Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΥδρόψυξη και ψύξη με αέρα
Γιώργος Καραγιάννης ρώτησε πριν 10 έτη

1) Η υδρόψυξη είναι καλύτερη από την ψύκτρα με αέρα;

2) Μπορείς να βάλεις υδροψύξη σε όλες τις μητρικές, ώστε άμα έχεις με αέρα να το κάνεις υδροψύξη;

3) Τα κόκκινα καλώδια από εδώ http://www.digitalstormonline.com/hailstorm-ii.asp είναι επειδή έχει υδροψύξη, έτσι;

4) Είναι καθόλου, η υδροψύξη, επικίνδυνη για το υπόλοιπο σύστημα;

5) Ποιο είναι το καλύτερο "μηχάνημα" για υδροψύξη; Δηλ. όταν πάει, κάποιος να αγοράσει, τι πρέπει να ξέρει;

6) Για ψύξη με αέρα, υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξει κανείς για την καλύτερη αγορά, ξέρω'γω από τι είναι φτιαγμένη, παίζει ρόλο;

9 Απαντήσεις

Dionisis Verras απάντησε πριν 10 έτη

Δεν ειναι ολα τα συστηματα υδροψηξης τοσο περιπλοκα. Προσωπικα δεν εχω ιδεα τι ακριβως γινεται με τα σωληνακια στη φωτο που λες. :P

Υπαρχουν πιο απλα, συνεπως και πιο φθηνα, συστηματα για υδροψηξη οπως της η σειρα Η της Corsair (Η80, Η100 κλπ) που αποτελουνται απο ενα "τετραγωνο" που κουμπωνει πανω στον επεξεργαστη και εχει 2 σωληνακια που καταληγουν σε ενα αλλο "τετραγωνο" το οποιο ειναι σαν το ψυγειο του κλιματιστικου του αυτοκινητου, και πανω σε αυτο κουμπωνει ενας ή περισσοτεροι ανεμιστηρες (αναλογα με το μεγεθος) ωστε να ψυχουν το υγρο.

Απ΄οτι νομιζω, το κυκλωμα του υγρου πρεπει να ειναι κλειστο, δλδ δεν μπορεις να επεμβεις ωστε να συμπληρωσεις επιπλεον η να βαλεις καποιο αλλο υγρο, καλυτερο, ας πουμε.

Μπορεις να εξηγησεις λιγο την 6η ερωτηση σου?

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Πες ότι θέλεις να αγοράσεις μια ψύκτρα, τι πρέπει να προσέξεις;
Από τι είναι φτιαγμένη, αλουμίνιο ή δεν ξέρω τι άλλο;

Dionisis Verras απάντησε πριν 10 έτη

Εννοεις μια απλη after-market ψυκτρα επεξεργαστη, ή για υδροψυξη?

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Μια after-market για επεξεργαστή.

Dionisis Verras απάντησε πριν 10 έτη

Για αεροψυξη του επεξεργαστη ψαχνεις απλα μια ψυκτρα με χαμηλο noise level, που να χωραει στο κουτι σου, να μην βρισκει στις RAM και νομιζω πως θεωρειται καλο να εχει χαλκινα heatpipes γιατι ετσι υπαρχει καλυτερη θερμικη απαγωγη. Επισης τσεκαρε αν η ψυκτρα που θα διαλεξεις εχει απο πριν θερμικη παστα, αλλιως θα πρεπει να παρεις αλλη. Σε καμια περιπτωση παντως δεν χρησιμοποιεις αυτην που υπηρχε στον επεξεργαστη απο πριν.

Γιώργος Καραγιάννης απάντησε πριν 10 έτη

Για υδροψύξης τι πρέπει να προσέξεις;

Dionisis Verras απάντησε πριν 10 έτη

Δεν εχω ιδεα!! :)

Dionisis Verras απάντησε πριν 10 έτη

Παντως υδροψηξη για τον επεξεργαστη χρειαζεσαι μονο αν σκοπευεις να κανεις overclock. Σε ολες τις αλλες περιπτωσεις, με μια καλη ψυκτρα και σωστο air-flow μεσα στο κουτι, θα εισαι αρχοντας! ;)

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Θα συμφωνήσω εν μέρει με το Διονύση.

Εκτός από το overclock η υδρόψυξη είναι και για όσους θέλουν να έχουν ένα πιο αθόρυβο σύστημα απ' ότι με μια συμβατική ψύκτρα - αν και αυτό εξαρτάται από την υδρόψυξη, κάποιες στοχεύουν στο κρύο, κι ας κάνουν θόρυβο, άλλες στοχεύουν στο αθόρυβο κι ας μην κατεβάζουν το ίδιο τη θερμοκρασία.

Γενικά σε κάθε περίπτωση η υδρόψυξη είναι καλύτερη από την ψύξη με τον αέρα.

Ναι, μπορείς να βάλεις υδρόψυξη σε όλες τις μητρικές, αρκεί να έχεις την κατάλληλη βάση που κάθεται στον επεξεργαστή.

Το σύστημα αυτό έχει υδρόψυξη και στις κάρτες γραφικών, γι' αυτό γίνεται πανικός από σωληνάκια. Αν δεν έχεις έναν υπολογιστή των 3.000 ευρώ με διπλές κάρτες γραφικών, δεν υπάρχει λόγος για τέτοιο setup.

Εφόσον είναι ένα έτοιμο κιτ υδρόψυξης, που είναι κλειστό κύκλωμα, και τα σωληνάκια παραμένουν σε καλή κατάσταση, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος.

Ο χαλκός είναι καλύτερο υλικό για την απαγωγή της θερμότητας, από το αλουμίνιο, οπότε είναι καλύτερος σε κάθε είδος ψύκτρας, με αέρα ή σε υδρόψυξη.