι τα άλλα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αφού κάνεις format χειροκίνητα, μπορείς να διαγράψεις όλα τα διαμερίσματα, και να αφήσεις τα Windows να δημιουργήσουν τα δικά τους διαμερίσματα.

Το Recovery και τα HP_Tools είναι για να κάνεις επαναφορά του υπολογιστή στην εγκατάσταση που είχαν τα Windows όταν τον πρωτοαγόρασες.

Το System partition έχει ta αρχεία για την εκκίνηση των Windows.

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

Κατάφερα να τελειώσω την διαδικασία αλλά ακόμα και αφού επανέφερα τους driver έχω πρόβλημα με την Σύνδεση στο ίντερνετ (σε λάπτοπ). Ενώ έχω πατήσει το πλήκτρο που ανοίγει το WiFi δεν μου δείχνει κανένα δίκτυο Και συγκεκριμένα γράφει "no connections are enable"

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Θα πρέπει τότε να κατεβάσεις το driver για το ασύρματο από τον κατασκευαστή.

Δες αυτόν τον οδηγό για να βρεις ποια κάρτα WiFi έχεις.

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

χίλια ευχαριστώ!αντιμετωπίζω ένα τελευταίο πρόβλημα σε σχέση με την αλλαγή γλώσσας με βάση τον αντίστοιχο οδηγό. αφού έκανα όλα τα βήμα και στο τέλος την εγκατάσταση και περίμενα να βγάλει το εξής

"Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης, το πρόγραμμα μας ρωτάει αν θέλουμε να κάνουμε τα Ελληνικά τη νέα γλώσσα απεικόνισης, και βεβαίως πατάμε Yes."

το μόνο που έκανε ήταν να πετάξει αυτό http://prntscr.com/5c35k4

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Απ' ότι λέει λείπει κάποιο απαραίτητο Windows Update.

Κάνε όλα τα windows updates πριν ξαναπροσπαθήσεις την αλλαγή γλώσσας.

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

ευχαριστώ πολυ!κατάφερα και μέσα απο τους οδηγούς αλλα και απ' όλες τις απαντήσεις σου να ολοκληρώσω όλες οι διαδικασίες σωστά!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Τα πρώτα 2-3 format είναι δύσκολα, μετά τα κάνεις με κλειστά τα μάτια :)

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

καλησπέρα σας και πάλι. Μετά απο διάστημα 2 βδομάδων είχα και πάλι την δυνατότητα να χρησιμοποιήσω το συγκεκριμένο laptop και έχω προβλημα με την πρόσβαση στο ινερνετ εν μέρη. οταν πάω να ανοίξω κάποια σελίδα πχ του pcsteps ή οποιαδήποτε άλλη μπορεί να χρειαστώ να κάνω επαναφόρτωση απο 2 μεχρι 6-7 φορες (έχει τύχει κάποιες φορές να χρειαστεί και παραπάνω) μέχρι να ανοίξει η σελίδα.σε άλλο σταθερό pc που έχω κάνει δοκιμές το οποιο συνδέεται ενσύρματα δεν υπήρχε κανένα προβλημα. ακόμα και οταν ανοίγει η σελίδα είτε θα κολλάει είτε δεν θα εμφανίζονται όλες οι εικόνες. οι δοκιμές έχουν γίνει με opera (εκδοση 26.0.1656.32) και Chrome (εκδοση 39.0.2171.95) ενημερωμένα και τα δυο

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αν συνδέσεις και το laptop ενσύρματα, λειτουργεί κανονικά το Internet?

Αν ναι, δες εδώ για να ελέγξεις για τυχών παρεμβολές στο WiFi

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

εβαλα στο λαπτοπ μια Portable εκδοση ubuntu (με βαση τον οδηγο για εγκατασταση uduntu μαζι με windows) και δεν έχω κανενα προβλημα.ειμαι σε σημειο να σκεφτομαι να ακολουθησω τελειως την εγκατασταση απλα θα ηθελα να φτιαξω τα windows. ενσυρματα δεν εχω αυτη την στιγμη την δυνατοτητα να το συνδεσω

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αφού το WiFi δεν σου κάνει το ίδιο πρόβλημα στο Ubuntu, σημαίνει πως δεν φταίει ούτε το router ούτε η κάρτα δικτύου, αλλά κάτι με τα Windows.

Δοκίμασε να απενεργοποιήσεις όλα τα προγράμματα που ξεκινούν με τα Windows και στη συνέχεια τρέξε ένα hitman pro, να δεις μήπως έχεις κολλήσει τίποτα.

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

ετρεξα το hitman pro,εβγαλε κάποια πράγματα τα οποία διέγραψα και πλέον δεν κολλάει πουθενά. επειδη δεν έχω βάλει κάποιο antivirus μετά το format (τρέχω μόνο το Malwarebytes) έχεις να μου προτείνεις κάποιο?ρωτάω γιατί αν και διάβασα το άρθρο με τα δωρεάν antivirus ψαχνω κάποιο σχετικά ελαφρύ. σκεφτόμουν για το avast αλλα στο τέλος λες οτι είναι ποιο βαρύ...

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Είδες το άρθρο με τα ελαφριά antivirus?

Γενικά το bitdefender βγαίνει πολύ καλό στις μετρήσεις και είναι ελαφρύ, αλλά η δωρεάν έκδοση έχει περιορισμένες ρυθμίσεις.

egrafes egr απάντησε πριν 9 έτη

θα το δοκιμάσω και βλέπω!ευχαριστώ πολυ για όλη την βοήθεια!