Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣυνδεση tv με laptop και καναλια με τηλεχειριστηριο
dimitx ρώτησε πριν 8 έτη

Καλησπερα Νικο. Θελω να συνδεσω tv samsung με laptop Sony Vaio για να βλεπω ελλ. καναλια στην τηλεοραση. Η συνδεση θα ειναι vga αρσενικο/αρσενικο και καλώδιο 3,5mm Stereo Audio Jack για ηχο (καρφί σε καρφί) οπως ο οδηγος του Αγγελου (δεν υπαρχει hdmi/παλιο laptop). Θα αλλαζουν τα καναλια με το τηλεχειριστηριο της tv απο το καναπε? η πρεπει να γινεται μεσω των κουμπιων του υπολογιστη? Αν δεν γινεται μεσω τηλεχειριστηριου tv, πως πρακτικα μπορει να γινει αυτο? (μεσω μιας συσκευης ισως?). Ευχαριστω πολυ.

5 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 8 έτη

Γεια σου,

Η τηλεοράση απλά θα προβάλει αυτά που παίζει το laptop οπότε το τηλεχειριστήριο της δεν θα έχει κάποια χρησιμότητα. Δεν αναφέρεις τι player θα χρησιμοποιείς στο laptop, αν έχεις android συσκευή πάντως το unified control θα σου κάνει λογικά. Η δε full έκδοση που έχω αγοράσει, μόνο καφέ δεν κάνει.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Relmtech.Remote&hl=el

dimitx απάντησε πριν 8 έτη

Καλημερα Νικο. Δεν εχω android συσκευη. Στο laptop θα χρησιμοποιω VLC media player (αυτον εχω τωρα εγκατεστημενο) η οποιον μου πεις εσυ. Αυτο ομως που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι με καποια εφαρμογη η συσκευη να αλλαζω τα καναλια κατευθειαν μεσω tv και οχι απο το laptop. Δηλαδη απο το καναπε να αλλαζω καναλια χωρις να σηκωνομαι. Ευχαριστω.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, αγόρασε ένα σετ ασύρματο ποντίκι/πληκτρολογιο και θα τα κάνεις όλα από τον καναπέ.

dimitx απάντησε πριν 8 έτη

Δηλαδη πως θα αλλαζουν τα καναλια με το ασύρματο ποντίκι/πληκτρολογιο? Θα το εχω στα ποδια μου η διπλα μου συνεχεια? Υπαρχει μηπως καποια συσκευη με κοντρολ που θα κραταω μονο το κοντρολ? Συγνωμη ασχετος. Ευχαριστω πολυ!

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα, το ότι έχεις συνδέσει το laptop στην τηλεόραση δεν σημαίνει ότι θα πάψει το τηλεκοντρόλ της να δουλεύει. Συνεπώς, θα έχεις το τηλεκοντρόλ για να αλλάζεις τα κανάλια στην τηλεόραση σου, αλλά όταν θες να δείς περιεχόμενο από τον υπολογιστή στην τηλεόραση μπορείς να χρησιμοποιείς το ασύρματο σου ποντίκι/πληκτρολόγιο. Ελπίζω να σε βοήθησα.