Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: ΔιάφοραΨηφιοποίηση κασετών VHS μέσω USB Grabber
Γαρυφαλλιά Μπάρκα ρώτησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα! Έχω ένα VCR aiwa HV-GX1100 και θέλω να περάσω κάποια παλιά βίντεο από κασέτες τύπου VHS στον υπολογιστή. Για τον σκοπό αυτό πήρα το USB Grabber Aculine AD-014 από USB σε 3RCA+S-Video female αλλά επειδή το VCR έχει μόνο έξοδο SCART πήρα και ένα καλώδιο από SCART σε 3RCA+S-Video male. Έτσι το σήμα πηγαίνει από το VCR στο καλώδιο, από εκεί στο USB Grabber και από εκεί στο Laptop Dell Inspiron N5050. To USB Grabber δεν είχε κανένα CD με drivers ή ειδικό λογισμικό για την καταγραφή. Για αυτό κατέβασα από το διαδίκτυο τους αντίστοιχους drivers και η σύνδεση του Grabber με το Laptop πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, ενώ για την καταγραφή χρησιμοποίησα το Cyberlink PowerDirector 15. Αρχικά όταν πήγα να κάω στην καταγραφή έπαιζε μόνο ο ήχος χωρίς καθόλου εικόνα, όταν όμως άλλαξα το Capture Source από Video Composite σε Video S-Video έπαιζε και η εικόνα. Το πρόβλημα όμως είναι ότι η εικόνα είναι ασπρόμαυρη, ενώ κανονικά δεν θα έπρεπε εφόσον στην τηλεόραση η εικόνα είναι έγχρωμη. Πώς μπορεί να λυθεί το πρόβλημα αυτό; Η βοήθειά σας θα ήταν πολύτιμη!

3 Απαντήσεις

Έλενα Σωτήρη Staff απάντησε πριν 7 έτη

Καλησπέρα Γαρυφαλλιά.

Θα πρέπει μέσα απ' το πρόγραμμα να επιλέξεις το πρότυπο PAL. Ψάξε για κάποια ρύθμιση σχετική με NTSC/PAL σε τυχόν Analogue/TV settings.

Δυστυχώς δεν έχω μπροστά μου το πρόγραμμα και δεν ξέρω τι είδους μενού έχει και πού μπορεί να βρίσκεται η ρύθμιση.

Γαρυφαλλιά Μπάρκα απάντησε πριν 7 έτη

Δοκίμασα με όλα τα πρότυπα αλλά δεν άλλαξε κάτι. Τελικά το πρόβλημά μου βρισκόταν στο καλώδιο από SCART σε 3RCA+S-Video male που δεν είχε διακόπτη αλλαγής από input σε output, διότι όταν δοκίμασα με ένα καλώδιο που είχε τέτοιο διακόπτη το χρώμα ήταν όπως έπρεπε με οποιοδήποτε πρότυπο. Όπως και να 'χει, ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια!

Γαρυφαλλιά Μπάρκα απάντησε πριν 7 έτη

Υ.Γ. Η διαδικασία ήταν ΟΚ όταν ο διακόπτης βρισκόταν στη θέση output.