Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με cloud υπηρεσία onedrive
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ρώτησε πριν 9 έτη

τον τελευταίο καιρό όταν πάω να ανοίξω ένα συγκεκριμένο αρχείο excel στο onedrive μου βγάζει το παρακάτω μήνυμα:

"Παρατηρήσαμε ότι δεν χρησιμοποιούσατε αυτό το βιβλίο εργασίας, με αποτέλεσμα να διακόψουμε προσωρινά την περίοδο λειτουργίας.

Κάντε νέα φόρτωση για να λάβετε την πιο πρόσφατη έκδοση του βιβλίου εργασίας. "

Πατώντας επαναφόρτωση δείχνει να φορτώνει αλλά δεν το ανοίγει και πάλι...αυτό γίνεται για αρκετή ώρα και αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Ο λογαριασμός αυτός του Onedrive χρησιμοποιείται από 5 άτομα.....υπάρχει περίπτωση αν είναι όλοι μέσα την ίδια ώρα να μη το ανοίγει σε κάποιον για αυτό το λόγο?

Επίσης το onedrive μου δίνει το δικαίωμα να δώσω πρόσβαση σε κάποιον χωρίς να του δώσω username και password και έχω δώσει πρόσβαση σε 2 άτομα.....μήπως φταίει αυτό?

Δοκίμασα και με chrome αλλά πάλι τα ίδια.

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Κωνσταντίνε.

Αν αντιγράψεις αυτό το excel εκτός του Onedrive, πχ στην επιφάνεια εργασίας, μπορείς να το ανοίξεις?

Είναι πιθανό αν δύο άτομα έχουν ταυτόχρονα ανοιχτό το ίδιο αρχείο, το Onedrive να μην το επιτρέπει. Όχι όμως αν είναι απλά συνδεδεμένοι στο onedrive, αν έχουν το συγκεκριμένο αρχείο ανοιχτό.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ απάντησε πριν 9 έτη

καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.

Στο παρελθόν δεν υπήρχε πρόβλημα και είμαι σίγουρος ότι γινόταν επεξεργασία του ίδιου αρχείου excel την ίδια στιγμή από 2 ή παραπάνω άτομα.......γιατί να συμβαίνει τώρα? παίζει ρόλο μήπως μια αναβάθμισή που έκανε η υπηρεσία και δίνει τώρα περισσότερο χώρο στα μέλη ?
Μπορέι να μου προτείνει κάποιος άλλη free υπηρεσία cloud για την οποία να είναι σίγουρος ότι δεν θα έχω τέτοιο πρόβλημα?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Αμφιβάλλω αν θα παίζει ρόλο η αναβάθμιση. Αυτό συμβαίνει μόνο σε ένα συγκεκριμένο excel, ή σε οποιοδήποτε?

To Google Drive είναι αρκετά οργανωμένο όσον αφορά την πολλαπλή επεξεργασία excel, δείχνοντας live σε ποιο κελί βρίσκονται τα άλλα άτομα που διαχειρίζονται το αρχείο.