Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΤο laptop κλείνει μόνο του
Dimitris Panourgias ρώτησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα παιδιά.
Το πρόβλημα μου είναι το εξής : Έχω αγοράσει ένα λάπτοπ, ειδικά για να παίζω Lineage 2 24/7. Εδώ και αρκετό καιρό ξαφνικά, ενώ παίζει κανονικά το game, η οθόνη γίνεται μαύρη, και το λάπτοπ παγώνει. Δεν μπορώ να το επαναφέρω παρά μόνο αν του κάνω reboot. Μου το κάνει 1 φορά τη μέρα σίγουρα. Θέμα υπερθέρμανσης δεν νομίζω να έχει, διότι πριν 10 μέρες άλλαξα την θερμοαγώγιμη πάστα και έβαλα Arctic Silver 5, και επίσης παίζω και χωρίς κάτω καπάκι. Έχοντας και ένα cooler από κάτω. 
Τί μπορεί να είναι? 
Έχω βγάλει και βίντεο από την κάμερα : https://youtu.be/uOaDgLfHMeg
 
Το λάπτοπ είναι το Asus TUF A15 :
 
AMD Ryzen™ 7 4800H Mobile Processor (8-core/16-thread, 12MB Cache, 4.2 GHz max boost)
NVIDIA® GeForce GTX™ 1650 , 4GB GDDR6
15.6-inch, FHD (1920 x 1080) 16:9, anti-glare display, sRGB:62.5%, Adobe:47.1%, Refresh Rate:144Hz, Value IPS-level, Optimus
16GB DDR4-3200 SO-DIMM, Max Capacity:32GB
512GB Samsung 970 Evo Plus PCIe® 3.0 NVMe™ M.2 SSD
Windows 10

3 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Δημήτρη, μόνο στο gaming παρατήρησες αυτό το πρόβλημα? Επίσης, ο driver της κάρτας γραφικών σου είναι ενημερωμένος?

 

Dimitris Panourgias απάντησε πριν 2 έτη

Δεν κάνω κάτι άλλο στο λάπτοπ, μόνο gaming. Οι drivers της κάρτας είναι οι τελευταίοι γιατί πάντα μου βγάζει μήνυμα ενημέρωσης και την κάνω. Το λάπτοπ δεν σβήνει και κλείνει, δηλαδή δεν το βλέπω κλειστό, αλλά λειτουργεί η "κεντρική μονάδα", το πληκτρολόγιο συνεχίζει να ανάβει, η οθόνη είναι μαύρη αλλά όχι κλειστή. Νόμιζα ότι ήταν θέμα θερμοκρασιών λόγω καιρού, αλλά άλλαξα πάστα όπως σας είπα, γιατί έβλεπα κάτι 80άρια, κάτω σπάνια πάει στους 75 βαθμούς. Γύρω στους 70 παίζει. Έχω βγάλει το καπάκι όμως είπα, και όλο το κάτω σύστημα πατάει στο coolerάκι που το φυσάει.
Σκέφτομαι να κάνω update το BIOS, εγκατάσταση ξανά του παιχνιδιού, ή τους drivers της GPU. 

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλημέρα Δημήτρη, ναι αρχικά κάνε update το BIOS και επίσης και τους drivers των ενσωματωμένων γραφικών της AMD.