Χρύσα Σωφρονά ρώτησε πριν 7 έτη

Ασχολούμαι με τη φωτογραφία και θέλω να κάνω κάτι πιο σοβαρό-οργανωμένο: σκέφτομαι να σηκώσω website το οποίο με ενδιαφέρει (εκτός από portfolio, gallery και blog) να διαθέτει και πλατφόρμα για online πώληση φωτογραφιών σε ψηφιακή μορφή (ως προς αυτό θα συμβουλευτώ και έναν λογιστή...)

-Υπάρχει δυνατότητα να μπορεί ο δυνητικός αγοραστής να επιλέγει σε τι ανάλυση θέλει μια φωτογραφία και να κοστολογείται ανάλογα;

-Έχετε να μου προτείνετε κάποια templates γιατί έχω πελαγώσει; (απ' την Κική ή την Κοκό ποιά να διαλέξω.......)

-Και μια ερώτηση κρίσεως: Άραγε αξίζει τον κόπο ή να κοιτάξω για κάποιο πιο απλό (και οικονομικό βεβαίως-βεβαίως) template και να χρησιμοποιήσω κάποιο site πώλησης φωτογραφιών; Ποιά θεωρείτε πως είναι τα καλύτερα; (γιατί επίσης έχω χάσει τ' αυγά και τα πασχάλια με όσα έχω διαβάσει στο ίντερνετ...)

Ευχαριστώ πολύ!

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Χρύσα

Το Woocommerce, που είναι plugin στο Wordpress για πωλήσεις, δίνει πρακτικά απεριόριστες δυνατότητες και το εμπιστεύονται εκατομμύρια eshops διεθνώς. Το πιθανότερο είναι πως μπορείς να καταχωρήσεις τις ψηφιακές φωτογραφίες σε διαφορετικά μεγέθη και με την αντίστοιχη τιμή.

Τα θέματα που έχουμε δουλέψει και εμπιστευόμαστε περισσότερο είναι η πλατφόρμα του Genesis Framework που μπορεί να δεχτεί πολλαπλά διαφορετικά child themes, για να έχεις την εμφάνιση που θέλεις. Μπορείς να δεις και τον σχετικό οδηγό για να αποφασίσεις.

Δυστυχώς δεν μπορούμε να σου προτείνουμε ακριβώς ένα συγκεκριμένο θέμα, γιατί η εμφάνιση είναι υποκειμενική, και αυτό που θα αρέσει σε εμάς πιθανώς να σε αφήσει αδιάφορη.

Με τα site πώλησης φωτογραφιών θα έχεις μεν άμεση έκθεση σε μεγαλύτερο κοινό, αλλά και μεγαλύτερο ανταγωνισμό, συν ότι το κάθε site θα κρατάει οπωσδήποτε και ένα ποσοστό από την πώληση. Σε αυτό τον οδηγό θα δεις ορισμένα από τα πιο γνωστά σχετικά site.