Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΣβησιμο αρχειων απο εξωτερικο σκληρο δισκο
Elias Nass ρώτησε πριν 10 έτη

Καλημερα,σε ενα εξωτερικο σκληρο δισκο εχω μεταξυ αλλων και 2 φακελους με αρχεια συνολικου ογκου περιπου 70 GB,τα οποια δεν τα χρειαζομαι αλλο.Ποιος ειναι ο πιο ασφαλης τροπος να τα σβησω;

3 Απαντήσεις

Dimitris Emmanouilidis απάντησε πριν 10 έτη

Υπαρχουν αρκετα καλα προγραμματα.
Μεσα απο το Advanced Systemcare (και στην δωρεαν εκδοση) μπορεις να επιλεξεις το File Shredder που διαγραφοντας τα αρχεια σου(εχει επιλογη και για φακελους) θα κανει και ενα "σκουπισμα" απο πανω.
Το βασικο δεν ειναι η διαγραφη αλλα το "σκουπισμα" του χωρου που απελευθερωνεται.

Αν θελεις να παιδευτεις αρκετα παραπανω , χρησιμοποιεις την διαγραφη των windows και μετα με το Ccleaner επιλεγεις Εργαλεια->Καθαριστης Δισκου->επιλεγεις τον δισκο που θελεις-.>
εκκαθαριση κενου χωρου και επιλεγεις ποσα περασματα θα κανεις απο επανω(απο 1 εως 35).
Μειονεκτημα οτι θα σκουπισει ολο τον κενο χωρο και οχι μονο αυτο που θα διαγραψεις αρα θα κανει πολλες ωρες για να τελειωσει.

Να ξερεις οτι οσα πιο πολλα περασματα και οσο πιο ελευθερο χωρο εχει ο δισκος τοσο περισσοτερο χρονο θα σου παρει (στις αρχες εσβηνα ενα δισκο επι 19 ωρες).

Ενα αλλο προγραμμα ,για το οποιο εχω ακουσει καλα λογια ειναι το eraser , αλλα δεν το εχω χρησιμοποιησει προσωπικα.(δεν λειτουργει με με windows 8).

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Ηλία, σχεδιάζω στις επόμενες ημέρες να ετοιμάσω ένα αφιέρωμα στα προγράμματα ασφαλούς διαγραφής. όπου θα παρουσιάζω διάφορες εναλλακτικές.

Αν δεν θέλεις να περιμένεις, οι προτάσεις του Δημήτρη είναι πολύ καλές.

Elias Nass απάντησε πριν 10 έτη

Ευχαριστω πολυ Δημητρη,ησουν κατατοπιστικοτατος :)