Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΣχετικά με το “Android Σε Windows 11: Πώς Τρέχω Το Υποσύστημα Windows Για Android Με Google Play”
Giannis Ketikis ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα. Όπως λέει και ο τίτλος, αντιμετώπισα πρόβλημα ακολουθώντας τις οδηγίες εγκατάστασης του play store. Έφτανα στο σημείο για sign in και απλά δε φόρτωνε. Βρήκα τη λύση, έχω στείλει και dm στη σελίδα του pcsteps, ωστόσο γράφω και εδώ τα προβλήματα του άρθρου και τη λύση. Όπως και να έχει, ο οδηγός είναι εξαιρετικός και αναλυτικός όπως πάντα, δε θέλω να μειώσω την πολύ καλή δουλειά (διαχρονικά!) του συντάκτη!
Ακολουθεί το dm που έστειλα:

"Καλησπέρα σας! Σχετικά με τον οδηγό για Android σε windows 11, για να τρέξουμε εφαρμογές για Android με play store. Υπάρχει μια ασάφεια και ένα λάθος στον οδηγό.

 

 

1) Η ασάφεια είναι ότι οι φάκελοι μπαίνουν στον φάκελο C και όχι στο C:\Windows (ο συντάκτης έχει ονομάσει τον δίσκο C "windows", γι'αυτό δημιουργείται η ασάφεια).

 

2) Το λάθος είναι ότι η IP που πρέπει να επικολληθει δεν είναι η "διεύθυνση IP" που φαίνεται στο windows subsystem. Είναι η διεύθυνση που αναγράφεται κάτω από τη λειτουργία προγραμματιστή.

 

Αν βάλεις την IP, δεν μπορείς να κανεις login. Με τη διεύθυνση που αναφέρω, λύνεται το πρόβλημα.

 

Τη λύση της βρήκα σε ένα YouTube video: https://youtu.be/azEf7VMHkqs
 

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Γιάννη, θα μεταφέρω το μήνυμα σου.

Άκης Τίγκας απάντησε πριν 2 έτη

Γιάννη σε ευχαριστούμε για την επισήμανση. Δεδομένου ότι το WSA εκτελείται παράλληλα με τα Windows, μπορούμε να έχουμε πρόσβαση και μέσω localhost (127.0.0.1) που εμφανίζεται στη λειτουργία προγραμματιστή. Στην πραγματικότητα, συνδέεται με την τυχαία IP από το ιδιωτικό δίκτυο 172...xxx, το οποίο φαίνεται ακριβώς από κάτω στο πεδίο Διεύθυνση IP, όπως ακριβώς αναφέρουμε στον οδηγό, καθώς όλες οι οδηγίες προέρχονται και αποτυπώνονται από το επιτόπου σετάρισμα μας, βήμα προς βήμα. To ίδιο ακριβώς προτείνουν και στο XDA.
https://i.imgur.com/HWNhBqj.jpeg
Καλού κακού θα προσθέσουμε και το localhost (127.0.0.1:58526), ως εναλλακτική λύση για τυχόν αστοχίες όπως η δικιά σου. Σε ό,τι αφορά την ασάφεια στον φάκελο, εφόσον ακολουθηθούν με ακρίβεια οι οδηγίες, αναφέρουμε ξεκάθαρα και επί λέξη ότι: “Η διαδρομή θα είναι ακριβώς έτσι: "C:\WSA-Patched".” καθώς επίσης και το “Έτσι, θα δούμε ότι διαδρομή του εργαλείου είναι το C:\ADB.”

Giannis Ketikis απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!