Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: Υπολογιστής / HardwareΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ LAPTOP ΜΟΥ (Παρακαλώ χρειάζομαι όσο πιο γρήγορα μία απάντηση).
Αντώνης Μπουχλάκης ρώτησε πριν 2 έτη

Το Laptop μου είναι το: HP 255 G8  (Ryzen 5-3500U/8GB/512GB/FHD/W10 Home) και από την πρώτη μέρα που το αγόρασα μου βγήκε προβληματικό. Δηλαδή όταν το άνοιξα πρώτη φορά ήταν πολύ καλό, είχε ενεργοποιημένα Windows 10 HOME, αλλά μετά από 2 ώρες απλής χρήσης ξαφνικά τα ηχεία του χάλασαν και δεν ακουγόταν τίποτα, η οθόνη από 1080p 125% έγινε 150% και όχι 1080p και όταν κοίταξα τα Drivers μου έγραφε για πρόβλημα της (ενσωματωμένης στον επεξεργαστή) κάρτας γραφικών και των ηχείων του laptop, προσπάθησα να κατεβάσω τα Drivers της κάρτας γραφικών και μου έβγαζε συνέχεια error 1603, το έψαξα στο internet και βρήκα κάποιες λύσεις αλλά τις δοκίμασα και μου έβγαζε το ίδιο πρόβλημα και άρχιζε να χειροτερεύει η κατάσταση. Την επόμενη μέρα αποφάσισα να το πάω στο κατάστημα όπου το αγόρασα, εκεί μου είπαν ότι γι’  αυτό που έγινε ίσως φταίει κάποια εφαρμογή που του έβαλα. Έτσι και μου το έφτιαξαν πιστεύοντας ότι δεν θα ξαναγίνει κάτι τέτοιο, το πήγα σπίτι μου και μόλις το άνοιξα και έκανα απλή χρήση για περίπου πάλι 2 ώρες αυτό ξανά έπαθε τα ίδια και το ξαναπήγα να μου το φτιάξουν. Όταν μου το έφτιαξαν για Δεύτερη Φορά λειτουργούσε κανονικά και μπορούσα να παίξω ακόμα και παιχνίδια όπως το Fortnite όπου και έβαλα. Λειτουργούσε απροβλημάτιστα μέχρι που πέρασε κοντά ένα δίμηνο από τότε και έπειτα φοβάμαι ακόμα και να το ανοίξω μήπως το χαλάσω. Έμαθα και το φτιάχνω μόνος μου με έναν απλό τρόπο να του ξανακατεβάζω τα Windows από την αρχή, του άλλαξα ακόμα και σε Windows 11 αλλά τίποτα μετά από λίγες ημέρες πάλι τα ίδια. Πλέον φοβάμαι μην του κάψω εντελώς τον SSD του από το πολύ Format, (ακόμα και τώρα από αυτό το laptop γράφω και πιο πριν του είχα ξανακάνει Format), έχω ρωτήσει φίλους, συγγενείς ακόμα και τεχνικούς για το πρόβλημα τους και όλοι μου δώσανε την ίδια απάντηση ” λογικά θα είναι ελαττωματικό ” και εγώ πλέον δεν ξέρω τι να κάνω, κάθε 2 ημέρες θέλει την ίδια διαδικασία. Του έχω περάσει Windows πάνω από 15 φορές (έχω βαρεθεί), έχω σκεφτεί ακόμα και να το πουλήσω, δεν ξέρω τι φταίει και γιατί, όσους τους έχω ρωτήσει για το συγκεκριμένο laptop μου λένε ότι είναι πολύ καλό και ότι το συνιστάνε σε όλους. Εγώ όμως όχι, αυτό το laptop είναι το μοναδικό που υπάρχει στο σπίτι (και είναι πολύ χρήσιμο να υπάρχει ένα laptop σε ένα σπίτι για οποιονδήποτε λόγο) και μου έχει γίνει έμμονη ιδέα στο μυαλό μου το πως θα το φτιάξω και δεν έχω βρει κάποια λύση μέχρι τώρα και λογικά άμα δεν βρω θα προχωρήσω και στην αγορά καινούργιου laptop και ίσως και στην πώληση αυτουνού. Ελπίζω να μπορέσετε να μου βρείτε κάποια λύση στο πρόβλημα μου και να μην σας μπέρδεψα και εσάς όσο μπερδεύτηκα και εγώ με όλη αυτή την ιστορία, ελπίζω να το δείτε σύντομα και να μου απαντήσετε…

 

 

 

 

1 Απαντήσεις

Γιώργος Λάνδρου Staff απάντησε πριν 2 έτη

Καλησπέρα Αντώνη, το ότι μετά το format το πρόβλημα επανέρχεται τότε πολύ πιθανόν να πρόκειται για ελαττωματικό προιόν.. εάν έχεις εγγύηση ίσως η καλύτερη λύση είναι να επικοινωνήσεις με την ίδια την HP και όχι με τον προμηθευτή..πριν το κάνεις όμως αυτό, δοκίμασε να περάσεις και μία έκδοση linux και να δεις εάν και εκεί παρατηρείς τα ίδια προβλήματα..