Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΆδειασμα Σκληρού – Αρχεία Temp ? ? ?
jim collins ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπερα Αγγελε,συγχαρητήρια για την δουλειά σου κ Χρονια Πολλά σε σένα κ σε όλη την παρέα εδω του PCsteps!Το πρόβλημα μου είναι οτι ο Σκληρός μου Δίσκος γεμίζει ανεξέλεγκτα,έχει φτάσει κυριολεκτικά στα κόκκινα χωρίς να τον φορτώνω ιδιαίτερα με αρχεία κ πραγράμματα! Ακολούθησα λοιπόν τις οδηγίες σου κ αδειασα εστω κ λιγο των Σκληρο μου!Εσβησα το αρχείο αδρανοποίησης,τα αρχεια "Temp" απο το "Users" κ στν συνέχεια μεσω του "TreeSize Free" εψαξα να βρω ΓΙΑΤΙ όπως σου είπα κ παραπάνω,ενώ δν πολύφορτώνω των δισκο μου αυτος γεμιζει!Βρήκα λοιπον κάτι,στο φάκελο "Windows" έχει πάλι αρχεία "Temp" τα οποία πιάνουν 3GB.Θα ηθελα λοίπον να ρωτήσω γιατι ο δίσκος μου γεμίζει τόσο χωρίς λογο κ αν πρέπει να σβησω αυτα τα αρχεια "Temp" απο το φάκελο "Windows" κ αν ναι πως???
*Εδω στο σχόλιο έχω κ φωτο,ρίξε αν θες μια ματιά :https://www.pcsteps.gr/18334-%CE%BC%CE%AD%CE%B3%CE%B5%CE%B8%CE%BF%CF%82-%CF%86%CE%B1%CE%BA%CE%AD%CE%BB%CF%89%CE%BD-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF/

9 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα φίλε μου.

Ο Ccleaner θα σβήσει τα άχρηστα αρχεία temp.

Επίσης, για το φάκελο System Volume Information μείωσε το ποσοστό του δίσκου που είναι για την επαναφορά συστήματος.

Dimitris Kolynas απάντησε πριν 9 έτη

ερώτησεις:
1)Το λαπτοπ πού έχω δν έχει"τρελές"ικανότητες,είναι σχετικά μικρό,θα το σηκώσει το Ccleaner;τι λες;
2)τη μείωση της επαναφοράς συστήματος από που κ πως την κάνω;Να ακολουθήσω τις οδηγίες σου στο link πού μου έστειλες;(Επαναφορά Συστήματος)
3)περίπου πόσο μου προτείνεις να το μειώσω;;;

KingFox απάντησε πριν 9 έτη

1) To ccleaner θα το σηκώσει ο υπολογιστής σου ανεξάρτητα από τις δυνατότητες του, απλά μπορεί να καθυστερήσει λίγο παραπάνω να κάνει τον καθαρισμό.
2) Ναι, από το link.
3) Ανάλογα πόσο % είναι... Αν είναι κάπου στο 10% καν το 5-6%...

jim collins απάντησε πριν 9 έτη

Ακολούθησα τις οδηγίες από το link αλλά δν μου βγάζει τν επιλογή "Ρύθμιση Παραμέτρων" για να μπω κ να κάνω την μείωση!Ξέχασα εξαρχής να αναφέρω ότι έχω τα (σ)Vista κ όχι τα 7αρια!
Εδώ στο σχόλιο ανέβασα μια φωτο για να δείτε τις επιλογές που μου εμφανίζει:
https://www.pcsteps.gr/1330-%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B1%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%83%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%85-%CF%83%CE%B5-%CE%B2%CE%AC%CE%B8%CE%BF%CF%82/

*sorry που ανεβάζω εκεί τη φωτο για το ερώτημα που έκανα αλλά δυστηχώς εδώ δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα κ δεν ξέρω από που αλλού να το κάνω!

KingFox απάντησε πριν 9 έτη

Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν, όπως είπες και μόνος σου, ΣΒΗΣΤΑ.
Όπως και να έχει θα πρέπει να ανοίξεις την γραμμή εντολών (γράφοντας CMD στην αναζήτηση) και στο μαύρο κουτάκι που θα σου βγάλει να πατήσεις το παρακάτω κείμενο:
vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /Maxsize=3GB
Στη θέση του "3GB" να βάλεις τον αριθμό των GB που θέλεις να καταλαμβάνει το system restore και να πατήσεις ENTER.
Μόλις σου βγάλει από κάτω "Operation Complete" ή κάτι σχετικό, έχεις καθαρίσει.
Ουφφ...

jim collins απάντησε πριν 9 έτη

Φίλος έχουμε θέμα!Εκανα αυτό που μου είπες,με το που πάτησα την εντολή " vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /Maxsize=3GB " μου γράψε απευθείας οτι η αλλαγή έγινε με απόλυτη επιτυχία.Κοίταξα λοιπόν την χωρητικότητα στο δίσκο μου,για να δω πόσο χώρο εξοικονόμησα κ από 15,4GB που είχα τώρα έχω 68,1!!!!Τι παίχτηκε?Είναι όλα οκ?Να σημειώσω οτι ποτέ δεν έχω βάλει χέρι στο λάπτοπ,όλα ήταν έτσι από την "μάνα"τους!

KingFox απάντησε πριν 9 έτη

Δεν έχουμε απολύτως κανένα θέμα, απλά εξοικονόμησες χώρο από αυτά που σου έτρωγε το το system restore :P Απλά θα σου πρότεινα καλύτερα να τα κάνεις κάπου στα 5GB, δηλαδή " vssadmin Resize ShadowStorage /For=C: /On=C: /Maxsize=5GB " για παν ενδεχόμενο! Είσαι έτοιμος!

jim collins απάντησε πριν 9 έτη

Είσαι ωραίος φίλε μου,θα το κάνω!Σε ευχαριστώ πάρα πολύ,να σαι καλά κ sorry για το ζάλισμα!!!Χρονια Πολλά - Καλή Χρονιά :) ! ! !

KingFox απάντησε πριν 9 έτη

Τίποτα, καλή χρονιά. :)