Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠρόβλημα με usb μητρικής
Uchiha Sasuke ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα άγγελε. Όπως αναφέρω και στον τίτλο έχω ένα προβληματάκι με την μητρική. Αρχικά να αναφέρω πως έχω την Gigabyte H57M-USB3. Μετά από αλλαγή του παλιού κουτιού μου μετέφερα όλο το hardware στο καινούργιο κουτί και πάνω που ξεκίνησα να συνδέω με τον φίλο μου τα πράγματα για κάποιο άγνωστο λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είμαι άσχετος ο φίλος μου, μου είπε πως δεν φτάνουν τα usb/βύσματα (ή όπως αλλιώς λέγονται τέλος πάντων) της μητρικής για να συνδέσουν τους δύο μπροστινούς ανεμιστήρες και τα μπροστινά usb3 του κουτιού παρά μόνο τον ένα πίσω ανεμιστήρα (ή έναν μπροστά.. γενικά μόνο έναν ανεμιστήρα από τους ανεμιστήρες) και την ψύχτρα του επεξεργαστή! Ξέρεις αν μπορώ να κάνω κάτι για να λειτουργήσουν όλα κανονικά εκτός από το να αγοράσω καινούργιο επεξεργαστή και μητρική? Αν μπορώ να χρησιμοποιήσω κάποιον μετασχηματιστή ή κάτι τέτοιο?

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου.

Για τους ανεμιστήρες μπορείς να πάρεις τέτοιους αντάπτορες, ώστε να συνδεθούν απευθείας στο τροφοδοτικό.

Για το μπροστινό USB 3.0 όντως η μητρική δεν φαίνεται να έχει υποδοχή, οπότε θα χρειαστείς έναν αντάπτορα από usb 3.0 σε USB 2.0. Απλά οι θύρες θα λειτουργούν στην ταχύτητα του USB 2.0 και θα πρέπει να συνδέσεις USB 3.0 συσκευές στο πίσω μέρος της μητρικής.

Uchiha Sasuke απάντησε πριν 9 έτη

Σ' ευχαριστώ πολύ άγγελε. Ένας τέτοιος αντάπτορας (για τους ανεμιστήρες εννοώ) πόσους ανεμιστήρες υποστηρίζει ο καθένας? 1-2? Το ίδιο και για τους άλλους αντάπτορες.. Πόσους αντάπτορες χρειάζομαι για 2 LED ανεμιστήρες και τα 2 USB 3.0 μπροστά?

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Έναν ανεμιστήρα υποστηρίζει ο κάθε αντάπτορας. Για τα USB έναν αντάπτορα θα χρειαστείς και για τις δύο θύρες.