Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΆμεση αναβάθμιση PC
Aristeidis Chalkias ρώτησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Άγγελε!
Συγχαρητήρια για την καταπληκτική δουλειά που κάνεις με το site!

Στο θέμα μας…χρειάζομαι ΑΜΕΣΑ αναβάθμιση (όχι εγώ…το pc μου :p)! Προσπάθησα να το κάνω μόνος μου…αλλά δεν βγάζω άκρη με εμένα, δεν μπορώ να συγκρατηθώ και ανεβάζω πολύ το ποσό :(

Λοιπόν, το σύστημα που έχω (φτιάχτηκε Φεβρουάριο 2006 και είχε μείνει σχεδόν 2 χρόνια ανενεργός πριν αρχίσω να τον χρησιμοποιώ πάλι τους τελευταίους 3-4 μήνες) είναι το εξής:
ΚΟΥΤΙ: Raidmax Ninja Case 918W Blue
ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: Q-TEC PSU 500W BIG FAN LOW NOISE BLACK
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: AMD Sempron ™ Processor 3000+ 1.6GHz με Socket AM2 (940)
ΜΗΤΡΙΚΗ: MSI K9N Neo (MS-7260) με Nvidia nForce 550
ΜΝΗΜΗ: DDR2 1.5GB
ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ: MSI Nvidia GeForce 7300GS με μνήμη 256MB
ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΣΚΟΣ: WESTERN DIGITAL WD5000AZRX 500GB CAVIAR GREEN SATA3

Απ’όλα αυτά κρατάμε μόνο το ΚΟΥΤΙ και τον ΔΙΣΚΟ (είναι ολοκαίνουριος…αναγκάστηκα να τον αλλάξω πρόσφατα, γιατί ο προηγούμενος μας "τελείωσε"…άσε που τον πλήρωσα 30 ευρώ παραπάνω απ’ότι έχει στο e-shop! Ας πρόσεχα!!!) Το ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ αν μας κάνει το κρατάμε, αλλιώς το αλλάζουμε κι αυτό!

Θέλω ένα PC όσο πιο αθόρυβο και οικονομικό (στη χρήση του) γίνεται! Θέλω επεξεργαστή AMD! Για μνήμη σκέφτομαι μία DDR3 στα 8GB και κάποια στιγμή
αργότερα προσθέτω επιπλέον μνήμη! Επίσης, σχετικά με τον σκληρό δίσκο,
έχω και 2 εξωτερικούς WD HDD (1TB & 500GB) στους οποίους αποθηκεύω τα αρχεία μου (βίντεο, μουσική κτλ), οπότε δεν νομίζω ότι χρειάζομαι άλλο HDD
προς το παρών (σωστά?!?!?!), σκεφτόμουν όμως για έναν SSD αλλά δεν ξέρω, το αφήνω πάνω σου! Το πιο βασικό...το ποσό που διαθέτω είναι 500 ευρώ (αν κοστίσει λιγότερο, πίστεψέ με, δεν θα στεναχωρηθώ καθόλου)

Το PC το θέλω για ίντερνετ (με πολλά tab ανοιχτά, downloading, live streaming κλπ κλπ), ταινίες/σειρές (ίσως κάποια στιγμή βάλω και tv-tuner), gaming (κυρίως Football Manager…ίσως και κανένα Pro ή Formula 1…από τα υπόλοιπα, που θα με ενδιέφερε να παίξω, αν κάτι δεν παίζει, δεν θα σκάσω κιόλας) και θέλω να δοκιμάσω την κατασκευή ιστοσελίδων :/ δεν πιστεύω ότι ζητάω πολλά...:p

Ααααααα λειτουργικό θα βάλω το Ubuntu (τουλάχιστον μέχρι να εξοικειωθώ περισσότερο με το Linux) ΜΟΝΟ….ΟΧΙ Windows!!!! Εκτός αν βρω καμιά άκρη όπως πχ να κερδίσω το Τζόκερ ή να έρθει κάποιος και να μου χαρίσει λεφτά :p

Αυτά! Ευχαριστώ πολύ!!! :D

Υ.Γ. Κάποια στιγμή θα ακολουθήσει και η Αναβάθμιση Νο2 με επιπλέον μνήμη, σκληρό δίσκο, Blu-Ray ή/και DVD...

4 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Καλησπέρα Αριστείδη,

Αυτά τα υποσυστήματα σου προτείνω:

Motherboard: MSI 970A-G43 RETAIL €64,90
Επεξεργαστής: AMD FX-4350 4.2GHZ 4-CORE €96,00
Αθόρυβη ψύκτρα επεξεργαστή: COOLERMASTER RR-212E-16PK-R1 HYPER 212 EVO €32,40
Κάρτα γραφικών: ASUS R9 270 R9270-DC2OC-2GD5 2GB GDDR5 €162,69
Μνήμη: MUSHKIN 8GB DDR3-2133 CL9 €89.00
Τροφοδοτικό: INTER-TECH SL-550W €34.90
DVD-R: ASUS DRW-24F1ST INTERNAL DVD RECORDER €15,49

Σύνολο: €495,38

Πιστεύω πως πρέπει να πάρεις τροφοδοτικό, γιατί είναι μάλλον απίθανο τροφοδοτικό του 2006 να δίνει ρεύμα για PCI-Express, είναι πιο νέα επινόηση.

Σε αυτό το επίπεδο δεν σε συμφέρει να κόψεις από κάπου για να βάλεις SSD. Καλύτερα να τον βάλεις στο 2ο μέρος της αναβάθμισης. Πάντως αμφιβάλλω αν θα χρειαστείς πάνω πάνω 8GB RAM, εκτός αν αρχίσεις να χτίζεις virtual machines στον υπολογιστή.

Θανασης Κανελλακης απάντησε πριν 9 έτη

Εγω καλυτερα πιστευω πως πρεπει να δωσεις περισσοτερα χρηματα για την motherboard και να παρεις 4GB ram. Και στην αναβαθμιση 2 να αγορασεις τα αλλα 4. Εξαλου το Mobo ειναι η βαση του συστηματος.

Aristeidis Chalkias απάντησε πριν 9 έτη

Τολμώ να πω ότι είσαι θεός!! Εγώ, ίσως κ λόγω της μεγαλομανίας μου, χωρίς ψύκτρα, τροφοδοτικό και DVD-R ποτέ δεν έπεσα κάτω από τα 550 ευρώ!!! Ευχαριστώ πολύ :)

Πάντως για Virtual Machines δεν ξέρω...θα διαβάσω πρώτα το αντίστοιχο άρθρο που, ίσως κάποια στιγμή, θα ανεβάσεις (νομίζω πως δεν έχω δει άρθρο μ'αυτό το θέμα) και βλέπουμε ;) :p

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Ξέρω πως είναι να παρασύρεσαι. Στον υπολογιστή μου έχω 730 Watt τροφοδοτικό, ενώ η κάρτα γραφικών μου είναι μια fanless της πλάκας. Έχω βέβαια τέσσερις σκληρούς, τους τρεις σε RAID 5, αλλά και με 600 watt την έκανα άνετα τη δουλειά μου.

Για να μην μιλήσω που έβαλα 32GB RAM. Ακόμη και με τρεις Virtual Machines να τρέχουν ταυτόχρονα σε κάποιες περιπτώσεις, εξακολουθώ να δυσκολεύομαι να το δικαιολογήσω στον εαυτό μου.