Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: LinuxΣχετικά με το βίντεο με το pihole
xaris fil ρώτησε πριν 3 έτη

Δεν ήξερα οτι αν κάνω comment κατι τέτοιο τρωω μπαν απο το κανάλι αλλά ήθελα να ενημερώσω ούτως ή άλλως .Να πω εξαρχής ένα μπράβο στην Έλενα και στο κανάλι για αυτό το αναπάντεχο βίντεο στο ελληνικό yt. Επίσης απο προσωπική εμπειρία σε δικό μου project σε rpi4 θα ήθελα να δώσω ενδεχομένως ένα comment που βοηθήσει όσους έχουν πρόβλημα στην ssh συνδεση. Πρώτον να έχετε ενεργοποιημένη στο router το DHCP και on οχι καποια αλλη επιλογή με range ας πουμε 2-256 (192.168.1.[2-256]) που πρέπει να είναι και το default) δεύτερον άν δεν θέλετε να κάνετε την συνδεση με ssh που δεν το προτείνω μιας και το pi εχει μικρότερες υπολογιστικές δυνατότητες απο τον υπολογιστή σας, μπορείτε στο boot directory που πήγε και η Έλενα στην sd στο αρχειο config.txt να θέσετε την μεταβλητη hdmi_force_hotplug=1 ώστε να ενεργοποιηθεί η hdmi θύρα και να συνδέσετε το pi σας σε μια οθόνη απο οπου θα το λετουργήσετε και θα bootαρετε κανονικά στο rpi-os που ειναι ενα debian based os εξατομικευμενο. Ίσως χρειαστουν και τα εξης hdmi_group=1 hdmi_mode=16. Τέλος μιας που μπήκατε στις ρυθμίσεις του router βαλτε και τον DNS της Cloudflare για μεγαλύτερη ταχύτητα και προσβαση σε περισσοτερα domain. Αυτά πάλι ενα μπράβο στο pc steps. Το rpi - os αν εχετε δυνατο pi μπορειτε να το χρησιμοποιείτε σαν κανονικο συστημα. Θα χρειστουν λογικα updates απο το apt package manager και τα σχετικα που ειναι pretty basic για linux users. Αυτά άν κάτι τέτοιο σας φάνηκε ωραίο και δεν βαριέστε να με κάνετε unban το προφιλ μου ειναι αυτό που εχει συνδεθει στο google api εδω xaris fil δηλαδη. Αν έφαγα για άλλο λογο μπαν να πω οτι έχω δει πολύ χειρότερα μηνύματα απο όσα έχω γράψει γενικά. Αν θεωρείτε οτι δεν υπάρχει λόγος να κάνετε άρση του ban okay σαν πιο ηλιθιος απο τον Κυρίτση(που δεν ειναι επιτηδες το λεω) θα συμβιβαστώ και άν θέλω να κάνω κάποτε σχολιο θα κάνω νέο λογαρισμό. Το θέμα ειναι πως αν κάνετε άρση του ban απλά ειδοποιήστε με με μονολεκτικό μήνυμα. Οπως και να εχει εμενα μου αρεσει το καναλι το βλεπω καιρο κλεινω adblocker pihole και σχετικα οταν μπαινω παταω like και τα σχετικα σε οσα μου αρεσουν οποτε ισως γινεται false cop ή απλα με εκανα ban είτε μποτ είτε το youtube. (ναι ξέρω οτι τα τελευταία δεν εχουν τόνους απλά ειναι rant και μην τα δώσετε σημασία - δεν θελω να σας πλεξω το εγκωμιο για κανενα λογο). Ελπίζω αν απαντήσετε να έρθει mail να έχετε ένα ωραίο βράδυ.

5 Απαντήσεις

xaris fil απάντησε πριν 3 έτη

οσον αφορα την συνδεση με ssh απλα ανοιγεις terminal και γραφεις ssh 192.168.1.5 -lpi μετα σου λεει απλα να πληκτρολογησεις κωδικο και εισαι ετοιμος ουτε το putty χρειαζεσαι ουτε τιποτα

xaris fil απάντησε πριν 3 έτη

στο ip φυσικά βαζεις το δικο σου local ipv4 που εχει το pi σου και μπορει να το ορισεις static και απο το cmdline.txt στο τελος ως ip=ip_που_θελω στο dhcp range αλλά προσοχή το cmdline.txt αρχειο στο boot directory οπως λεει και το ονομα ειναι αρχείο κειμένου μια σειράς οπότε μην πατήσεις enter ή space στο τέλος γιατι είναι εντολές και μεταβλητές που τίθονται κατα το boot.

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα, σε κάναμε unban..
 

xaris fil απάντησε πριν 3 έτη

ευχαριστώ παιδια θα ειμαι πιο προσεκτικός από εδώ και πέρα!

xaris fil απάντησε πριν 3 έτη

Για να αλλάξετε τον κωδικο του pihole αν δεν τον θυμαστε απλα μπαινετε στο ssh terminal του pi σας και δινεται την εντολη pi@raspberrypi:~$ pihole -a -p και βαζετε το δικό σας κωδικό που καλό θα ηταν να ειναι λέξεις που δεν υπάρχουν σε λεγικά.