Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΣχετικα με πιο Λ.Σ θεωρειτε καλυτερο..
παναγιωτης ελευθεριου ρώτησε πριν 8 έτη

Καλημέρα και ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ επισης, σε ολο το stuff'

Εχω μια ερωτηση να σας κανω και να μου πειτε εαν μπορειτε φυσικα τι θεωρειτε καλυτερο στο συγκ. θεμα. Εν'ολιγοις, ενας φιλος εχει ενα Desktop στο οποιο περα απο μια Gigabyte μητρικη εχει μνημη 2 slots του 1gb η καθεμια (δηλ.συνολο 2gb) ολο και ολο, μια cpu της AMD "FM2" Διπυρηνο καθως και εναν WD Σκληρο Δισκο των 80gb. επισης. Οπως καταλαβαινετε δεν ειναι και το πιο συγχρονο καθως και "γρηγορο" PC που θα μπορουσε, η ερωτηση που εχω να υποβαλω ειναι σχετικα με το OS.Πιο συγκεκριμενα θα ηθελα να σας ρωτησω τι θεωρειτε καλυτερο για το συγκεκριμενο μηχανημα για Λ.Σ να επιλεξω; Αναμεσα στα Windows 7 που ειχε και μεχρι προτεινως ή να επιλεξω τα Linux mint (μιας και ειναι το πιο ευπροσιτο "sorry για την ορθογραφια" περιβαλλον των Linux που υπαρχουν θα ελεγα). Τελος, κατι τελευταιο ετσι για να διατυπωθει, ηδη μαζι με καποιες αλλες εργασιες που του εκανα στο Desktop, το εκανα Dual Boot με τα Win7 καθως και τα Linux mint επισης, επειδη ομως παρουσιαζει διαφορα προβληματα (καταληξαμε) στο συμπερασμα να κρατησουμε ενα Λ.Σ Τωρα ποιο θα ειναι αυτο; Αν εχετε την καλοσυνη και τον χρονο βοηθειστε με να αποφασισω ποιο θεωρειτε καλυτερο, υστερα το αλλο που παρουσιαζει ειναι σχετικα με το διαδικτυο το εξης: Εχει Ασυρματη Συνδεση (πιο συγκ/να δανειζεται σημα απο μια καφε/ρια και 2-3 αλλους κολλητους) και ενω με τα Windows φενεται να "διαβαζει" καλυτερα-πιο αποδοτικα θα ελεγα καλυτερα το σημα δηλ. ενιοτε στο φουλ, με τα Linux απο τους ιδιους παροχους το αναγνωριζει-διαβαζει ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ λιγοτερο,τωρα θα μου πειτε και δικαιως μπερδεμενα μας τα γραφεις οπως και ιδιως για το σημα παιζουν πολοι παραμετροι λογο,οστωσο ανεξαρτητα απο αυτο επειδη με εχει και τον εχω κουρασει,αποφασισε <μου λεει..> ποιο απο τα δυο να κρατησω,και εδω ειναι που προβληματιζομαι,ποιο απο αυτα τα δυο θεωρειτε καλυτερο και πιο αποδοτικο να εγκαταστησω; σ.σ Εγω θεωρω τα Linux σαφως καλυτερα και πιο ελφρια για το συγκ.μηχανημα.Ευχομαι να μην σας κουρασα με την διατυπωση της ερωτησης και θα σας ημουν υποχρεως εαν βρισκατε τον χρονο να μου δινατε μια απαντηση.Σας Ευχαριστω εκ'των πρωτερων καθως και καλη συνεχεια σας ευχομαι..

                                                                     Με Εκτιμηση:

Ελευθεριου Παναγιωτης

2 Απαντήσεις

Constantine Mosch απάντησε πριν 8 έτη

Καλησπέρα Πάνο

Θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη στο ερώτημα σου.

Είμαι φίλος του Linux και το χρησιμοποιώ για web development (Apache Web Server) αλλά και desktop application development (Java - Swing).

Η αγαπημένη μου έκδοση ήταν το Crunchbang (Debian - Openbox) αλλά δυστηχώς η ανάπτυξη της έχει σταματήσει.

Με 2Gb RAM δεν θα έβαζα Win 7.

Το linux είναι μια καλή επιλογή για την περίπτωση σου αρκεί να χρησιμοποιήσεις μια διανομή με ελαφρύ desktop (το παραθυρικό περιβάλλον) που καταναλώνει λίγη RAM.

Όσο πιο ελαφρύ είναι το desktop τόσο καλύτερη απόκριση θα έχει ο υπολογιστής σου. Αλλά ένα ελαφρύ desktop θα σου φανεί οπτικά φτωχό εως και δύσχρηστο.

Lightweight Desktops Environment: Openbox, LXDE, XFCE

Heavyweight Desktops Environment: KDE, Gnone, Cinnamon

Πιθανόν το Mint που κατέβασες να έχει ένα απο τα Heavyweight Desktops.

Στο distrowatch υπάρχουν πληροφορίες για όλες τις δημοφιλείς διανομές.

Προτίμησε μια διανομη με lightweight desktop βασισμένο στο Debian.

Κατέβασε το iso μιας διανομής που έχει έκδοση livecd

(Με livecd μπορεις να δοκιμασεις εάν η διανομη αναγνωρίζει τις συσκευες του υπολογιστή)

Το linux lite που προτείνει το pc steps είναι μια καλή διανομη.

Εάν ψάχνεις το φιλικό περιβάλλον και την ευκολία χρήσης των win, το linux θα σου φανεί δύσχρηστο.

Το linux έχει απίστευτες ικανότητες για κάποιον που θέλει να ψάξει.

παναγιωτης ελευθεριου απάντησε πριν 8 έτη

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ......!!!!