Βαγγέλης Παναγιωτίδης ρώτησε πριν 7 έτη

καλησπέρα παιδιά, θέλω να κάνω μια ερώτηση...λοιπόν θέλω να συνδέσω την ένα tv monitor 27 ιντσόν στο pc και παράλληλα να συνδέσω το home theater για να έχω 5.1 ήχο...να συνδέσω την tv στο pc και το home theater στην tv δεν γίνεται η τουλάχιστον κάτι κάνω λάθος γιατί βγάζει 2.1...και αυτό που θέλω είναι η να έχει η κάρτα 2 hdmi για να γίνει η δουλειά ,που δεν έχει ή να βάλω κάτι σαν spliter ώστε να δίνει στο ένα hdmi εικόνα για να βάλω την tv και στο άλλο τον ήχο για να βάλω το home theater και να έχω 5.1...καμία ιδέα, κάποιος??? 

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Κανονικά, στους καλούς Audio/Video ενισχυτές, συνδέεις την πηγή (το PC στην προκειμένη περίπτωση) στον ενισχυτή με HDMI, και τον ενισχυτή στην τηλεόραση επίσης με HDMI. Ο ήχος παραμένει στον ενισχυτή, η εικόνα περνάει στην τηλεόραση.
Ο ενισχυτής σου έχει μόνο HDMI in χωρίς να έχει HDMI Out?

Βαγγέλης Παναγιωτίδης απάντησε πριν 7 έτη

ο ενισχυτής έχει μόνο μια hdmi out-arc (τώρα το arc δεν μου λέει και πολλά) μάρκα αν σε βοηθάει 
Sony BDV-E2100 - Home Cinema - 5.1

 

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Λογικά αυτό το HDMI Out μπορεί να συνδεθεί στην τηλεόραση, για τη λειτουργία που θέλεις. Δοκίμασέ το, αλλά δες και στο βιβλίο οδηγιών του ενισχυτή αν χρειάζεται να κάνεις κάποια επιπλέον ρύθμιση.

Βαγγέλης Παναγιωτίδης απάντησε πριν 7 έτη

οταν πχ θελω να συνδεσω την tv με το home γιναιτε κανονικα αλλα δεν βγαζει 5.1 ακομη και αν η πηγη ειναι 5.1 (πχ.ταινια οταν συνδεω με 2ο hdmi το λαπτοπ)
δηλαδη λαπτοπ με ηχο 5.1 σε tv-->tv παιζει την εικονα κανονικα , ηχος παιζει απο το home αλλα οχι σε 5.1 
εγω που το ειχα ψαξει το λαθος γιναιτε στην συνδεση λαπτοπ tv γιατι στην tv πριν βαλω το home μου λεει ηχο 2.1 θα ψαξω και τα δυο μανουαλ και της tv και του home και θα επανελθω 
παρεπημπτωντος ευχαριστω για την βοήθεια!!!!!!!