Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΠρόβλημα σύνδεσης ηχείων 5.1 στο pc
Chris Vasalos ρώτησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Έχω την παρακάτω μητρική (https://www.e-shop.gr/mitriki-msi-h170m-pro-vdh-retail-p-PER.523865) και προσπαθώ για πρώτη φορά να συνδέσω ένα σύστημα ηχείων 5.1 της Logitech (x-540). Το πρόβλημά μου είναι ότι δεν ταιριάζουν τα χρώματα από τα τύπου jack βύσματα των ηχείων με αυτά της μητρικής... Το μόνο που είναι ίδιο είναι το πράσινο. Όσους συνδυασμούς έχω κάνει στη σύνδεσή τους δεν έχει αποτέλεσμα αφού ο υπολογιστής δεν βρίσκει στην αναζήτηση συσκευές ήχου. Τι πρέπει να κάνω;  

3 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 6 έτη

Καλησπέρα. Δοκίμασε να εγκαταστήσεις τους drivers της μητρικής σου για τον ήχο. Θα έπρεπε με το που συνδέεις το κάθε καλώδιο να εμφανίζεται στην οθόνη σου σύνδεση νέας συσκευής. Μετά τους drivers, σύνδεσε τα καλώδια ένα-ένα. Πρώτα το πράσινο και δες αν εμφανιστεί κάποιο μήνυμα στην οθόνη.

Chris Vasalos απάντησε πριν 3 έτη

Κάνοντας όλα τα παραπάνω όντως πλέον έχω ήχο στο pc μου. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω όμως είναι το εξής: Η μητρική μου έχει ως χρώματα στις 3.5mm jack υποδοχές της ροζ, πράσινο, μπλε. Το καλώδιο σύνδεσης των ηχείων μου αντίστοιχα έχει κίτρινο, πράσινο, μαύρο. Διατηρώντας το πράσινο βύσμα (που είναι και το μόνο που ταιριάζει χρωματικά) συνδεδεμένο και κάνοντας τους διαθέσιμους συνδυασμούς με τα άλλα δύο βύσματα παρατηρώ ότι όταν κάνω το τεστ του λειτουργικού των ηχείων (Διαχείρηση ήχου HD Realtek), έχω ήχο μόνο στα δύο ηχεία αριστερά και δεξιά (εμπρός). Στα χαρακτηριστικά της μητρικής είδα ότι υποστηρίζει 7.1.
Υπάρχει κάποια λύση στο πρόβλημα;

Elena Sotiri απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα,
Από ό,τι βλέπω η μητρική σου δεν έχει τις κατάλληλες αναλογικές θύρες για 7.1.
Το ότι το chipset είναι 7.1 δεν λέει κάτι. Όπως το βλέπω, χρειάζεσαι ξεχωριστή κάρτα ήχου για να κάνεις αυτό που θες. Τσέκαρε πάντως και στο manual μήπως γράφει κάτι σχετικό.