Όλες οι Ερωτήσεις στο PCstepsΚατηγορία: WindowsΈλεγχος εφαρμογών και ιστοσελίδων σ’έναν υπολογιστή απ’έναν άλλο
Hrisovaladis Katsouras ρώτησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα σ'ολους, αν ειναι δυνατον, απ'τους επαγγελματίες του καναλιού αυτού ή φυσικά οποιοσδηποτε προθυμοποιηθεί να μου απαντήσει, θα ήθελα να μου δώσει απάντηση στην εξής ερώτηση:
Πως είναι δυνατόν να κλειδώσεις μια εφαρμογή σ' έναν υπολογιστή(σταθερό ή λάπτοπ) απ' έναν άλλο υπολογιστή(σταθερο ή λαπτοπ)μέσω Wi-fi(να πιάνουν δηλαδή και οι δυο υπολογιστές το ίδιο Wi-fi) ή μέσω κάποιας άλλης σύνδεσης.
Για παράδειγμα στα σχολεία ένας κεντρικός υπολογιστής μέσω διαδικτύου ελέγχει και κλειδώνει εφαρμογές και ακόμα και πρόσβαση σε ιστοσελίδες, στους υπολογιστές που βρίσκονται στην αίθουσα πληροφορικής.
Θα ηθελα να μάθω αν είναι δυνατον να το κάνω εγώ αυτό απ'το λάπτοπ μου στον σταθερο μου υπολογιστή και αν γίνεται θα ήθελα να ξερω το πως (ποια εφαρμογή είναι απαραίτητη-ποιο ειδος σύνδεσης).
Ευχαριστώ και Καλή Χρονιά!

1 Απαντήσεις

Γιώργος Τράντζας Staff απάντησε πριν 4 έτη

Καλησπέρα Χρυσοβαλάντη και ευτυχισμένο το νέο έτος

Δυστυχώς, αυτό που αναφέρεις δεν είναι εφικτό ανάμεσα σε δύο απλούς υπολογιστές.

Για να γίνει κάτι τέτοιο, πρέπει ο ένας υπολογιστής να έχει Windows Server με domain, ο δεύτερος υπολογιστής να είναι συνδεδεμένος στο domain, και από το domain να ορίσεις policies.

Δεν γνωρίζουμε κάποιον πιο απλό τρόπο να γίνει κάτι τόσο εξειδικευμένο.

Η διαδικασία γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη για υπολογιστές που είναι σε διαφορετικά δίκτυα, καθώς χρειάζεται γνώσεις από VLAN.