Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΠρόβλημα τηλεφώνου και internet
Deleted User ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα !! Βάψαμε στο σπίτι κι αναγκάστηκα να βγάλω τα καλώδια και να πάρω το ρούτερ απο κείνο το σημείο για λίγο. Το ξανάβαλα στη θέση του με τα καλώδια ,κανονικά.Το πρόβλημα που βγήκε μετά είναι το εξής ::
Όταν με καλούν στο τηλέφωνο ,είτε σηκώσω το σταθερό είτε το ασύρματο τηλ. σβήνει το WAN από το ρούτερ και πέφτει ΚΑΙ το internet.
Μόνο στο ασύρματο τηλέφωνο κάνει παράσιτα τόσα ώστε δεν ακούγεται η συνομιλία.Και πλέον όταν καλεί κάποιος ,δεν εμφανίζεται ο αριθμός του καλούντος στο ασύρματο τηλέφωνο.(το σταθερό δεν υποστηρίζει ούτως ή άλλως  αναγνώριση κλήσης).
Το ρουτερ είναι από τη Cyta to ADB P.RG A4100N
http://www.cyta.gr/el/support/supportMaterial/odigoiEgatastasis
Απλά θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα να είναι από τη μεριά μου.Κατά 99% έβαλα σωστά τα καλώδια μα ξέρω γώ....Υπάρχει κι ένα splitter επειδή από τη cyta πήγα στη wind.Έχει καιρό.
Να τους πάρω τηλ. ΟΚ ,μα φοβάμαι πως θα με γράψουν κανονικά όπως μία άλλη φορά έγινε.Θέλετε να σας πω πώς έβαλα τα καλώδια κι όλα τα σχετικά ? Έκανα και reset το ρούτερ μα δεν άλλαξε κάτι.
Συνδέομαι στο internet μέσω wifi όπως και πριν.

7 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Α ,δε πάμε καλά.Δοκίμασα να καλέσω το κινητό μου από το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού ,όλα καλά εδώ.
Καλώ από το ασύρματο , στο κινητό μου ,και μου βγαίνει μήνυμα "The number you have dialed ,does not exist" !!!!
Μα τι στο διάολο γίνεται ? Δεν έκανα λάθος στην πληκτρολόγηση.

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δημήτρη δοκίμασε να πάρεις ένα τηλέφωνο στη Cyta. Συνήθως είναι εξυπηρετικοί, ακόμα κι αν δεν ξέρουν τι φταίει. :)

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Γειά σου Έλενα !! Εννοείς στη Wind.Εκεί είμαι πλέον.
ΟΚ ,αυτό θα κάνω,ευχαριστώ !!

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Ναι, στη Wind. :P

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Γειά σου και πάλι Έλενα ,το έφτιαξα το πρόβλημα !!!! 😀 Ήταν από το splitter.Το άλλαξα και όλα είναι εντάξει.
Απ ότι έμαθα αυτά χαλάνε σχετικά εύκολα τα άτιμα. ΟΚ ,απλώς ενημερώνω ,γειά !!!

Deleted User απάντησε πριν 4 έτη

Αν βλέπεις Έλενα ,αυτή την απάντηση ,όντως είναι εξυπηρετικοί στη WIND αλλά και ύπουλοι συγχρόνως. Μέσω τρίτων μεσάζοντων εταιριών που ενεργούν για λογαριασμό της ,είτε εν γνώση της Εταιρίας ,είτε εν αγνοία της.

Τέλοσπάντων ,δεν έχω κάποια ερώτηση. Σε συμπαθώ πάντως ,κι ας μή σε γνώρισα ποτέ προσωπικά. ΟΚ ,να είσαι πάντα καλά ,γειά σου !! 

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 4 έτη

FYI, η συνδεσμολογία των routers της Cyta γίνεται αρκετά διαφορετικά σε σχέση με αυτούς των άλλων εταιρειών. Ο λόγος είναι ότι και ο τρόπος διαμόρφωσης του σήματος διαφέρει σημαντικά. Οι περισσότερες (ή όλες οι υπόλοιπες?) εταιρείες έχουν δύο κανάλια (πάνω στο ίδιο φυσικό καλώδιο), το κανάλι φωνής και το ψηφιακό κανάλι (για internet), τα οποία βέβαια διαμορφώνονται σε διαφορετικές συχνότητες, και πρέπει να διαχωριστούν. Η Cyta δεν έχει κανάλι φωνής αλλά μόνο ψηφιακό, ενώ για τη φωνή χρησιμοποιείται μέρος του bandwidth του ψηφιακού καναλιού, δλδ πρόκειται για VOIP. Οπότε:

  • Για τις άλλες εταιρείες στο καλώδιο του τηλεφώνου (DSL, αυτό που έρχεται απ' έξω) συνδέεται με έναν splitter, ο οποίος διαχωρίζει τα δύο κανάλια, ένα για τη φωνή, το οποίο συνδέεται με το τηλέφωνο (η με τα τηλέφωνα, με έναν διακλαδωτή) και το άλλο για το internet, που συνδέεται στον router. Γι αυτό και τα τηλέφωνα λειτουργούν ακόμα κι όταν ο router είναι κλειστός.
  • Στην περίπτωση της Cyta, το καλωδιο DSL συνδέεται κατευθείαν στον router, ο οποίος δίνει τα data στο internet και αποκωδικοποιεί το τμήμα της φωνής και το παρέχει στην έξοδο phone, όπου και συνδέεται το τηλέφωνο ή ο διακλαδωτής για τα τηλέφωνα. Γι αυτό και όταν ο router δε λειτουργεί (πχ σε περίπτωση διακοπής ρεύματος) δεν έχεις και τηλέφωνο. Μάλλιστα, ο κάθε router της Cyta έχει και έναν μοναδικό αριθμό (ID), και μπορεί ο χειριστής να τον βλέπει, να τον ρυθμίζει, ακόμα και να τον απενεργοποιήσει από το γραφείο του. Δλδ, για το δίκτυο της Cyta μπορείς να χρησιμοποιήσεις μόνο τον router που σου δίνει η ίδια η Cyta, ενώ για το αντίθετο (router της Cyta σε δίκτυο άλλης εταιρείας) δεν είμαι καθόλου σίγουρος.