Despina Piraeus ρώτησε πριν 7 έτη

Εχω ένα προβλημα με το dvd στο laptop. Δοκιμασα να βάλω σήμερα να παιξει ενα και δεν το παίζει καθόλου και ούτε φαίνεται στο (Αυτός ο υπολογιστής) Εντωμεταξυ άνοιξε το πορτακι μια φορά απο το eject και έκτοτε το ανοίγω με παραμανα γιατί δεν ξανάνοιξε.Τι μπορεί να φταιει; Εχω windows 10.όπου πριν κάτι μηνες ειχε παίξει κανονικα ένα που ειχα βαλει.Δοκιμασα να παω στο device manager οπως διαβασα σε κάτι αρθρα αλλα δεν μου εμφανιζει καθόλου το cd-dvd.Μια βοήθεια γιατί πρέπει να κανω μια αντιγραφή το dvd στο laptop;

11 Απαντήσεις

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα,δες εδώ.Προτείνω να δοκιμάσεις πρώτα τη μέθοδο 2 μιας και άλλοι στα σχόλια λένε πως πέτυχε.
https://www.drivereasy.com/knowledge/fixed-dvdcd-rom-drives-missing-after-upgrading-to-windows-10/

Despina Piraeus απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστω για την απαντηση.Τελικα εκλεισα και ξανανοιξα το laptop και μου εμφανισε το cd/dvd/rom στο my computer &device manager αλλα εξακολουθει να μην παιζει τα dvd οταν τα βαζω,και το πορτακι εξακολουθω να το ανοιγω με παραμανα.Εχεις ιδεα τι μπορει να συμβαινει; Πρωτη φορα μου συμβαινει αυτο και πρεπει οπωσδηποτε να το φτιαξω για να κανω κατι εγγραφες που θελω!

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

 Μια βελόνα ή οδοντογλυφίδα (έχει μια τρυπούλα στο πορτάκι)να βάζεις μπας και φτιάξει. Στη "Διαχείριση συσκευών"βλέπεις κάποιο κίτρινο θαυμαστικό ή κόκκινο x ?

Despina Piraeus απάντησε πριν 7 έτη

Με παραμανα το ανοιγω το πορτακι για να βαλω το dvd για την ωρα.Οχι δεν μου βγαζει καποιο θαυμαστικο στην διαχειρηση.Εκανα και unistall τους driver και μετα επανεκινηση μηπως στρωσει αλλα τιποτα παλι.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Συγνώμη για το "στήσιμο",υπήρξε πρόβλημα. Αν είν επείγον , μπορείς με κάποιον άλλο υπολογιστή να κάνεις τη δουλειά σου ? Δες εδώ τα βήματα 2,4,5 .
https://support.hp.com/gr-el/document/c03532229
Άλλα cd/dvd τα παίζει κανονικά ? Αν όχι ,ίσως χάλασε και θέλει επισκευή ή αλλαγή η μονάδα ,χωρίς να μαι 100% σίγουρος.
Πες αν είχε ή όχι αποτελεσμα .

Despina Piraeus απάντησε πριν 7 έτη

Οχι δεν εχω αλλον υπολογιστη.Δοκιμασα 3 dvd και στα 3 κανει το ιδιο.Εντωμεταξυ παρατηρησα οτι στο my computer δεν γραφει  μοναδα CD/DVD/ROM αλλα μοναδα DVD RW (E) εχω την εντυπωση οτι λειπει driver δεν ξερω πολλα απο αυτα βεβαια,αλλα μου φανηκε περιεργο γιατι δεν μου εγραψε CD/DVD driver οταν εκανα ενημερωση driver απο την διαχειριση ,αλλα απλα οτι εχω τον τελευταιο ενημερωμενο.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Δε ξέρω τι άλλο να προτείνω. Ψάξε στο σάιτ του κατασκευαστή του λάπτοπ για σχετικό driver ή δες κι εδώ
http://www.driverguide.com/driver/device/DVD-Drivers.html
Εγώ δεν είμαι από το PCsteps. Απλώς προσπάθησα να βοηθήσω.Δοκίμασε το τελευταίο που λεω.Μετά θα περιμένεις να σου πουν οι Ειδικοί. Τουλάχιστον σου εμφάνισα τη μονάδα dvd .

Despina Piraeus απάντησε πριν 7 έτη

Να εισαι καλα.Ναι ευτυχως που εμφανισε εστω και αυτην την μοναδα, μαλλον θα πρεπει να εχει ωα κανει με καποια ενημερωση.Θα κοιταξω μηπως το γυρισω απο την αποκατασταση καποιες μερες πισω μπας και στρωσει.

Deleted User απάντησε πριν 7 έτη

Κάνα νέο ?? Μέχρι να σου απαντήσουν ,αν δεν μπορείς με υπολογιστή ξέρω γώ... μιας φίλης σου ,να πας σε ένα internet cafe με ένα στικάκι ή ένα άλλο dvd ?? Αντιγράφεις το cd στην Επιφάνεια Εργασίας ,βάλε το άλλο usb/dvd και κάνε τη δουλειά σου.
Αν το περιεχόμενο του cd είναι μεγάλο ,πάρε ένα στικάκι τύπου [ 3.0 ] Αυτού του τύπου τα στικάκια  ,είναι πιό γρήγορα στο να μεταφέρεις αρχεία.

Despina Piraeus απάντησε πριν 7 έτη

Καλημέρα, Μπα οχι, κατεβασα το προγραμμα που μου εδωσες αλλά όταν πατησα register δεν ήταν free.Θα δοκιμασω να κατεβασω απο την Toshiba και αν δεν γίνει κάτι πάλι θα παω στην αποκατάσταση να το γυρισω καποιες μερες πισω.Εμενα με απασχολεί γιατί δεν γράφει πλέον dvd CD rom driver αλλά μονάδα CD dvd στην διαχείριση.Ειχα ενα πρόγραμμα κάποτε καλο για drivers αλλά δεν το θυμαμαι.Για τα dvd αν δεν γίνει κατι μάλλον σε συγγενή θα παω.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Δέσποινα.
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση, αλλά ήμουν εκτός Αθήνας και δεν είχα πρόσβαση στο ίντερνετ.
Δοκίμασε να κατεβάσεις τον drivers από το site του κατασκευαστή και να ενημερώσεις πλήρως το σύστημά σου.
Για να βεβαιωθούμε ότι είναι θέμα των drivers, μπορείς να τρέξεις με ένα usb live boot Linux και να δεις αν υπάρχει εκεί το ίδιο πρόβλημα.