Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠως να βαλεις static ip σε συσκευες ασυρματης παραγγελιοληψιας
Panos ρώτησε πριν 11 έτη

Εχω μια απορια που βλεπω συχνα σε καφετεριες και εστιατορια . Πως οριζουν να στελνουν τη παραγγελιοληψια στους συγκεκριμενους θερμικους εκτυπωτες και πως βαζεις ip στις συσκευες που χρησιμοποιουν όπως PDA, Access Point και θερμικους εκτυπωτες

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 11 έτη

Η ρύθμιση της στατικής IP γίνεται από κάθε ξεχωριστή συσκευή. Οι δικτυακοί εκτυπωτές, τα Access Points και τα PDA έχουν προφανώς μενού από το οποιο μπορεί να ρυθμιστεί η IP τους.

Και ένας υπολογιστής επίσης μπορεί να ρυθμιστεί να έχει στατική IP. Για παράδειγμα, αν το router είναι στη διεύθυνση 192.168.1.1. Μπορείς να ρυθμίσεις την IP από τις επιλογές δικτύου ως εξής:

IP του υπολογιστή: 192.168.1.(το νούμερο που θέλεις, από 2 μέχρι 254)
subnet mask: 255.255.255.0
Default gateway: 192.168.1.1 (η IP του Router)
DNS Server: 192.168.1.1

Θα πρέπει να τσεκάρεις πάντως ο DHCP του Router (ο server που μοιράζει τις δυναμικές IP) ποιό range διευθύνσεων είναι ρυθμισμένος να δείχνει και να φροντίσεις η IP του υπολογιστή που θα επιλέξεις να βρίσκεται εκτός εκείνου του range.

Αν απενεργοποιηθεί ο DHCP από το router αλλά δεν είναι ρυθμισμένη η συσκευή να έχει μια δική της στατική IP, δεν θα μπορέσει να συνδεθεί καθόλου στο δίκτυο.

Προφανώς όλα αυτά ισχύουν αποκλειστικά στο τοπικό δίκτυο. Η στατική IP όσον αφορά το Internet είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, έχει να κάνει με τον ISP και το router (και όχι τις επιμέρους συσκευές) και χρεώνεται ακριβότερα από τη δυναμική IP γιατί σου επιτρέπει να τρέξεις πχ ένα web server.