George Romaidis ρώτησε πριν 2 έτη

Γεια σας. Θα ηθελα να ρωτησω πως μπορω να συνδεσω δευτερη οθονη στον υπολογιστη οταν δεν εχω ξεχωριστη καρτα γραφικων. O επξεργαστης μου ειναι ο Ιntel i5-4440 3.10 GHz και η μητρικη που εχω στον υπολογιστη μου και εχω συνδεσει την μια οθονη ειναι η εξης: Gigabyte Technology Co. Ltd. H81M-DS2 (SOCKET 0) . Χρειαζεται να βαλω καρτα γραφικων για να συνδεσω δευτερη Οθονη η υπαρχει και καποιος αλλο τροπος?
 

2 Απαντήσεις

Χρήστος Δρακάκης απάντησε πριν 2 έτη

Απ΄ ότι βλέπω στη σελίδα του κατασκευαστή, το mobo έχει μόνο μία έξοδο, και είναι D-SUB, δηλαδή αναλογική. Πώς θα συνδεθούν δύο οθόνες σε μία έξοδο? Οπότε ναι, χρειάζεσαι και κάρτα γραφικών, θα δεις και αισθητή διαφορά στην ποιότητα της εικόνας λόγω του ψηφιακού σήματος (DisplayPort, HDMI ή έστω DVI-D).
Τώρα ποιά θα είναι, εξαρτάται από τις ανάγκες σου και το πόσα διατίθεσαι να δώσεις. Για απαιτητικό gaming πρέπει να δώσεις αρκετά, ενώ για μια εισαγωγική/μέτρια κάρτα υπάρχουν στις επαγγελματικές οι κάρτες με T400 chipset (νομίζω δεν αξίζει να πας σε P400), ενώ για γενική χρήση ή (πολύ) ελαφρύ gaming υπάρχουν τα GT1030, GT730 (είναι πολύ πιο αδύναμο) και τέλος το GT710 (δε συνιστάται, η διαφορά τιμής σε σχέση με τα GT730 είναι μικρή, οπότε τη διαλέγεις μόνο αν θέλεις να δώσεις τα απολύτως λιγότερα χρήματα, ίσα-ισα για να έχεις κάρτα οθόνης, χωρίς να δίνεις σημασία στις επιδόσεις). Διαφορά στις επιδόσεις κάνει και η μνήμη (θα συνιστούσα DDR5). Διαφορά στην τιμή κάνουν και οι συνδέσεις (προσοχή, δες τι δέχονται οι οθόνες σου και τι προσφέρουν οι κάρτες), οι κάρτες με DisplayPort είναι πιό ακριβές. Γενικά για μια τέτοια εισαγωγική κάρτα θα πρέπει να δώσεις 90-150€ (oι συντελεστές του pc-steps μπορούν να σου προτείνουν συγκεκριμένα μοντέλα ή καταστήματα). Να υπολογίσεις και το κόστος των καλωδίων, αν δεν έχεις ήδη. Τώρα, αν δε θέλεις να δώσεις αυτά τα λεφτά, υπάρχει και η "λύση" των μεταχειρισμένων, με τα γνωστά όμως ζητήματα: δεν ξέρεις πώς την έχει χρησιμοποιήσει ο πωλητής (πχ overclocking), και βέβαια δεν υπάρχει εγγύηση.

George Romaidis απάντησε πριν 2 έτη

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια. Εγω αρχικα ηθελα την δευτερη οθονη για επεγγελματικη χρηση και οχι για gaming. Aλλα αφου χρειαζεται να αγορασω καρτα γραφικων για να συνδεσω την δευτερη οθονη θα αγορασω μια μετρια για να παιζω και κανενα  ελαφρυ παιχνιδι.