Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΠως να φέρω το σήμα ασύρματα στο διαμέρισμα;
badnewz stone ρώτησε πριν 2 έτη
Καλημέρα και χρόνια πολλά! Το πρόβλημα:
Έκανα 100άρα σύνδεση πριν ένα μήνα περίπου (πριν είχα 50άρα) και είδα ότι η ταχύτητα έφτανε μέχρι ~75MBPS.
Φώναξα τεχνικό της Vodafone ο οποίος έκανε μετρήσεις και μου είπε ότι στο κουτί στην είσοδο της οικοδομής η ταχύτητα έρχεται στα 104, ενώ πράγματι στο διαμέρισμα (1ος όροφος) είναι στα 75.
Μου πρότεινε να αλλάξω το ζεύγος μέσα από το καλώδιο και να χρησιμοποιήσω 2 άλλα χρώματα, πράγμα που έκανα. Όμως η ταχύτητα παραμένει στα ίδια.
Σκέφτηκα λοιπόν δύο λύσεις: Ή να φέρω καλώδιο εξωτερικά από το κουτί κάτω μέχρι το διαμέρισμα τοίχο-τοίχο ή να το κάνω ασύρματα.
Δεν θέλω να καρφώνω καλώδιο από την είσοδο κάτω μέχρι τον πρώτο όροφο στο διαμέρισμα, γιατί μένω με ενοίκιο και δεν θέλω να κάνω τέτοιες δουλειές. Αν ήταν δικό μου ίσως να το έκανα.
Γι’ αυτό σκέφτομαι την ασύρματη λύση αλλά δεν ξέρω τι είδους μηχανήματα χρειάζομαι (extender, access point κλπ).
Θέλω λοιπόν το σήμα να έρχεται ασύρματα στο router του διαμερίσματος από το κουτί κάτω στην είσοδο με έναν πομπό και έναν δέκτη ο οποίος θα συνδέεται στο router.
Τι λύσεις υπάρχουν;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
5 Απαντήσεις
Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα φίλε μου και ευτυχισμένο το νέο έτος

Η μόνη σίγουρη λύση για να πιάσεις τη μέγιστη ταχύτητα είναι να τραβήξεις καλώδια.

Οποιαδήποτε ασύρματη μετάδοση μπορεί να δεχθεί παρεμβολές και να καταλήξεις με τις ίδιες ή χαμηλότερες ταχύτητες από πριν.

Τις ταχύτητες που αναφέρεις τις βλέπεις από το router σου ή από κάποιο πρόγραμμα μέτρησες στο pc σου;

badnewz stone απάντησε πριν 2 έτη
Απο speedtest, fast.com αλλα και downloads. Τις ιδιες ταχυτητες βρηκε και ο τεχνικος κανοντας μετρησεις με τον εξοπλισμο του. Οπως ανεφερα δεν θελω να καρφωσω καλωδια στις σκαλες και στους τοιχους της οικοδομης για τους λογους που ανεφερα. Με ποιον τροπο θα φερω το σημα ασυρματα; τι μηχανηματα χρειαζονται;
Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλό είναι να κοιτάξεις τι ταχύτητες δείχνουν οι ρυθμίσεις του router σου, αλλά για να βρήκε τα ίδια και ο τεχνικός, λογικά δεν θα δεις κάτι διαφορετικό.

Αναλογα την απόσταση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα router για να εμπέμπεις wifi και κάποιο/α repeater για να φτάσει το σήμα μέχει το διαμέρισμα.

Ωστόσο, όπως είπα και παραπάνω, η ταχύτητα σχεδόν σίγουρα θα είναι χαμηλότερη από αυτήν που έχεις τώρα και το ping σίγουρα σημαντικά υψηλότερο.

badnewz stone απάντησε πριν 2 έτη
Καλημέρα. Είχα υπόψη μετάδοση του τηλεφωνικού σήματος ασύρματα με πομπό κάτω στο κουτί και δέκτη μέσα στο διαμέρισμα, που θα συνδέεται μετά στο router. Το βρίσκω πολύ άκυρο να έχω το router μου στο κουτί, στην είσοδο της οικοδομής.
Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 2 έτη
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι δυνατή, τουλάχιστον απ' όσο γγνωρίζουμε. Η πληροφορία μεταφέρεται ασύρματα μόνο με συγκεκριμένα πρωτόκολλα επικοινωνίας, άρα χρειάζεσαι τουλάχιστον ένα modem-router που θα λειτουργήσει ως  WiFi Access point.