Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΈγκατάσταση wifi σε ξενοδοχείο
stuxnet ρώτησε πριν 9 έτη

Καλημέρα μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τι υλικά θα χρειαστώ για να εγκαταστήσω ένα μικρό wifi δίκτυο σε ένα ξενοδοχείο για 40 άτομα? Με ενδιαφέρει η ασφάλεια του δικτύου ιδιαίτερα και δεν θα με πείραζε αν ο εξοπλισμός κόστιζε παραπάνω όσον αφορά το συγκεκριμένο κομμάτι. Η γραμμή που θέλω να μοιράσω είναι μια απλή 24 conn-x.
Σας ευχαριστώ

6 Απαντήσεις

Υποστήριξη PCsteps (Νίκος) απάντησε πριν 9 έτη

Μια 24αρα για 40 άτομα με wifi δεν θα φτάνει ούτε για ζήτω. Και τι ακριβώς εννοείς ασφάλεια, και θα χρησιμοποιείς κάποιο λογισμικό ή απλά θα τους δίνεις ένα χαρτάκι με τον κωδικό του wifi;

stuxnet απάντησε πριν 9 έτη

Θα χρησιμοποιώ κάποιο λογισμικό που θα καταγράφει τις σελίδες που επισκέπτεται ο χρήστης. Στο παρελθόν έχουν αναφερθεί κρούσματα uploading σε απαγορευμένα πορνογραφικά site. Για την γραμμή θα την αναβαθμίσω μάλλον σε vdsl

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

@stuxnet το καλύτερο θα ήταν να απευθυνθείς σε κάποια εταιρεία που να αναλάβει την εγκατάσταση και τη ρύθμιση του εξοπλισμού. Δεν θα σου συνιστούσα να το κάνεις μόνος, για λόγους ασφαλείας.

Για 40 άτομα είναι πιθανόν να μην αρκεί ούτε μια vdsl. Μια λύση θα ήταν να συνδυαστούν περισσότερες από μία συνδέσεις στο Internet από αντίστοιχες τηλεφωνικές γραμμές, κάτι που γίνεται με τον κατάλληλο εξοπλισμό.

stuxnet απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ για την βοήθεια , θα μπορούσα να το κάνω μόνος μιας και στο παρελθόν έστησα κάτι ανάλογο αλλά ενσύρματα. Δυστυχώς με Wi-Fi δεν έχω ασχοληθεί και για αυτό ζητάω την βοήθεια σας. Στο ενσύρματο που έχω φτιάξει μοιραζόμαστε μια adsl 24 σε 10 τερματικά και η καταγραφή των χρηστών γίνεται μέσω του CC PROXY.  

Άγγελος Κυρίτσης Staff απάντησε πριν 9 έτη

Μπορείς να βάλεις αυτό το Draytek, που έχει και interface για Hotspot και μπορεί να συνδυάσει μέχρι τρεις συνδέσεις Internet για επιπλέον ταχύτητα.

Και τα routers της Mikrotik έχουν δυνατότητα hotspot, αλλά είναι πιο περίπλοκα στο στήσιμο και δεν μπορούν να συνδυάσουν συνδέσεις.

stuxnet απάντησε πριν 9 έτη

Ευχαριστώ Άγγελε, θα το υλοποιήσω σύντομα και θα σας πω την εμπειρία μου.