Εγκατέστησα παράλληλα με το Windows 7 το Linux Mint και έκανα και τις προτεινόμενες ρυθμίσεις, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες σου (σ’ευχαριστώ για μια ακόμη φορά). Στην οθόνη φαίνεται εγκαταστημένο το LInux Mint Qiana.
Όταν ξαναμπήκα πηγαίνοντας στο τερματικό, δεν μπορώ να γράψω τίποτα. Δεν αναβοσβήνει καν ο κένσορας.

7 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Γεωργία, για να καταλάβω, το τερματικό λειτούργησε για τις αρχικές ρυθμίσεις, το update κλπ, αλλά τώρα που ξαναμπήκες στο Linux ανοίγεις το τερματικό και δεν σου δείχνει τίποτα?

Γεωργία Μαθιουδάκη Λουράκη απάντησε πριν 7 έτη

Ναι. Λειτούργησε κανονικά και έκανα update και διάφορες ρυθμίσεις, σύμφωνα με τις οδηγίες . Μπήκα και βγήκα πολλές φορές και το τερματικό λειτουργούσε κανονικά. Τώρα μπαίνω στο Linux, μετά από αρκετή αναμονή, για να βγάλει την εικόνα εισόδου του χρήστη, ανοίγει κανονικά το τερματικό και φαίνεται ο χρήστης και το -$, αλλά δεν ανάβει ο κένσορας ούτε μπορείς να πληκτρολογήσεις τίποτα. Όλα τα άλλα λειτουργούν κανονικά και χωρίς πρόβλημα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ οπουδήποτε μέσα στο τερματικό, να επιλέξεις “Εμφάνιση γραμμής μενού” και μετά πήγαινε Επεξεργασία->Προφιλ

Φτιάξε ένα νέο προφίλ, βασισμένο στο Default, και βάλε αυτό σαν προφίλ κατά την εκκίνηση νέου τερματικού, να δεις αν θα κάνει διαφορά.

Γεωργία Μαθιουδάκη Λουράκη απάντησε πριν 7 έτη

Έκανα νέο προφίλ, σύμφωνα με τις οδηγίες σου,
αλλά δυστυχώς τίποτα!!
Ευχαριστώ πάντως για όλα.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Για δοκίμασε να φτιάξεις νέο χρήστη μήπως και σε εκείνον δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Γεωργία Μαθιουδάκη Λουράκη απάντησε πριν 7 έτη

Άγγελε γειά σου και σ΄ευχαριστώ για μια ακόμη φορά.
Έφτιαξα νέο χρήστη και λειτούργησε το τερματιικό!!
Μετά όμως από μερικές επανεκινήσεις σταμάτησε να λειτουργεί και σ΄αυτόν το χρήστη!!!

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 7 έτη

Απλές επανεκκινήσεις και κανονική χρήση, χωρίς να εγκαταστήσεις τίποτα?

Ειλικρινά δεν έχω τρόπο να εξηγήσω μια τέτοια συμπεριφορά. Δεν έχει αλλάξει κάτι στο software, είναι εξαιρετικά απίθανο να έχει πρόβλημα το hardware που να εκδηλώνεται με αυτόν τον τρόπο, δεν ξέρω τι να πω.

Αν υπήρχε κάποιος τρόπος να προξενήσεις επίτηδες το πρόβλημα (πιθανώς με ένα νέο χρήστη), θα βοηθούσε σαφώς στο να έχουμε μια κατεύθυνση για τη λύση του.