Νίκος Αλλαμανής ρώτησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα,
Πρίν λίγο καιρό παρατήρησα οτι η χρήση της μνήμης ram ειναι σε πολύ υψηλό επίπεδο χωρίς λόγο.Στην καρτέλα "Processes" (στο task manager) δεν παρατήρησα τίποτα το περίεργο, όμως με το που πήγα στις επιδόσεις ("Perfmormance") αμέσως διαπίστωσα, πως για κάποιο λόγο το paged pool ηταν περίπου 5GB που δεν είναι φυσιολογικό. Μετά απο λίγο ψάξιμο κατέληξα στο οτι ο υπολογιστης μου εχει memory leak και οτι πρέπει να χρησιμοποιήσω το poolmon για να εντοπίσω ποιο πρόγραμμα η ποιος driver φταίει. Μετά απο αλλα 20 λεπτά ψάξιμο στο poolmon αποδείχτηκε οτι το FMfn φταει. Οσο περνούσαν τα λεπτά τόσο πιο πολύ αυξανόταν το paged pool. Δεν εχώ ιδέα τι είναι το FMfn. Επίσης δεν ξερώ πως να το απενεργοποιήσω η αν να πρέπει το απενεργοποιήσω καθώς μπορεί να είναι απαραίτητο για την σωστή λειτουργία των windows.
Screenshot1  : https://prnt.sc/p1xomc
Screenshot 2 :  https://prnt.sc/p1xp42
Η μνήμη ram που έχω είναι αυτη (δεν πιστευώ οτι θα βοηθήσει σε κάτι απλα ακριβώς πάνω απο το κουμπί "υποβολη" μου προτείνει έαν υπάρχει πρόβλημα με κάποια συσκευη να αναφέρω την μάρκα και το μοντέλο.)
: Crucial-8GB-DDR4-2400MHz-CT8G4DFS824A
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

3 Απαντήσεις

ΘΑΝΑΣΗΣ ΓΚΟΖΝΤΑΡΗΣ απάντησε πριν 5 έτη

Τσέκαρε αυτό εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=_2mb5kE6EKc

Νίκος Αλλαμανής απάντησε πριν 5 έτη

Δεν ξέρω έαν αυτό θα δουλέψει γιατί το βίντεο δείχνει για το non-paged pool, ενω εγω εχω προβλημα με το paged pool.

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα Νίκο

Δεν αξίζει ιδιαίτερα να κάτσεις να ψάξεις την πηγή που προβλήματος. Θα φας αρκετή ώρα και ίσως το πρόβλημα εμφανιστεί ξανά.

Η ιδανική λύση είναι να κάνεις μια επαναφορά των Windows. Γενικά, σε σοβαρά προβλήματα λειτουργικού η επαναφορά είναι η καλύτερη λύση.