Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΠότε χρειάζεται το VPN στο kodi;
akis Felekis ρώτησε πριν 7 έτη

Γεια χαρα.
Εχω διαβασει ολους τους προσφατους (που μεσω link σε κατευθυνουν σε παλαιοτερους) οδηγους που εχετε δημοσιευσει στο site, σχετικα με το VPN και το kodi,
και ενω ειναι αναλυτικοτατοι και πληρως κατατοπιστικοι (και με την ευκαιρια να σας πως ενα ακομα Μπραβο! και πολλα ακομα Ευχαριστω!!!), εξακολουθω (σε σημειο να αμφιβαλλω για την νοημοσυνη μου) να εχω καποιες αποριες.
Στη συνεχεια, παραθετω καποια αποσπασματα απο τους οδηγους σας και εκθετω καποιες αποριες που εχω.
"Γιατί είναι απαραίτητο το VPN.
Στις ημέρες μας όλοι μας γνωρίζουμε τι είναι το VPN, και τι μπορεί να μας προσφέρει. Η κυριότερη χρήση είναι για να αποκρύψουμε την πραγματική μας διεύθυνση IP, και να πλοηγούμαστε στο Internet με μία άλλη IP, την οποία παρέχει το VPN.
Με αυτόν τον τρόπο κανείς δεν μπορεί να ανιχνεύσει τη δραστηριότητά μας και την τοποθεσία μας. Γινόμαστε αόρατοι και προστατεύουμε την υπερπολύτιμη ιδιωτικότητά μας."
ΑΠΟΡΙΑ 1η. Εγω για παραδειγμα που εχω κανει εγκατασταση στο PC το OpenVPN και εχω βαλει εναν server απο US, μπορω να δω ό,τι θελω (ταινιες, σπορ) χωρις να κινδυνευω να μου χτυπησουν μια ωραία πρωία την πορτα; Ενταξει.. τωρα φερνω ενα ακραιο παραδειγμα, αν παρακολουθω καποιο site με παιδικη πορνογραφια (για να μην παρεξηγηθω δεν παρακολουθω και δεν ενδιαφερομαι να παρακολουθησω ποτε κατι τετοιο, ουτε απο απλη περιεργεια) το OpenVPN θα αποτρεψει τις αρχες να με βρουνε;
"Αμέσως μετά θα διαπιστώσουμε ότι έχουμε πλέον αποκτήσει είτε αμερικανική ή καναδική IP, ανάλογα τον sevrer που επιλέξαμε.
Από εδώ και πέρα μπορούμε να τρέξουμε το Kodi αόρατοι από τα αδιάκριτα μάτια του παρόχου και οποιουδήποτε άλλου."
ΑΠΟΡΙΑ 2η. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν θελουν οι αρχες να ασχοληθουν και να με βρουν γιατι βλεπω εναν αγωνα ποδοσφαιρου στο ινετρνετ (μεσω kodi), δεν θα το καταφερουν επειδη εγω θα εχω το OpenVPN;
"Επιπλέον, ο μεγάλος αδερφός και πανταχού παρών ISP που μας παρέχει τη σύνδεση, δεν πρόκειται να αντιληφθεί ότι κάνουμε ακατάπαυστο torrenting και βλέπουμε παράνομες ταινίες, και να βρει ευκαιρία να μας μειώσει την ταχύτητα."
ΑΠΟΡΙΑ 3η. Πρωτα.. ποιος ειναι αυτος ο Παροχος; Και γιατι αυτος ο Παροχος δεν μπορει να μου μειωσει την ταχυτητα; Μπορει η διευθυνση μου να μην λεει Ελλαδα και να λεει US. Δεν μπορει ο παροχος να δει οτι καποιος κατεβαζει-βλεπει μεσω αυτης της US διευθυνσης; Για να καταλαβω, δηλαδη οταν χρησιμοποιω VPN δεν μπορει κανείς (αναμεσα σε αυτους και ο Παροχος) να δει τι κανω εκεινη την ωρα στο Ιντερνετ;

Εβλεπα ενα βιντεο του dimitrology στο youtube, οπου ηταν στο προσθετο SportDevil και συγκεκριμενα στην ενοτητα Sports Tv --> MamaHD.com και εδειχνε οτι το καναλι Sky Sports 1 δουλευει. Εμενα ομως δεν επαιζε με τιποτα. Καποια στιγμη ειπα να δοκιμασω με το OpenVPN ανοιχτο.
Δοκιμασα με καποιους server απο το https://www.vpnbook.com/freevpn αλλα το καναλι δεν ανοιξε. Τελικα δοκιμασα με καποιον server [αυτον, OpenVPN Configuration File: vpn688668637.opengw.net (UDP 1195)] απο Σουηδια, που τον βρηκα εδω http://www.vpngate.net/en/ και το καναλι ανοιξε και επαιξε κανονικα.
ΑΠΟΡΙΑ 4η-5η-6-η-7η-8η-9η. Αυτο το site http://www.vpngate.net/en/ ξερετε αν ειναι αξιοπιστο; Πως και δεν το εχετε στον οδηγο;
Και σε αλλα προσθετα καποιες φορες μερικα καναλια δεν ανοιγουν. Και δεν μπορω να καταλαβω αν ειναι θεμα VPN η αν απλα εκεινη την ωρα ειναι OFF.
Γενικα για το Kodi, υπαρχει καποιος server που να ειναι.. πως να το πω.. να ειναι κατα καποιο τροπο συμβατος ωστε να λειτουργουν, αν οχι ολα, τα περισσοτερα προσθετα (οπως με το SportDevil --> Sports Tv --> MamaHD.com);
Γιατι το MamaHD.com μεσω SportDevil δεν ανοιγει με Ελληνικη, Us, Uk, κ.α Ip αλλα ανοιγει με την Σουηδικη;
Γιατι καποιες αλλες ενοτητες μεσα στο ιδιο προσθετο, το SportDevil, οπως SportDevil--> Live Tv-->LiveOnlineTv247.info, σε αντιθεση με το MamaHD.com, μου παιζουν χωρις VPN;

ΑΠΟΡΙΑ 10η. Στις ταινιες, κανα δυο φορες που εχω δοκιμασει (γιατι για να πω την αμαρτια μου, αν θελω να δω καμια ταινια προτιμω να την κατεβασω) δεν εχω προβλημα. Στα σπορ ομως αρκετες φορες (μεσω IPTV) μου κανει buffering. Μεσω ACE STREAME δεν εχω προβλημα.

Στο ρουτερ λεει για την γραμμη μου...
Current Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 984 / 16338
Attainable Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]: 1148 / 18012
Data Transferred (Sent/Received) [B/B]: 15984793 / 134407631
Δεν αρκει αυτη η ταχυτητα για να δω ομαλα ενα αθλητικο γεγονος;
Υπαρχει περιπτωση ο Παροχος να μου μειωνει την ταχυτητα; Αλλα και με VPN που εχω δοκιμασει, παλι εχω buffering. Οχι σε ολα αλλα σε αρκετα.

Ζητω συγγνωμη αν κουρασα, αν σε καποια σημεια βγηκα εκτος θεματος η αν δεν εχω γινει κατανοητος.
Και παλι σας ευχαριστω για την πολυτιμη βοηθεια (ειτε παρω απάντηση τωρα ειτε οχι) που μου-μας προσφερετε.

2 Απαντήσεις

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 7 έτη

Αν και είναι ομολογουμένως πάρα πολλές οι ερωτήσεις, θα αναφερθώ εν τάχει στην κεντρική ιδέα όλων αυτών των ερωτημάτων. Με τους ελεύθερους σέρβερ του OpenVPN διαφυλάσσεις την ανωνυμία σου και μπορείς να βλέπεις παράνομες ταινίες. Δεν μπαίνεις δηλαδή στα ραντάρ των αρχών. Παρότι αναρίθμητες φορές έχουμε τονίσει ότι το πληρωμένο VPN είναι το καταλληλότερο για αυτή την υπόθεση, εν μέσω οικονομικής στενότητας και κρίσης, θεωρούμε ότι και το ΟpenVPN κάνει τη δουλειά του. Εμείς πάντως χρησιμοποιούμε πληρωμένο VPN. Τώρα σχετικά με τους σέρβερ, είναι προφανές ότι ήταν αδύνατον να κάτσουμε να δοκιμάσουμε όλα τα πρόσθετα του Kodi, και την IPTV για να δούμε ποια δουλεύουν, και ποια όχι, με τους ελεύθερους σέρβερ του ΟpenVPN. Ως εκ τούτου εκείνο που κάναμε, ήταν να δοκιμάσουμε τα πρόσθετα των ταινιών και των τηλεοπτικών σειρών, που είναι ο βασικός και κυριότερος λόγος για τον οποίο χρησιμοποιούν οι χρήστες το Kodi.
Οι server του VPNgate είναι αξιόπιστοι αλλά δεν τους βάλαμε καθότι σε μερικές δοκιμές, μας καθυστερούσαν πολύ στο σερφάρισμα στους browser, και γινόντουσαν συνεχείς διακοπές στο radio streaming. Αποφασίσαμε να μην επιβαρύνουμε κι άλλο τους χρήστες με server από εδώ και από εκεί, τη στιγμή μάλιστα που είχαμε εντοπίσει μέσα από τις πολύωρες δοκιμές 8-10 ταχύτατους server οι οποίοι δούλευαν άψογα με τις ταινίες στο Kodi, την πλοήγηση στους browser, και όχι μόνο. Ωστόσο κάποιοι νέοι server του VPNgate, από ότι είδαμε έχουν λίγους χρήστες προς το παρόν, και σε μία δοκιμή πριν λίγο,τα πήγαν καλά . Εάν επαληθευτεί αυτή η ταχύτητα και αξιοπιστία και τις επόμενες ημέρες, συμπληρωματικά θα τους περάσουμε στον οδηγό για το προσωπικό VPN.
Εν κατακλείδι το ΟpenVPN είναι ικανό να σε βγάλει από τα ραντάρ του ISP και των αρχών, εφόσον πρόκειται μόνο για παράνομες ταινίες. Η παιδική πορνογραφία (ίσως ήταν ατυχής ο παραλληλισμός) είναι σοβαρό αδίκημα πολύ μεγαλύτερου διαμετρήματος, σε βαθμό κακουργήματος, που επιφέρει την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών, έστω και αν υπάρχουν μόνο απλές υποψίες για τέτοιες ενέργειες. Οι παράνομες ταινίες και το torrenting των ταινιών, τουλάχιστον στις ελληνικές αρχές, και σε ότι αφορά τους απλούς χρήστες που μόνο κατεβάζουν, εντάσσονται στα πταίσματα, και οι χρήστες μπορούν να θεωρηθούν απλά συνεργοί, και στη χειρότερη περίπτωση μπορούν να θεωρηθούν και ως κλεπταποδόχοι, σε βαθμό πλημμελήματος. Είναι βέβαια αδικήματα που επιφέρουν κυρώσεις ως επί το πλείστον χρηματικές, αλλά εφόσον είσαι με το VPN εκτός των ραντάρ, κανείς δεν θα κάτσει από τον ISP και τις αρχές να ασχοληθεί περαιτέρω, έχοντας μόνο υποψίες ότι βλέπεις παράνομες ταινίες.

akis Felekis απάντησε πριν 7 έτη

Ευχαριστω πολυ! για την αμεση ανταποκριση.
Σιγουρα το παραδειγμα (με την παιδικη πορνογραφια) που εφερα ηταν αστοχο... Το ειπα απλα για να καταλαβω πως λειτουργει το ολο θεμα.
Δεν αμφισβητω το ΟpenVPN. Αναφερθηκα σε αυτο γιατι αυτο χρησιμοποιω. Τα ιδια θα ρωταγα αν χρησιμοποιουσα ενα πληρωμενο VPN.
Σαφως και δεν εχω την απαιτηση να δοκιμασετε ολα τα προσθετα του kodi για να [...] Σκεφτηκα ομως πως ισως κατα την διαρκεια των δοκιμων μπορει να ειχατε σταμπαρει καποιον σερβερ που να δουλευει καλυτερα απο τους αλλους πανω στην IPTV.
Και παλι σε-σας ευχαριστω πολυ!
Παρα πολυ!!!