Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΆνοιγμα Θύρας στο Router, για Torrent, ftp κτλ
hlias ρώτησε πριν 10 έτη

Καλη μερα και χρονια πολλα.
Εγω οταν χρησιμοποιω καποιες εφαρμογες πχ torrent δεν κανω καμια ρυθμηση στο router,πως γινεται;ανοιγει αυτοματα μονη της η πορτα που ακουει η εφαρμογη;εξυπηρετει καλυτερα να κανω ρυθμηση
router=netfaster 2 iad
Δηλαδη βολευει να κανω ρυθμηση η να το αφηνω ως εχει αφου δουλευει;

3 Απαντήσεις

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Πολλές εφαρμογές εκμεταλλεύονται το UPnP, με βάση το οποίο η εφαρμογή ζητάει δυναμικά από το router να ανοίξει μια Port, χωρίς να χρειάζεται ειδική ρύθμιση.

Όμως το UPnP, για αυτό ακριβώς το λόγο - ότι από σχεδιασμού του παρακάμπτει το να χρειάζεται ο κωδικός administrator του router - αποτελεί ένα τεράστιο κενό ασφαλείας, και θα ήταν καλύτερα να το έχουμε απενεργοποιημένο.

Πολύ απλά, κανείς δεν εμποδίζει ένα malware να εκμεταλλευτεί το UPnP του router μας και να ανοίξει ports για όποιον κακόβουλο.

hlias απάντησε πριν 10 έτη

το εχω υπόψη μου αυτο που αναφερεις(στο περιπου δηλαδη,οχι τοσο ευκρινως που το αναφερεις) και δοκιμαστικα απενεργοποιησα to πρωτοκολο UPnP για να δω αν δουλευουν οι εφαρμογες torrents και διαπιστωσα οτι καταβαζω αρχεια και ρωτω πως τρυπησε το ΝΑΤ;(στο ρουτερ δεν εχω κανει προώθηση θυρας)
Μηπως κατι δεν εχω καταλαβει καλα;
ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ.

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 10 έτη

Τα torrent θα λειτουργούν ακόμα και με κλειστές τις ports. Ανοίγουμε τις ports για βελτιωμένη ταχύτητα, αλλά και χωρίς αυτές θα λειτουργούν οι εφαρμογές.

Άλλες εφαρμογές, πχ ο FTP server, δεν μπορούν να λειτουργήσουν χωρίς port forwarding.