Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠρόβλημα με HDMI σε 7870/ κόλλημα στην έναρξη
Vangelis Spyrakos ρώτησε πριν 6 έτη

Το πρόβλημα αφορά μια σύνθεση σταθερού Η/Υ του 2012-2013. Αναλυτικά: 
Το πρόβλημα παρουσιάστηκε πριν κανά 2μηνο όταν και έθεσα σε λειτουργία τον η/υ και η οθόνη παρέμενε μαύρη. Η σύνδεση γινόταν μέσω καλωδίου HDMI από την κάρτα γραφικών. Τα βήματα που έκανα ήταν τα εξής: α) Δοκιμή 2 διαφορετικών  καλωδίων, αφού βεβαίως σιγουρεύτηκα πως είναι λειτουργικά, αποτέλεσμα αρνητικό, κλείσιμο η/υ από το κεντρικό κουμπί στον πύργο.  β) Αλλαγή θύρας στην οθόνη με αρνητικό αποτέλεσμα πάλι και κλείσιμο η/υ από το κεντρικό κουμπί στον πύργο. Σύνδεση καλωδίου στην θύρα RGB της οθόνης και μέσω converter στην DVI της GPU απροβλημάτιστη λειτουργία. Reboot σε safe mode με internet διαγραφή drivers με το driver sweeper (νομίζω) και εγκατάσταση των πιο πρόσφατων. Επανεκκίνηση και δοκιμή βημάτων α) και β) χωρίς αποτέλεσμα δοκιμάζοντας παράλληλα και την σύνδεση μέσω RGB η οποία δεν παρουσίασε κανένα πρόβλημα. Αποφάσισα λοιπόν πως με αποχαιρέτησε η HDMI της GPU και συνέχισα με σύνδεση μέσω DVI.  Ώσπου.. Μια μέρα λοιπόν μετά από επανεκκίνηση δεν είχα σήμα ούτε από εκεί... Μετά από 2 συνεχόμενα reset χωρίς αποτέλεσμα έκλεινα τον η/υ από το κεντρικό κουμπί του πύργου. Κλείσιμο, άνοιγμα μέχρι που την 3η φορά εδωσε σήμα κανονικά. Οπότε συμβιβάστηκα και με αυτό το πρόβλημα και όταν μετά από επανεκκίνηση ή επαναφορά μετά από αναστολή λειτουργίας δεν είχα σήμα  ακολουθούσα την ίδια διαδικασια... (σημείωση: δεν παρουσιάζεται πάντα το πρόβλημα δλδ δεν εχω θέμα κάθε φορά που κάνω επανεκκίνηση ή επαναφορά από αναστολή. Μάλιστα εχει συμβεί να μην εχω σήμα από κανονική εκκίνηση του η/υ).
Σήμερα αφού  άνοιξα το pc και δεν είχα σημα κλείνω από το κεντρικό κουμπί της μονάδας, ανοίγω καθόλου σήμα, πως με βάζει ο διάολος συνδέω μέσω HDMI, σήμα κανονικά (!!!!) βλέπω το logo των windows, starting windows από κάτω και έμεινε κολλημένο εκεί καμιά ώρα μεχρι που αποφάσισα να πατήσω το reset. Με το που φτάνει πάλι εκεί κόλλημα για καμιά ώρα... Reset με βγάζει στην οθόνη ο υπολογιστης δεν εκλεισε κανονικα κτλ κτλ  safe mode κολλημμα για κανά 20λεπτο στην οθόνη loading windows files και σήμα πάλι καθαρό και κρυστάλλινο μέσω HDMI !!!!! Reboot πάλι, το pc συνδεδεμένο στην οθόνη και με HDMI και με DVI, η εκκίνηση του η/υ έγινε κανονικά με σήμα και στις δυο θύρες!!! (καλά στην RGB δείχνει μόνο το φόντο). ΤΙ ΓΊΝΕΤΑΙ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ;;;;;; Υποψιάζομαι πως μάλλον αποχαιρετάω γενικότρα την GPU και αν ναι τι στο καλό να πάρω;;;
Το περι ου o λόγος pc:

  1. M/B Gigabyte Z77X-D3H.
  2. CPU Intel Core i5-3570K @ 3.40GHz.
  3. RAM 2Χ 4096 MBytes DDR3 Corsair PC3-10700H (667 MHz) CMZ8GX3M2A1600C9.
  4. GPU 2048MB ATI AMD Radeon HD 7870 (Sapphire/PCPartner).
  5. STORAGE i) 931GB Western Digital WDC WD1002FAEX-00Z3A0 ATA Device (SATA ) διαμερισματοποιημένος σε 244gb λειτουργικό και 687gb, ii) 298GB Western Digital WDC WD3200KS-00PFB0 ATA Device (SATA ), iii) 931GB Western Digital WD Ext HDD 1021 USB Device (USB (SATA) )
  6. Λειτουργικό Windows 7 Ultimate 64-bit SP1. 
  7. Οθόνη LG M2362D.
  8. Keyboard Microsoft SideWinder X4, mouse Microsoft Comfort Mouse 4500 for Business Black 5 Buttons Tilt Wheel USB Wired BlueTrack 1000 dpi (μάλλον).

1 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλημέρα.
Πράγματι, φαίνεται ότι η κάρτα γραφικών δεν λειτουργεί όπως πρέπει. Για επιβεβαίωση, δοκίμασε να τη βγάλεις και να κάνεις boot με τα γραφικά του επεξεργαστή. Αν ο υπολογιστής δουλεύει κανονικά, τότε το πιθανότερο είναι ότι η κάρτα τα έφτυσε.
Για να σου προτείνουμε κάποια κάρτα, πες μας το διαθέσιμο budget και τη χρήση που θέλεις να κάνεις.