Stavros Marinos ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα σας, παρακαλω μια στο εξης πρόβλημα...
 
Ενας φιλος μου μου εφερε ενα Λαπτοπ HP Pavilion dv6700 (2008 μοντελο)...Δεν ειχε κανει ποτε φορματ ουτε καθαροισμο, με αποτελεσμα να ειναι ετοιμος για πεταμα. Εγω ηθελα να του κανω καθαρισμο και φορματ. Παραλληλα αγορασε και εναν 120αρι SSD για να ανεβασουμε λιγο την ταχυτητα. Τον ανοιξα και τον καθαρισα πολυ προσεκτικα!!! Κατα 99% είναι ολα σωστα επανασυνδεμένα. Το προβλημα ξεκινησε οταν πηγα να κανω boot up, οπου δεν μπορουσα με τιποτα να το κανω να λειτουργησει απο usb. Ελεγξα φυσικα το priority και οποιεςδηποτε αλλες ρυθμισεις ειχαν τα BIOS. Με μια μικρη ερευνα που εκανα ειδα οτι κ αλλοι χρηστες του ιδιου μοντελου αντιμετωπιζουν το συγκεκριμενο προβλημα. Επομενη αποπειρα απο DVD, οπου ειναι χαλασμενο!!! Ειχα την υποψια γιατι δεν μου αρεσε ο ηχος που ακουγα οταν εβαζα μεσα το DVD, αλλα κ πριν απο λιγο ο φιλος μου, μου επιβεβαιωσε οτι δεν λειτουργει.
 
Μηπως εχετε καμμια ιδεα τι μπορω να κανω για να bootaro τελικα???
Υπαρχει περιπτωση απο λαθος επανασυνδεση του υπολογιστη να μην ξεκιναει το boot???
 
Ο ssd δισκος ειναι μια χαρα καθως ο δικος μου υπολογιστης τον αναγνωρισε αμεσως.Οπως και το usb και το DVD που δοκιμασα επιβεβαιωσα οτι λειτουργουν κανονικα στο δικο μου.Μηπως στη διαμορφωση του USB που κανω με το RUFUS, πρεπει να ελεγξω κατι συγκεκριμενο? Οπως Partition scheme and target system type. Επισης δεν ξερω αν επηρεαζει file system: NTFS η FAT32???
 
Ευχαριστώ πολύ...

3 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Δες στο bios αν έχεις sata mode επιλογή και τι είναι επιλεγμένο. Απενεργοποίησε το safe boot σε περίπτωση που υπάρχει.
Κάνε τις αλλαγές και save χωρίς το usb συνδεδεμένο. Σύνδεσε το usb όταν ξεκινάει ο υπολογιστής σου.

Stavros Marinos απάντησε πριν 9 έτη

Δεν υπαρχει καμια επιλογη sata mode, ουτε secure boot!!! Δοκιμασα το plop boot αλλα παλι δεν ανταποκριθηκε στο Usb boot!!!Δεν θελω να φτιαξω clone στον ssd, διοτι ο παλιος δισκος εχει το μαυρο του το χαλι!!! Θελω να κανω clean install!!! Αν συνδεσω εξωτερικο DVD θα το εκλαβει σαν συσκευη usb σωστα??? Οπότε παλι δεν θα με αφησει να κανω boot απο DVD. Μονη λυση να συνδεσω οπτικο μεσο που λειτουργει και ειναι συμβατο με το μηχανημα, σωστα??

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Ναι το εξωτερικό θα το δει σαν usb συσκευή, δεν αλλάζει κάτι. Δοκίμασε ξανά όμως να έχεις κλειστό τον υπολογιστή με επιλογή να ξεκινήσει από το usb.
Όταν τον ανοίξεις σύνδεσε εκείνη την στιγμή το usb.