Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΆνοιγμα browser στην εκκίνηση του υπολογιστή
Giorgos Thomaidis ρώτησε πριν 5 έτη

Γεια σας, θελω να αποθηκευσω μια σελίδα σε κάποιον browser να ανοιγει κατα την εκκίνηση του υπολογιστή κ να ερχονται κανονικα οι ειδοποιήσεις κ ο ήχος αυτής της σελίδας χωρις να χρειαζεται να κανει καποια ενέργεια η κάποια ανανέωση ο χρήστης. Εχω δοκιμάσει σε windows 7 κ 10 με firefox κ chrome. Σε κάποια περίπτωση έπρεπε ο χρήστης να εχει ανανεώσει έστω κ μια φορά την καρτέλα γιατι αλλιώς ερχόταν η ειδοποιηση κ δεν ακουγόταν. Σε αλλη περίπτωση επρεπς να καβει κλικ στην καρτελα για να φορτώσει αλλιως δεν φορτωνε. Μονο σε μια περίπτωση με windows 10 κ την τελευταία εκδοση του firefox φάνηκε να λειτουργεί κανονικα χωρις να κανει οτιδηποτε ο χρήστης αλλα ηταν κ η μονη περιπτωση που ο browser δεν ειχε συνδεδεμενο χρηστη. Μπορειτε να μου πειτε απο τι εξαρταται, αν γίνεται κ πως θα ειμαι σιγουρος πως ο χρηστης του υπολογιστη θα λαμβανει σιγουρα τις ειδοποιησεις? Εστω κ αν μου πειτε εναν συγκεκριμένο browser με καποια συγκεκριμένη επιλογή. Σας ευχαριστώ

7 Απαντήσεις

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

μπορείς να ψάξεις ένα project που λέγεται electron. "Electron is an open source library developed by GitHub for building cross-platform desktop applications with HTML, CSS, and JavaScript. Electron accomplishes this by combining Chromium and Node.js into a single runtime and apps can be packaged for Mac, Windows, and Linux."
επίσης μπορείς να ρίξεις μια ματιά στις "εφαρμογές" του chrome: chrome://apps/ , από τον chrome ή chromium browser, να επιλέξεις να ανοίγει σε ξεχωριστό παράθυρο και να ανοίγει με το άνοιγμα του pc. την είχα χρησιμοποιήσει την συγκεκριμένη μέθοδο στο παρελθόν για να ανοίγω το microsoft office 365 online σαν stand-alone app, καθώς και facebook messenger και skype for browser.
μπορείς να μου πεις ακριβώς ποιον ιστότοπο θες να ανοίγεις σαν εφαρμογή; εάν είναι  δυνατόν φυσικά. γιατί δεν μπορώ να εγγυηθώ για τα notifications εάν δεν το τεστάρω. πάντως θυμάμαι στο facebook messenger δούλευε μια χαρά.

Giorgos Thomaidis απάντησε πριν 5 έτη

Ειναι δικη μου ιστοσελιδα παραγγελιας φαγητου click2eat.gr . Όταν ερχεται νεα παραγγελια στο καθε κατάστημα ειδοποιείται μεσω push notifications. Απλα προσπαθω να βρω εναν σιγουρο τρόπο για να πηγαινει παντα αυτη η ειδοποίηση στα καταστήματα. Αν με το electron μπορεσω να φτιαξω ενα προγραμμα υπολογιστή για pc ίσως ειναι η καλύτερη λυση.

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

όπως το είδα το electron για κάποιο λόγο δεν φορτώνει σωστά την σελίδα. γενικά είναι για εμφάνιση web-apps στο λειτουργικό. apps τα οποία δεν έχουν πολλά refreshes και δεν αλλάζουν καταλόγους. αν καταφέρεις να φορτώνεις στο electron τα στοιχεία του χρήστη, να γίνεται κατευθείαν login και να μένει σε μια σελίδα (π.χ. https://www.click2eat.gr/profile), τότε ίσως δουλέψει. δεν το έχω δουλέψει ποτέ οπότε δεν ξέρω. γενικά ο τρόπος που δουλεύει το electron είναι ως εξής:
electron <path to index.js file>
electron <path to folder containing a package.json file>
electron <path to folder containing an index.js file>
electron <path to .html/.htm file>
electron <http://, https://, or file:// URL>
(χωρίς τα <>)
εγώ δοκίμασα το "electron https://www.click2eat.gr/". εσύ που έχεις την σελίδα μπορεί να καταφέρεις κάτι καλύτερο και να δουλέψει πολύ καλύτερα.
παρόλ' αυτά εγώ δοκίμασα τον μόνο τρόπο που ξερω και εδώ έχω τα αποτελέσματα:
στον chrome πήγα στο "chrome://apps/" , άνοιξα το site σου, επέλεξα το url, το έκανα drag-n-drop στο "chrome://apps/", εμφανίστηκε ένα νέο εικονίδιο ονόματι "https://www.click2eat.gr", δεξί κλικ, ανοιγμα σε νέο παράθυρο, δεξί κλικ, δημιουργία συντομεύσεων, επέλεξα μενού εφαρμογών και από εκεί μπορεσα να το κάνω να ανοίγει με το άνοιγμα του υπολογιστή (φυσικά πριν από όλα αυτά πήγα στις ρυθμίσεις ιστοτόπου του https://www.click2eat.gr και επέλεξα να εμφανίζονται πάντα οι ειδοποιήσεις γιατί δεν με ρώτησε στο site. πάνω αριστερά εκεί που βάζεις το url στον chrome πατάς το λουκέτο και μετά ρυθμίσεις ιστοτόπου). είναι όλο το site σε stand-alone παράθυρο.
αυτό με τον chrome είναι ο μπακαλίστικος τρόπος βέβαια και ο πιο εύκολος αλλά το electron σίγουρα φαίνεται πιο επίσημο.

Giorgos Thomaidis απάντησε πριν 5 έτη

Καλησπέρα κ συγγνώμη για την καθυστερημένη μου απάντηση,
Σ ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σου. Με το electron δεν έχω δοκιμάσει ακόμη (περιμένω απάντηση από έναν προγραμματιστή) όμως δοκίμασα με τον chrome όπως μου έδειξες.. Στο laptop μου τουλάχιστον έρχονται κανονικά οι ειδοποιήσεις κ επίσης φαίνεται πολύ ωραίο που ανοίγει μόνο του σαν πρόγραμμα κ όχι σαν browser. Το μόνο που μου λείπει είναι πως όταν έρχεται ειδοποίηση ακούγεται μεν όμως δεν έρχεται το click2eat στο παρασκήνιο μπροστά. Υπάρχει τρόπος να γίνει αυτό? Αν ναι μπορεί να μην χρειαστώ καν το electron αν κ μάλλον με το electron θα μπορέσω να δημιουργήσω πολλές περισσότερες επιλογές. 
Σ ευχαριστώ πολύ κ πάλι.

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

η αλήθεια είναι πως δεν έχω ιδέα πως το κάνεις αυτό. τουλάχιστον όχι στα windows που μάλλον σε ενδιαφέρει. στις ρυθμίσεις ιστοτόπου στον chrome δεν λέει κάτι. τα αναδυόμενα παράθυρα είναι για ξεχωριστά παράθυρα και όχι για το ίδιο. και δεν νομίζω ότι θα έρχονται στο προσκήνιο έτσι και αλλιώς. ίσως από τις γενικές ρυθμίσεις του chrome για τις ειδοποιήσεις; δεν ξερω...
πάντως αν μιλήσεις με προγραμματιστή μάλλον είναι καλύτερο να φτιάξει ένα κανονικό πρόγραμμα για τα μέτρα σου. άμα είναι να το κάνεις ο ίδιος, μόνο τότε να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα που κάνει integrate το website στο λειτουργικό.

orestisfraSPDR . απάντησε πριν 5 έτη

Σημείωση: Δες μήπως γίνεται να δημιουργήσεις κάποιο chrome extension

Giorgos Thomaidis απάντησε πριν 5 έτη

Οκ σ'ευχαριστώ πολυ κ παλι..