Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΣύνδεση Υπολογιστή στο internet
Antonis Milios ρώτησε πριν 7 έτη

Παρήγγειλα την σύνθεση των 900€ απο τον οδηγό αγοράς υπολογιστή. Ωστόσο επειδή είναι η πρώτη φορά που αγοράζω σταθερό υπολογιστή και δεν έτυχε να ασχοληθώ ποτέ ως τώρα με το θέμα είμαι προβληματισμένος ως προς το πως θα συνδέσω τον υπολογιστή στο διαδίκτυο. Χρειάζεται να αγοράσω κάτι επιπλέον όπως κάρτα δικτύου; Τις τελευταίες ώρες διαβάζω άρθρα σε φορουμς και έχω μπερδευτεί αρκετά. 
Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαμε όλοι laptops στο σπίτι, τα οποία απο οτι κατάλαβα σήμερα κατα την έρευνά μου συνδέονται ασύρματα με wi-fi στο modem/router (που βρίσκεται στο σαλόνι) του οποίου η DSL θύρα συνδέεται μέσω καλωδίου σε μια θύρα Ethernet στον τοίχο απ' όπου μάλλον περνάει η γραμμή του τηλεφώνου.
Ποιοί είναι οι πιθανοί τρόποι να συνδέσω τον σταθερό υπολογιστή (που θα τοποθετηθεί στο δωμάτιό μου) στο ιντερνετ; Αν μεταφέρω το modem στο δωμάτιο μου θα υπάρχει θύρα Ethernet στο pc ώστε να το συνδέσω σε μια θύρα Ethernet του modem μέσω καλωδίου; Μπορώ να κάνω την ίδια δουλειά με καλώδιο το οποίο θα συνδέει μια usb θύρα του pc με μια Ethernet του modem;
Λόγω των απωλειών στην ταχύτητα και γενικά στα μειονεκτήματα της χρήσης wi-fi στο gaming θα προτιμούσα να συνδέομαι στο internet μέσω Ethernet. Αλλά αν είναι δυνατό δεν θέλω να μεταφέρω το modem στο δωμάτιό μου. Να ενημερώσω ότι στο δωμάτιο μου υπάρχουν μαζεμένες 4 θύρες Ethernet σε ένα σημείο του τοίχου. Αυτό σημαίνει οτι περνάει η γραμμή του τηλεφώνου σωστά; Μπορώ να συνδέσω άμεσα τον υπολογιστή με αυτές τις θύρες στον τοίχο και να συνδεθώ στο διαδίκτυο; Τι επιπλέον χρειάζομαι;
Συγνώμη για την σύγχυση και της πολλές συνδυασμένες ερωτήσεις. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
 

1 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Αντώνη, η θύρα του τηλεφώνου είναι RJ-11 και η θύρα Ethernet είναι RJ-45, είναι διαφορετικού είδους βύσματα.
Αυτό είναι το RJ-11

Αυτό είναι το RJ-45, που είναι αρκετά μεγαλύτερο.

Κανονικά, το router συνδέεται με RJ-11 στο τηλεφωνικό δίκτυο, και έχει θύρες RJ-45 για σύνδεση μέσω ethernet σε υπολογιστή. Ιδανικά θα πρέπει το router και ο υπολογιστής να βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο.
Βέβαια, είναι δυνατός ο εντοιχισμός καλωδίων ethernet, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα σπάνιο, θα πρέπει να το έχει ζητήσει ο ιδιοκτήτης του σπιτιού κατά την κατασκευή. Με κανένα τρόπο δεν είναι το στάνταρ.
Διευκρίνησέ μας τι πρίζες έχεις ακριβώς, και θα βοηθήσει να ανεβάσεις μια φωτογραφία.
Από εκεί και πέρα, αν η τηλεφωνική γραμμή είναι PSTN, θεωρητικά από οποιαδήποτε πρίζα τηλεφώνου μπορεί το router να έχει ίντερνετ. Αν είναι ISDN, θα πρέπει να συνδέεται αποκλειστικά με το τερματικό ISDN, που μπαίνει σε μόνο μία πρίζα του σπιτιού.