Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΤα φώτα σάς για αγορά κάρτας γραφικών
Xristos Notis ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σας. Έχω έναν υπολογιστή με την μητρική ASUS P5K και θέλω να αλλάξω την κάρτα γραφικών γιατί η παλιά χάλασε. Η κάρτα γραφικών που είχα ήταν η Asus GT 8800 με Interface PCI Express 2. Η ερώτηση μου είναι μπορώ να τοποθετήσω σε αυτή την μητρική κάρτα γραφικών με Interface PCI Express 2.1 η PCI Express 3.0 η πρέπει να πάω υποχρεωτικά σε κάρτες γραφικών με  PCI Express 2;

3 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Χρήστο

Τα πρότυπα είναι συμβατά προς τα πίσω. Μπορείς να τοποθετήσεις κανονικά μία PCIe 3.0 κάρτα σε PCIe 2.0 slot. Απλά θα έχεις τις επιδόσεις του δεύτερου.

Xristos Notis απάντησε πριν 4 έτη

Οπότε με λίγα λόγια θα λειτουργεί από ότι κατάλαβα χωρίς να πιάνει το 100% η κάρτα. Οπότε καλύτερα να δω κάτι σε PCI Express 2 αν θέλω να έχω το 100% η δεν είναι και τόσο μεγάλο θέμα τι θα πρότεινες;

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Εξαρτάται από την κάρτα, αλλά γενικά ναι. Ωστόσο, δεν σημαίνει πως κάθε PCIe 3 χρησιμοποιεί όλο το bandwidth που τις δίνεται.

Επίσης, δεν σημαίνει πως μια κάρτα PCIe 3 δεν θα εξακολουθεί να έχει καλύτερες επιδόσεις. Έτσι κι αλλιώς, δεν νομίζω να βρεις πολλές PCIe 2 πλέον.