Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΕρωτήσειςΠως μπορώ να μετατρέψω το αρχείο βίντεο που εγγράφει η LG smart tv στον hdd δίσκο, σε mp4
Sotiris G. ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σε όλη την ομάδα του PC steps. Καταρχάς να σας αποδώσω τα εύσημα για τη γνώση που μοιράζεστε απλόχερα, δωρεάν και με τον πιο κατάλληλο τρόπο ώστε να καταλαβαίνουμε όσοι δεν καταπανιόμαστε με το αντικείμενό σας. Πρόσφατα ξεκίνησα το δικό μου pc build και τα βίντεό σας ήταν χρυσός!
Περνώ στο θέμα: Η smart tv μου εγγράφει ωραία και καλά ότι της ορίσω από τη live μετάδοση στον hdd δίσκο μου τον οποίο έχω συνδέσει πάνω της. ΑΛΛΑ: κρυπτογραφεί τα αρχεία βίντεο που περνάει στο δίσκο. Ότι πρόγραμμα κι αν δοκίμσα, ότι λύση και αν έψαξα στο δίκτυο δεν κατάφερα να μετατρέψω τα προαναφερθέντα βίντεο σε άλλο τύπο ώστε να τα παίξω στον υπολογιστή μου ή σε κάποια άλλη συσκευή. Παίζουν μόνο στην τηλεόραση από την οποία εγγεγράφησαν και ΜΟΝΟ σε αυτή. Ούτε καν σε άλλη LG smart. Ρωτάω ορμώμενος από το τελευταίο άρθρο σας για την αντιγραφή των dvd με προστασία εγγραφής μήπως κι αυτός ο τρόπος πιάσει και στο δικό μου θέμα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο και όποια πιθανή απάντησή σας! 

4 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Σωτήρη και ευχαριστούμε  για τα θετικά σου σχόλια

Τα αρχεία που δημιουργούνται τι κατάληξη έχουν; Ίσως είσαι τυχερός και κάποιος χρήστης έχει δημιουργήσει κάποιο εργαλείο, αλλά το πιο πιθανό είναι η LG να το έχει κάνει πολύ δύσκολο λόγω πνευματικών δικαιωμάτων.

Sotiris G. απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Γιώργο, σε ευχαριστώ για την απάντηση. 
Μετά την όποια εγγραφή η τηλεόραση αποθηκεύει δύο φακέλους και ένα αρχείο στο δίσκο. Το αρχείο το ονομάζει «.lg_dvr_dev», υπάρχει ένας φάκελος με ονομασία «TMP», και ένας ακόμα φάκελος με ονομασία «00000001REC» ο οποίος μάλλον έχει και τα recordings μέσα από ότι καταλαβαίνω. Τα αρχεία του τελευταίου φακέλου είναι αρκετά στον αριθμό και έχουν κατάληξη «STR». Να προσθέσω ότι -μάλλον λόγω κρυπτογράφησης- ο υπολογιστής δεν αναγνωρίζει κανένα από τα αρχεία και η μοναδική επιλογή που δίνει είναι να ψάξει στο δίκτυο για κάποιο πρόγραμμα ώστε να τα αναπαράγει. Τέλος, μάλλον δεν είμαι τυχερός γιατί όσο και αν έψαξα και σε φόρουμ και στο δίκτυο εν γένει κανείς δεν έχει βρει λύση σε αυτό (είδα και χρήστες Samsung smart tv's όχι μόνο LG να έχουν το ίδιο θέμα.) Διάβασα επίσης αυτό μου που ανέφερες για τα πνευματικά δικαιώματα και πως δεν είναι θέμα των εταιρειών καθαυτών αλλά του τι ορίζει η νομοθεσία κάθε χώρας. 

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Το έψαξα αρκετά και δυστυχώς δεν βρήκα κάποια λύση. Πλέον οι κρυπτογραφήσεις είναι πολύ ισχυρές, οπότε μόνο με κάποια διαρροή θα μπορέσει να δημιουργηθεί σχετικό εργαλείο.

Αυτό βέβαια είναι καλό γιατί φαντάσου αν ο καθένας να μπορούσε να σπάσει κρυπτογραφήσεις, πόσο ευάλωτα θα ήταν τα δεδομένα σου.

Sotiris G. απάντησε πριν 4 έτη

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και τις απαντήσεις σου! Keep up the good work!