Thomas Christou ρώτησε πριν 3 έτη

Καλημέρα,
έχω ένα περίεργο πρόβλημα στο λάπτοπ, το οποίο ευτυχώς δεν είναι σημαντικό διότι δε με εμποδίζει σε κάτι, είναι όμως αρκετά ενοχλητικό.
Σχεδόν κάθε μέρα, τακτικά μέσα στη μέρα, μου εμφανίζεται παράθυρο με το εξής μήνυμα:
"Η άδεια χρήσης των Windows θα λήξει σύντομα. Πρέπει να ενεργοποιήσετε τα Windows στις ρυθμίσεις"
το οποίο παράθυρο συνοδεύεται από 2 κουμπιά "Μετάβαση στις Ρυθμίσεις" και "Κλείσιμο".
Να σημειώσω εδώ πως το λάπτοπ (Dell) το έχω 1.5 χρόνο, ΔΕΝ του έχω βάλει εγώ τα Windows (το αγόρασα έτοιμο από γνωστή αλυσίδα στο... πλαίσιο των πωλήσεων λάπτοπ) ούτε του έχω κάνει ποτέ format. Και ότι το μήνυμα αυτό το έβγαζε ίσως και στον 1ο μήνα από τότε που το αγόρασα! (ήμουν αρκετά τεμπέλης για να ασχοληθώ παραπάνω και να ρωτήσω το κατάστημα, αφού έφευγε πατώντας "Κλείσιμο"). Αυτό το αναφέρω για να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κάνει κάτι παράνομο που κάνουν πολλοί για να εγκαταστήσουν Windows. Αγόρασα ένα λάπτοπ του κουτιού.
Επίσης να σημειώσω πως αν τελικά πάω στις ρυθμίσεις που με παραπέμπει το μήνυμα, εκεί βλέπω πως φυσικά τα Windows είναι ήδη ενεργοποιημένα.
Έκδοση: Windows 10 Home
Ενεργοποίηση: Τα Windows έχουν ενεργοποιηθεί με χρήση της υπηρεσίας ενεργοποίησης του οργανισμού σας.

Παρόλα αυτά, 1.5 χρόνο αργότερα, το μήνυμα εξακολουθεί να πετιέται τακτικά στην οθόνη μου μερικές φορές τη μέρα...
Το έχετε ξαναδεί; Υπάρχει κάτι που θα μπορούσα να κάνω για να σταματήσει; 
Ευχαριστώ!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 3 έτη

Καλησπέρα Θωμά

Μήπως υπάρχει κάποιο αυτοκόλλητο στο κάτω μέρος του laptop με τον κλειδί των Windows; Επίσης, μήπως έχεις συνδέσεις τον Microsoft λογαριασμό σου στα Windows;

Το πιο πιθανό είναι πως πρόκειται απλά για bug των Windows. Αν έχεις το κλειδί, δοκίμασε απλά να το εισάγεις ξανά στις ρυθμίσεις.